• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: jako ze svym tweetem zaridil aby se prodalo 2 miliony tesel rocne a postavilo se pet gigafactories po svete? Zajimava hypoteza..:)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    a nebo prostě Elon podváděl a zaváděl a soud to správně vyhodnotil, že na ten bonus nemá nárok...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Asi byl investor nasrany ze za svoji investici vydelal jen stonasobek..a nebo chudak shortoval..tak se rozhodl chudakovi Elonkovi pomstit!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    To má Elon z toho, jaký vymejšlí kraviny, aby nemusil platit i ostatním zúčastněnejm. Kdyby si neprodal 80% firmy, může vypsat dividendy, přihrát si ty prachy tak jako tak a je v klidu, ale ne, to by přišli k lizu i ostatní a on by místo slovenskýho rozpočtu dostal jenom bulharskej...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: řešíme to proto, že teď na to ten jeden drobný investor přišel a jeho právník mu řekl že to má asi naději na úspěch, tak to zažaloval

    aby pak za 4 roky nepřišel nějaký Koudy a neřekl "hele, už to platí deset let, nikdo si toho nevšiml, nikdo to nezažaloval, tak je to cajk" :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Elon Musk Apologizes for 'Incorrectly Low' Tesla Severance Packages
    https://www.businessinsider.com/elon-musk-tesla-apologizes-severance-packagaes-layoffs-2024-4
    bonus by chtěl ale platit severance package už ne :D ty teslovský taky doplatil až se do toho opřely média

    Musk is also grappling with lawsuits filed by four former executives of Twitter, now X. They're suing him for $128 million in unpaid severance. The plaintiffs, who were fired after Musk's Twitter takeover in 2022, are former CEO Parag Agrawal; Ned Segal, the company's former chief financial officer; Vijaya Gadde, its former legal chief; and Sean Edgett, its former general counsel.
    JONY
    JONY --- ---
    A dokonce ani na Sahaře nebo v Antaktidě nemusíš řešit problémy s radiací a dlouhodobým vlivem nízké gravitace...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak ctu ze musi do 2028 splnit ten cil, aby mu vyplatili full bonus, takze moc nevim co tu v roce 2024 resime :) (clanek je z roku 2021)

    Of course, any list of financial reward in business needs to start with Elon Musk. Although not paid out yet, it was reported three years ago that the Tesla board had agreed on a 10-year bonus scheme in 2018 with its charismatic leader, worth US$55 billion. If the Space X Founder and Tesla CEO can drive the EV manufacturer’s market cap to a level of US$350 billion by 2028, then he will max out on his stock options and deliver the full bonus.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Ale bonus je za leta rustu. To ze diky tobe a tvejm vizim firma deset let roste o 8000% a pak se ji rok nedari a propousti, coz je normalni..zadna firma neroste do nebe..tak zacne setrit znamena, ze ten 8000% rust se nestal a ty jako CEO mas dostat bonus nula?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    STARE_CASY: jenže "objevvani" ameriky a její osídlení bylo spojene s okamžitým přístupem k hromadě zalata a dalších surovin a urodne pudy, stačilo akorat vyvrazdiit lidi co je vlastnili.

    Osídlení Marsu nebo Měsíce nebo čehokoliv ve vesmíru bych já osobně přirovnal spíš k osidlovani Antarktiky a Sahary, kde nic není a bez obrovského množství prostredku ani nebude, nejde o to poslat tam tisíce lodi s venkovvanama z Irska, co si tam svépomocí postaví chatrče a budou tam hospodařit bez jakýchkoliv problémů.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    jinak k těm bonusům pro elona. jsou 5x větší než rekord už dnes.

    v tom zjevně není ten bonus který shodil soud 55 mld za 10 let navíc, tj 10x víc než jeho současný půl miliardy ročně {jinak by tam bylo 5.5 mld a ne 0.5 mld). tím by se stal rekordmanem, který dostává 50x větší bonusy než druhé místo.. jistě zdejší fanoušci potvrdí, že si to zaslouži. nebo že taková je vůle akcionářů. akorát že podle soudu byli elonem provedení..

    fakt by mě zajimalo, co by je mohlo přimět ten šílený bonus znovu schválit, obzvlášť v situaci, kdy Tesla musí šetřit a vyhazuje 10% lidí.


    Bonusy z říše snů. Miliardy pro Muska i vánoční dárky - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-bonusy-z-rise-snu-miliardy-pro-muska-i-vanocni-darky-250161
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    vzapominate jak Tesly nesmi do mycky?
    https://www.reuters.com/investigates/special-report/tesla-musk-steering-suspension/

    tak cybertruck taky ne (zjevne bez ohledu na "car wash mode")
    Cybertruck Turns Into Large Metal Brick After Going Through Car Wash
    https://futurism.com/cybertruck-brick-car-wash
    "Damage caused by car washes is not covered by the warranty."


    to je fakt jak koupit auto od startupu z kickstarteru a ne neco, co bych cekal od automobilky "zvLadlA Za PoSlednich 10 LEt VyDElAT InVEStORum 8000x"
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ONDRAT: dovzdelej se. Je dokonce velmi pravdepodobne, ze budeme schopni cloveka upravit, aby vydrzel podstatne vic (a dyl). A to v ramci nekolika let. Jak do toho hodi vidle ai, ktery uz nyni ve velmi omezene forme, zasadne pomaha rozlustit (nejen nas) genom, to vi jen buh. Kazdopadne je to realnejsi vyhled, nez cestovani mezi hvezdami.

    Ja bych se spis ohradil proti te inteligentni rase hned na zacatku, co se chce rozpinat a rozsirovat. S inteligenci ci zivocisnym druhem (natoz rasou) nema rozpinani se nic spolecneho :)

    Kazdopadne jde o tu alternativu, o moznost dostat se z oblehaneho hradu a neumrit tam hlady. Je to priprava na nejhorsi. A na tom zridka byva neco spatnyho.

    Elon je takovej vesmirnej prepper. Dela si bunkr, kterej doufa, ze nikdy nebude moct vyuzit. Bojuje se svymi uzkostmi, ktere jsou shodou nahod, i uzkostmi celeho sveta :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    STARE_CASY: ale jak by tohle fungovalo ekonomicky? je příšerně drahé se tam dostat a je drahé tam udržovat základní životní podmínky. a nejsou tam narozdíl od kolonií žádné zdroje, které by šlo exploatovat. a když, tak bude drahé je přivézt přenést na zemi.

    technologie jsou pěkné a udělali jsme v nich velký pokrok.. ale některé nemáme (třeba něco s tím smrtícím prachem?) kdo bude financovat jejich vývoj? a hlavně, naše technologie jsou závislé na sofistikované výrobě která má dlouhý dodavatelský řetězec. jak na Marsu vybudujes fabriku na počítače a všechny jejich komponenty a komponenty komponentů?
    SATAI
    SATAI --- ---
    STARE_CASY: ale Satai tam zkousel nahodit, ze vetsina lidi, co jsou tak v prdeli, aby to chteli zkusit, zaroven neni dost ve vate.
    PES
    PES --- ---
    Tak nějak opomíjíte základní fakt, že celou dobu té cesty do Ameriky se pohybujete v rámci planety schopné udržet život (tedy minimálně kdy všude kolem je vzduch k dýchání, ve vodě kolem při troše snahy v nejhorším i nějaká ta jedlá ryba) s tím, že v cíli opět lze přežít i s minimem (i když dost na hraně, jako Jametown kolem roku 1610, ale tam to bylo dost o tom, že jaksi neměli/nechtěli se dostatečně postarat/pracovat o zásoby na přežití zimy) a ve stále "domácí biosféře"...
    ...co z toho máte na Marsu? (slovy klasika "Když to srovnáte s výletem na Kokořín, co máte tady? ... PRD." ), dokonce to stejné je i na Měsíci (kde to je doslova "za humny" se všemi potenciálními výhodami - zásobovatelnost, rychlý návrat, tedy až na tu trošku nějaké atmosféry na Marsu).
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAWERICK: Vůbec nechápu, z čeho usuzuješ, jak se na to dívám já. Pouze jsem poukázal na nějaký ukončený stav psychických a fyzických možností člověka, pokud máš dojem, že cesta přes Atlantik je stejná jako cesta na Mars, tak si ten Atlantik můžeš vyzkoušet, trvá to něco přes měsíc.
    Snad ani nebudu připomínat, že cesta na Měsíc a zpět trvala nějakých 8 dní.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ONDRAT: ano to je.. ale byla to VETSINOU moreplavba v ramci relativne uzavrenych mori jako treba stredozemni nebo v asii mezi ostrovnima uzemima a kontinentem. ale plavit se pres atlantik? to je trosku jiny kafe :) a z pohledu technologie to bylo dost srovnatelny...
    jasne "na druhe strane" neni tvrde vakuum, ale zasoby ti muzou dojit stejne, uzavbreny prostor to je taky "stejne" a tak... tech paralel je vic.

    a ted mame dalsich par set let zkusenosti navic v obou smerech ktere zminuje. jak o psychickych "nastrahach" tak o tech fyzickych... a mame prostredky treninku, odpocinku, bezpecnosti a podobne o kterych se lidem pred 100 lety ani nesnilo...

    A ten postup je mimojine taky pomalejsi presne proto ze se resi krizove stuace a rekace na ne ktere predtim nikdo neresil. ani treba v programu apollo... bnud o nich nevedeli nebo je proste neresili...

    a ano... i cesta na mesic byla velmi podobna v tom ze to byla vec kterou pred tim nikdy knikdo neudelal s podbnyma "nastrahama" a taky jsme to zvladli :)

    obavam se ze kdyby se na to dost lidi dival jako ty tak se nikdy nevyhrabem z jeskyne bohuzel
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PER2: Neřekl bych, že to je pořád dostatečně srovnatelné, ale jak myslíš.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    STARE_CASY: Dobře osvěžím si svoje znalosti, ale asi s tebou nebudu moct jen tak souhlasit, možná ve století 16. ale později? Nicméně abych ti mohl být partnerem v diskuzi, tak půjdu studovat.
    PER2
    PER2 --- ---
    ONDRAT: jak jsou dneska asi odolny namornici na atomovejch ponorkach, kdyz jsou zrovna na pulrocni misi, kdy si ani nesmej zavolat domu a slunicko videj tak leda na obrazku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam