• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SATAI: K tomu ti asi nic nereknu, kazdopadne to byla verejna informace a dokud nedostal zaplaceno, nikoho to netankovalo.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JARDABEREZA: kolik za Elonovy ostatky? Malíček pravé ruky, řekněme?

    OTAVA: pokud se nepletu, tak problém soud vidí v tom, že si to rozhodl sám s kamarádíčky. Hashtag tunel.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: není elon ten člověk, co manipuloval akcie tesly a zaplatil 20M usd jako pokutu? není to ten člověk, co manipuloval cenu doge tweety a vkládáním jeho loga na svou socku ještě loni? :D :D ty se mi fakt zdáš
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ty komunisticky nazory nekterych soudruhu zde jsou v roce 2024 fakt k placi..proto maj babis a okamura tolik procent no..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    V tomhle souhlasim s Koudym. Tesla uzavrela s Musekm smlouvu, ktera byla verejne znama ! pro9biralo se to kolikrat v novinach s tim ze ty cile stejne Musk nesplni a odmena byla ne v penezich ale v akciich tesly, coz je bezna praktika. Ve chvili kdy Musk ty cile splnil a prekrosil se najednou najdou lidi kterym se to nelibi - ale dokud nedoslo na plneni, nikdo nepipnul (smlouvu nikdo nezaloval)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Škoda, že katolická církev není na burze. Bylo by to pěkné srovnání.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JARDABEREZA: vsak byla nerealne vysoko..coz neni jeho problem ale :). Proste splnil cil jako CEO. Z mnoha akcionaru udelal miliardare a odmena mu nalezi. Tecka.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOUDY: Myslíš tu hodnotu, o který i Elon řekl, že je nerálně vysoko? :-D (https://www.washingtonpost.com/technology/2020/05/01/musk-tesla-stock/)

    Založil Elon technologickou firmu anebo nové náboženství? :-D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Za deset let ma pres 8000 procent a ono i 800% za pet let je velmi slusny ze..Tesla stock has accumulated gains of 8,535% in the past 10 years compared to 348.9% and 187.6% returns produced by the Nasdaq 100 and the S&P 500 index, ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    (resp teda nárůst o 754%)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: no hlavně jde o kontrakt z roku 2018 což se mi povedlo dohledat že Tesla měla hodnotu 57 mld usd a nyní má 487, takže to není 8000% ale 854% když už si chceš hrát s číslama :)
    ale naštěstí si CEO nemůže dělat co chce a existují zákony na ochranu drobných investorů, teda alespoň v právních státech...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: Q.E.D. pod dvě minuty, to bude možná místní rekord!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: neni to spis tak ze mel slibenou odmenu, kdyz tesla splni nejake rustove cile, coz se povedlo a ted najednou ma jeden akcionar problem a zaluje tu vysi?
    OMNIHASH: malo to neni. Je to tak akorat za 8000% rust firmy. Vitej v kapitalismu kde cim vic akcionarum vydelas, tim vetsi mas dostat odmenu. Boom.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tohlencto obdivování kapitalismu urvanýho ze řetězů jak v nějaký dickinsenově povídce je fascinující. FRajer si řekne o bonus ve velikosti ročního rozpočtu Slovenska a hned přileze suita patolízalů vysvětlit, že je to vlastně málo!
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    náleží mu přiměřená odměna a o té by měli rozhodovat právě ti akcionáři, kterým ta aktuální vadí, ne?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: zamestnance. Elon je ten, kdo tu firmu pozvedl nahoru a akcionarum vydelal stamiliardy dolaru, takze si odmenu imho zaslouzi, stejne jako ji dostava Cook u Applu a dalsi CEOs :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: Navic ty lidi nikdo pro Teslu ci Apple nebo Metu, Amazon, Google apod pracovat nenuti ze :)
    počkej a Elona někdo nutí, jo? Na to by se měl podívat nějakej úřad! :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Tam jde o bonus za ten 8000% rust v poslednich letech. O tom se bavime Plho. Ne o tom, ze tedka jdou akcie dva kvartaly dolu. Za rust te firmy muze management, CEO a jeho vize. Ne zamestnanci pracujici v uklidu nebo ve firemni kavarne. Navic ty lidi nikdo pro Teslu ci Apple nebo Metu, Amazon, Google apod pracovat nenuti ze :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: jeden Elon vydělá akcionářům víc, než 10% zaměstnanců. je to jen 14000 líných flákačů v automobilce na home office !

    by me zajímalo, proč by to akcionáři měli schválit. horší výsledky a výhled Tesly, vedou k úsporám řádově miliarda dolarů za dva roky, za cenu nižšího výstupu. oproti tomu se náklady zvýší o miliardu pro elona. a to se vyplatí!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Hlavne tu zalobu prej podal nejakej typek, kterej vlastni akcie asi za 1000 dolaru ne? Zatimco diky Muskovi a jeho vizi Tesla vystrelila neuveritelne za poslednich deset let. I ja na tech akciich mel totalne nesmyslny zhodnoceni a to jsem je drzel jenom pet let.

    Tesla stock has accumulated gains of 8,535% in the past 10 years compared to 348.9% and 187.6% returns produced by the Nasdaq 100 and the S&P 500 index, ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam