• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    no Zuck stejne ted bude tak osm mesicu mimo, takze ma Elon cas trenovat..ale pochybuju ze k tomu zapasu nekdy dojde :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak sem si pustil posledniho Rogena s Elonem (halloween). Nejdriv vzal nejakej nabusenej luk se sipem a vsadil se s Elonem, ze mu bulletproof auto prostreli (lol, ja myslel ze je Joe pomerne smart), to neklaplo, poskrabal mu ho. Pak si objednali pizzu, coz je fakt super, vzhledem k tomu ze je to podcast a kazdej ma hubu u mikrofonu :) No a pak resili mimojine zapas se Zuckerbergem. Elon jasne rekl, ze Zuck vycouval. Ze on se s nim moc rad popere, staci rict misto, cas, styl a jaky jsou pravidla, klidne bez pravidel. Nepotrebuje na to ani trenovat. Proste ho zalehne, ze organizatori z nejakeho duvodu maji na zapasech vahove kategorie.
    Pak ho nazval srabem, zacali s Joem delat zvuky slepic (jako ze se Zuck boji) a pak zopakoval, ze ten zapas chce.
    Tady nekdo dostane seredne na drzku :)
    PES
    PES --- ---
    SATAI: To už přece vyřešili chlápci z TopGearu ;-)

    top gear look out backwards pendulum test
    https://www.youtube.com/watch?v=gz2EQ8iXULc
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: ale vydrží to ránu železnou koulí na řetěze?!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Z dnesniho forbes mailu. Jestli je to pravda, tak fakt lol.

    Žádný second hand. Od uvedení Cybertrucku na trh dělí fanoušky Tesly už jen něco přes dva týdny a automobilka při té příležitosti aktualizovala smluvní podmínky. Obsahují nově klauzuli, podle které majitelé futuristické novinky nesmí auto rok po koupi prodat – kdo zákaz poruší a Cybertruck pošle dál, bude čelit pokutě 50 tisíc dolarů.
    PES
    PES --- ---
    PER2: jo, dřevěná varianta by mohla (chvíli) plavat :-)))
    Už nechtěl čekat na Elona a postavil si Cybertruck ze dřeva. I tenhle jezdí na elektřinu – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/uz-nechtel-cekat-na-elona-a-postavil-si-cybertruck-ze-dreva-i-tenhle-jezdi-na-elektrinu/sc-3-a-225155/default.aspx
    PER2
    PER2 --- ---
    ARAON: model X, kdyz uz
    tohle bude zajimave s tim, jak elon zminoval, ze cybertruck, bude moct chvili plout jako lod :D
    PES
    PES --- ---
    ARAON: Neměli pronorkovou úpravu a-la 007...
    ARAON
    ARAON --- ---
    "On Sunday Oct 1st, a Tesla Model S was attempting to back a jet ski into the water at the Polk Street boat ramp, when it lost traction and slid into the inter-coastal. The salt water reacted with the the vehicle's electronics causing them to short, sparking a fire that burned underwater for an extended period of time."

    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/EnoughMuskSpam/comments/17tlppz/tesla_on_fire_underwater_theyll_burn_on_mars_yet/
    KAERO
    KAERO --- ---
    TADEAS: aha, dik.

    Takze hlavni problem je v tom, ze SpaceX neposila vyrocni zpravy. Uznavam ze to neni v poradku, ale z toho clanku jsem pocit jako by tam vrazdili jehnatka (a priznavam ze jsem ho cely necetl protoze mi ten styl vadil). Asi bych potreboval srovnani s jinou firmou abych vedel jestli to mnozstvi nehod je velke nebo male. Nemam poneti kolik nehod byva na velkych stavbach. Treba nase reditelstvi silnic a dlanic tvrdi:
    "Za posledních 12 let evidujeme 713 případů havárií s našimi lidmi a stroji na dálnicích.", a v tom jsou i nejaci mrtvi. Coz neni argument, je to jen na ilustraci ze lidi v praci umiraji i u nas.

    Ze typek ve SpaceX nemohl najit vazaci pasky asi neni ok, ale to ze si na naklad sednul a doufal ze ho tim dostatecne zatizi, to mi uz zase zni jako hloupost pracovnika.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KAERO: OSHA has required companies to report their total number of injuries annually since 2016, but SpaceX facilities failed to submit reports for most of those years. About two-thirds of the injuries Reuters uncovered came in years when SpaceX did not report that annual data, which OSHA collects to help prioritize on-site inspections of potentially dangerous workplaces
    KAERO
    KAERO --- ---
    SPLNYX: "LeBlanc’s death in June 2014, which hasn’t been previously reported," - to furt nechapu. Co maji na mysli tim "reported"? Jako ze to nikomu nerekli? A to se rodina nestarala ze neprisel? Nebo to nehlasili OSHA? Ale v clanku je psane ze z toho OSHA vyvodila dusledky. Takze to nehlasili novinarum? A proc by meli?
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    At SpaceX, worker injuries soar in Elon Musk’s rush to Mars
    https://www.reuters.com/investigates/special-report/spacex-musk-safety/
    At SpaceX, worker injuries soar in Elon Musk’s rush to Mars
    Reuters documented at least 600 previously unreported workplace injuries at Musk’s rocket company: crushed limbs, amputations, electrocutions, head and eye wounds and one death. SpaceX employees say they’re paying the price for the billionaire’s push to colonize space at breakneck speed.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: aktivní satelity ale (zatím) nejsou space debris... pozná se to podle toho, že jsou řiditelný, ovladatelný, a lítají tam, kde maj.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Protože ty nezvládneš ani jeden příspěvěk, abys nedomotal do sebe věci, které tam nejsou - tedy konkrétně tady jsi uhnul poukazováním, že ty konstelace jsou každá jinde, ale úplně jsi pominul na počty satelitů v těch konstelacích samotných. Ale ty všude jen prudíš a hledáš nějaké mušky a když je nemáš, tak si je i vymyslíš a pak se na nich začneš točit, takže jakákoliv debata zrovna s Tebou je nemožná, demente...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: alesymťepse, jestli nezvládneš dva příspěvky bez vývrtky a nadávek, radši vypni internety a běž se project na Hatatytle, dokud je pěkně.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: na zacatku mela Zeme asi 200 px, tedy jeden odpadek mel asi 60 km .. v hlavni animaci ma zeme asi 600px, tedy jeden blizkozemni odpadek ma mit 20 km?
    IMHO uple zbytecna a false alarming animace.
    Space Debris je problem, ale ne takovy to.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: a ty se koukej kolik toho lítá v každé té dané konstelaci, blbe.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: Iridium lítá v 800 kilákach, starlink v 500, glosnass v 15k, GPS ve 20k a Galileo v 22.5k... chce to koukat i na tu třetí prostorovou souřadnici.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: mrkni se, kolik se toho protisměrně potkává hlavně kolem pólů na téměř identické orbitě od systémů právě jako je StarLink, Iridium, GPS, Galileo, Glonass atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam