• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PEJR
    PEJR --- ---
    SEJDA: Pochybuju, ze rusaci na 0 linii u sebe maj starlinky, budou pobliz fronty, ale urcite ne v zakopech.. IMO
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PEJR: vojaci na fronte jsou si o hodne blize nez 200 metru. +/- 1 km uz neni "presne" ani omylem, to uz nenakukas ani konspiratorum, ze byt v jedne hospode v jedne vesnici je stejne jako byt v uplne jine hospode v jine vesnici :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Sorry ja se jen smeju tomu jak se tu snazis popirat ten clanek a co rekl namestek americkyho ministerstva obrany. Je ale hezky ze vis vic nez on a starlinku rozumis vic nez Elon. To je pak skvela diskuze s takovym noumou, kterej ze sebe dela vseznalka a popira realitu :).
    PEJR
    PEJR --- ---
    SEJDA: +-100m je naprosto dostatecna tolerance k vyhodnoceni aktualni polohy prijmace.. i kilometr by se dal prezit. Vsadim se, ze Musk argumentuje "vzdyt vy tvrdite, ze rusakama okupovana ukrajina neni rusko a na ukrajine je starlink povolenej..", malicious compliance, reseni urcite existuje, ale nekdo se ohani T&C's nejaky sluzby
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: hele, já vím, že je to pro tebe exotickej koncept, ale normálně nemusíš mít pokaždý poslední slovo, kor ve chvíli, kdy už mlátíš prázdnou slámu nějakej ten příspěvek...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Urcite.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: no tak to je štěstí, že rusové žádný podmínky smlouvy neporušujou, to by jim to musel chudák Elon vypnout!
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PEJR: myslim, ze jde o to slovo "presne". Protoze +/- 100 metru neni "presne".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Myslis jak porusili podminky smlouvy v uzivani toho produktu? Asi to mozny je, kdyz si je koupis a regnres na ukrajine ne?..Kdyby ukrajinci utocili na krym starlinkama koupenejma v kataru a registrovanejma v kataru, tak by bylo tezsi je vypnout.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    KOUDY: ta blokace technicky samozrejme mozna je
    PEJR
    PEJR --- ---
    SEJDA: To mi chces rict, ze starlink funguje radio? Mas funkcni zarizeni tak muzes prijmat signal kdekoli je k dispozici, bez interakce s infrastrukturou providera?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: takže to vypnutí na ukrajinskejch dronech mířících na Krym byla jenom neštasná souhra nehod a nepříznivejch událostí?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PEJR: lidi, kteri toto opakovali "Starlink presne vi, kde ktery terminal je" s tim prestali .. bud je to pravda, a americke armade to dava vyhodu v tom, ze vedi, kde je nepritel, anebo to je blabol. Tak jako tak, uz se nenosi to opakovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Vzhledem k tomu ze to resej rok s ministerstvem obrany a stejne tam rusaci dodavaj zarizeni registrovany a placeny v jinejch zemich, tak to asi jednim cudlickem jen tak z prdele vypnout nepujde no. Nejsme ve filmu. Kdyby to bylo easy, tak uz by to davno udelali, stejne jako by apple davno zablokoval vsechny registrovany nebo v siti pouzivany iphony v rusku.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PEJR: I můj soused, který dělal ISP před 15 lety dokázal whitelistovat MAC adressy u mě doma. Jen nevím jestli to je něco co by r*sko zvládlo odposlechnout a změnit ve svém zařízení.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Kazdej starlink modem presne vi kde se aktualne nachazi, tak mi nerikej, ze ty co pouzivaj ukrajinci nejdou whitelistovat a zbytek automaticky na danyn uzemi zakazat. Neverim ze je to takova cowbojka jakou z toho Musk dela aby si kryl prdel..
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    no počkej, když bylo potřeba zachránit ruskou flotilu u Krymu, tak zmáčknutím čudlíku to Ukrajincům Elon hned vypnul :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Elonek se nijak netvari. To je opet lez. Resej to uz rok, coz potvrdil i namestek ministerstva vnitra, ale proste to neuhlidas, stejne jako neuhlidas to, ze se Iphony prodavaj v rusku, prestoze se tam prodavat nemaj.

    Viz - https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/apple-rusko-iphon-konec-prodeje-obchod-uzavren.A220301_234420_mob_tech_jm
    a realita - https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/rusko-sankce-iphone-apple.A240402_040446_mob_tech_ada

    Náměstek amerického ministra obrany pro vesmírnou politiku John Plumb v pátek uvedl, že firma SpaceX spolupracuje s Ukrajinou na tom, aby Rusové nemohli na frontě starlinky dál používat. „Spolupracujeme s Ukrajinou i se Starlinkem,“ řekl Plumb. Majitel společnosti SpaceX Elon Musk na své síti X uvedl, že žádné terminály nebyly prodány přímo nebo nepřímo Rusku.

    Zařízení použitá ruskými vojáky však nejsou registrována ani na Ukrajině, ani v Rusku.

    takze tu jen hazim vidle do tezi tem nyxackym konspiratorum, ze Elon je arcidemon a muze za ukrajinsky ztraty zivotu.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Elonek muze akorat za to, ze se tvari ze to nelze resit a je to v poradku..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Takze za to Elonek opet nemuze jak tu par trapacku tvrdilo. WSJ se tomuhle tematu venoval v nynejsim celkem dost obsahlem clanku.

    Registrace v jiných zemích a roaming
    Rusko na tom, aby využilo starlink na frontě, pracovalo celý minulý rok. Letos ho jeho vojáci začali využívat šířeji poté, když zjistili, jak registrovat zařízení v dalších zemích, uvedl The Wall Street Journal. Existují řetězce, které jich tisíce dodávají přes zprostředkovatele v Africe, jihovýchodní Asii nebo ve Spojených arabských emirátech i americkým nepřátelům a válečným zločincům. Prodejci současně zajišťují registraci koncových stanic v zemích, kde je lze využívat.

    Tři dealeři v Dubaji listu potvrdili, že od července poslaly stovky terminálů do Súdánu přes Čad nebo Jižní Súdán, kde systém není autorizován. Aktivovali je v Dubaji a pak zakoupili balíček pro roaming v Africe za 65 dolarů na měsíc. To uživatelům v Súdánu umožní obejít autorizaci v zemi. Podobně to může fungovat na území Ukrajiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam