• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DZODZO: Jo nějak tak to asi bude. Jenže zkus vést dialog s Imperátorem... ten dialog prostě nebude, nemá čas si s tebou psát. A ventilace nasranosti patří k duševní hygieně, prostě to musí ven a člověk se toho potřebuje zbavit. Dělat to kolektivně taky může být fajn. Ale ventilovat to na lidi co o to nestojí nebo pro to nemají pochopení nebývá dobré :-D Mě to taky nasralo... vyžádal jsem si achiv osobních údajů, přemigruju tweety a pak ruším poslední účet co mi tam slouží pouze ke čtení ostatních. Hold se prostě bez těch informací objedu anebo si je najdu jinde.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JARDABEREZA: to je ten dosledok socialnych sieti, kazdy ma nazor a vacsinou dost vyhraneny, ale komentovanie stylom "to je zmrd" mi pride take bezobsazne a vyzera skor ako taka ventilacia nejakych osobnych frustracii a potvrdzovanie vlastnej moral high ground nez pokus o prispevok do diskusie, inymi slovami, nie kazdy prispevok je zaujimavy
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PER2: měla jsem ve feedu nějakou investigaci, že jak koupil Twitter, vládni agentury dostaly "zelenou jít proti němu", ale nechce se mi to hledat, vygoogli (souvislost : ne-dotace cca 800 m na starlink, nezkoumala jsem věrohodnost)
    PER2
    PER2 --- ---
    celkem zajimavy, sledovat jak ted muskovy firmy prichazi o dotace, bylo by zajimave vedet do jake miry je to nahoda a do jake je to bidenovy administrativy opravneny hnev a nasledky nebo proste jen nahody
    JONY
    JONY --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    Tesla has received updated guidance from the IRS. The Model 3 RWD & Long Range will lose the ENTIRE $7,500 Federal EV credit starting January 1, 2024.

    Tesla previously thought the EV credit for those trims would be cut to $3,750, but now their interpretation is $0. Take delivery by Dec 31 for full tax credit.

    Tesla has already updated their Model 3 configuration page in the US with new language.


    (baterky z ciny)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SATAI: Ja se bavil s kamaradem, co do toho trochu vidi. Elon Musk je hlavne trochu nejisty egomaniak, ktery potrebuje, aby jej lide chvalili. A kdyz zjistil, ze ho zacali chvalit Trumpici, tak jim pochlebuje. Doopravdy ma pomerne usedly svetonazor, za to ho nikdo ale chvalit nebude.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: jo a pokouší se toho hodně zautomatizovat, třeba analyzovat těm dětem performance podle toho co dělají a říkají a dávají feedback, no nevím.. Plus je tam ještě zajímavý produkt Tutor - chatbot který děti učí matematiku a systémové myšlení

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SATAI: kdyby někoho zajímalo, tak před lety když jeho hlavní děcka byly zhruba middle schoolers, vzal je ze soukromé školy a nechal Joshe Dahna v SpaceX udělat školu pro ně a děti inženýrů. Focus byl na kolaborativní problem-solving a etiku. Jmenovalo se to nějak Aspera Ad Astra, nebo tak. Následně z toho vznikla online škola Astra Nova, která funguje do teď, ale je problém s tím časovým posunem vůči Evropě.

    Nicméně: lidi vzali některé ty populární formáty co byly v těch školách a udělali z toho mezinárodní program, Synthesis. Cíl je chytrá děcka zatížit a ony pak kvetou. Aktuálně syn mívá jednou týdně debatní kroužek (různý scénáře a děti debatují co by se mělo udělat, něco jako Conundrums na YT Astra Nova, pokud někoho zajímá) a jednou týdně hrajou takové simulace, jako by videohry. Příklad: je několik týmů, tým sám musí spolupracovat v rámci hry. Ale celé je to kooperativní challenge, takže ještě musejí vybrat ambasadory, kteří se za týmy snaží domlouvat jakou strategii použít aby vyhrály všechny týmy. Nebo jindy hrají takovou jako "Civilizaci" kde je třeba budovat resources a má to různé restrikce. Což na děti 8-12 let je hodně. Je tam hodně neurodivergentních děcek (gifted, aspie, ..) které levelují jak hrom. Má to být hodně sebe organizující se, tj často řev, mají se učit jak vytvářet leadership v nehierarchických strukturách...

    Přijde mi to hodně zajímavý, kdyžtak Synthesis.com, pokud něčí děcko umí anglicky a zajímalo by ho to

    Je to synův druhý nejoblíbenější online program, stojí za prozkoumání

    Předpokládám že škola v Austinu bude něco podobnýho takže super

    Kids Explain Synthesis | Synthesis
    https://www.youtube.com/watch?v=c_B2w3wxlA0
    SATAI
    SATAI --- ---
    Elon Musk to Start STEM-Focused Primary and Secondary School in Austin, Texas - Bloomberg
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-12-13/musk-planning-new-university-in-austin-with-100-million-gift
    ARAON
    ARAON --- ---
    Tak pokud se tu nemá negativní stránka pana Muska probírat (a to se vzhledem k jeho chování bude dít pravidelně), prostě bych ho z názvu klubu odstranil a nechal tam jen ty firmy.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI:
    Benarroch also made it clear that X is no longer interested in being compared to Twitter.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Elon Musk’s X ad revenue reportedly fell $1.5B this year amid boycotts | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2023/12/stop-comparing-xs-dismal-ad-sales-to-twitters-past-success-x-exec-says/
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JONAS3: osobni hejty, to pobavilo
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JONAS3: No já vím co to je... a je mi to celkem jedno... dělejte si s tím nápadem co chcete. Co se týká X budu to dávat do toho Twitter klubu, ale pokud to někdo jiný dá sem, tak budu reagovat tady. Stejně tak pokud to bude o jeho osobnosti nebo politice. Nyx asi nemá funkci na přesouvání příspvěků z jednoho klubu do druhého, že?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JARDABEREZA: To v tom případě přemluv pana správce, ale obávám se, že to neprojde. Již několikrát se vyjádřil, že se tu osoba EM a TW neřeší. Na to jsou jiné kluby, v prvním případě bych s tím šel třeba do VV zahraniční edice, kde se zahraniční mašíblové řeší, v druhém případě je odkaz v záhlaví.
    A vyzývat v klubu o technologiích, kde jsou osobní hejty dost OT, aby ti, co chtějí řešit technologie, odešli a založili vlastně stejný klub, a tady zůstalo jen OT, je tak trochu asi víš co, že... ;) (bez ohledu na to, že by žádost byla správci dost pravděpodobně zamítnuta s odkazem na tento klub).
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JONAS3: jo já vím, je to v názvu a když jsou zrovna starty raket, tak se tu o tom diskutuje a já si to rád přečtu. Ale asi by to mohlo být i jinak, pokud by to vedlo k větši spokojenosti všech.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JONAS3: prisl.urceni zpusobu, zejo. tzn nenutne uzsi vymezeni, "lepe receno", "vlastne" a "v druhem pripade". dale nadpis zdruzuje vsechny technologicky hracky, krom tw a muskovy osoby. to je velmi vyvazene, proto pisu o reseni technologii, aniz by slo o pozadi velmi kontroverzni persony. to je velmi nepokrytecky :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam