• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    uz 30. resupply misia dragonu uspesne dokoncena

    https://twitter.com/SpaceX/status/1785182219830788144
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Podle mě není hlavní problém v helmě, ale v minimu aplikacích (a teď nemyslím SW, ale k čemu se to dá použít). Kytarové kombo je taky dost těžká věc, ale umí to něco užitečnýho, tak se s ním člověk tahá a prach na něm sedat nenechá. Přenosnej reprák si do batohu taky nemám problém vzít, i když mi z něj zabere půlku a váží dvě kila. Benefit převažuje.

    Ale jak zásadně vylepší váš život helma? Stačilo by přijít na jednu věc. Co kdyby to třeba byl nástroj pro hledání ztracených věcí? Dělalo by si to pravidelnej screening bytu a když něco hledáš, nasadíš helmu a podle šipky dojdeš k hledanému předmětu. Za tohle bych dal i 3000 dolarů.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: v roce 2035 budu rad, kdyz nekdo vymysli neco funkcniho na revma, na nejkou VR se v tu dobu.... :))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Uvidime v roce 2035 panove :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    A presto po tech apple brejlich po dvou mesicich nestekne pes a prodeje temer stoji.
    Protoze je to tezky a nepohodlny a vypadas jak kokot.
    Nekomu fakta zkratka nezabrani
    a) vnucovani nesmyslne silneho nazoru ktery nema podlozeny
    b) zasrat nesouvisejici forum
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DRAGON: nice :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: zmenily se aplikace a do te apple narvali vic kamer, aby to registrovalo tvy ruce a okoli. Mno a mame lepsi baterky, takze to nemusi byt porad na kabelu.

    A to je vse. Za tricet let.

    Z mobilu se mezitim staly pro vetsinu lidstva nepostradatelne nastroje, pocitac v kapse. Pro vr proste lidi nemaj takovy vyuziti. Na tvoreni 3d modelu nebo architekty to musi byt super, ale je to proste nastroj, ktery vyuzije hrstka lidi a par lidi na kratkodobou zabavu.

    Ze to bude v budoucnu s neurolinkem v12 ci nastrelenym displayem na sitnici jiny, to je docela dost mozny, ale helma je proste ve vetsine pripadu nepouzitelna.

    Ja bych (coby cestny nositel prace a dioptrickych bryli) uvital rozsireni ar bryli prave pro nas, kteri je mame tak jako tak neustale na nose. Ale takovy bryle musi poskytovat alespon stejny komfort, jako ty klasicke. Lens byly na prvni pohled nepouzitelne - nevyvazene a ovladani primo na brylich, takze pri manipulaci meles obrazem.

    Jeste tam nejsme a kdovi, kdy budem.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: proč tak omezená představivost? stačí ti pokrýt zrakovej a sluchovej smysl, možná časem čichovej, proč mít na hlavě těžkou helmu? Uvažuješ jak výrobci a to je imho škoda, přeci, když už jsme v tom fantazírování .)


    ber tohle jako entry level, kterej zatím úplně nefunguje, ale dalo by se o tom začít uvažovat, pokud to vylepšej..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DRAGON: To budou imho AR bryle..VR beru vzdycky jako uzavrenou helmu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: "Tak VR bude vzdycky helma ze.... :)"
    coz je ten kamen urazu. Nema to byt helma, ale lehke light sealed bryle s integrovanym "bone conduction" zvukem :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OMNIHASH: No Google je nabídl vývojářům, ale reálně je nikdy nezačal prodávat. Ustoupil od toho a nevím co je k tomu vedlo. Usoudili, že technologie tam ještě není? Nebo špatná zpětná vazba? Mrkněte na dokument: https://www.csfd.cz/film/613454-spolecnost-general-magic/prehled/ Smarphone se v devadesátkách neujal, ale o deset let později to jiné firmě vyšlo... bylo to líp načasované. Taky lepší technologie.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Asi stejne jako ty na me, stejne jako vis uplny hovno o tom jakej mam typ..a to ze si plati najem sama a neplati ho za ni manza je samozrejme chvalihodny. Od ty by se mohla jedna moje ex ucit!
    AVATAR: Tak VR bude vzdycky helma ze..:)..ja kdyz si vezmu tohle a okulus quest3, tak se teda ta technologie zmenila dost.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: člověče, ty seš na mojí máti nějak moc fixovanej, už se o ní otíráš minimálně po pátý. Ona není tvůj typ, je jí přes padesát, není úplně vydlabaná a nájem si platí sama, nechceš si radši hledat děvče ve své věkové, intelektuální a sociální kategorii? Ona už stejně manžela má, tak to asi neklapne tak jako tak...


    AVATAR: no tenkrát k tomu ještě byl poctivej bigcase, ale zasejc to mělo ty tři spojený kruhy pro plnej kulovej pohyb.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja bych rad podotknul, ze vr se za poslednich 30 let moc nezmenilo. Rychlejsi jsou procesory, ale samotna technologie zas tolik ne...

    Na tomhle jsem hral v devadesatkach na invexu dooma a fungovalo to uplne stejne jako quest2 ci to valve vr, ktery jsem zkousel par roku nazpet.



    Kdyz to srovnam s evoluci prave tech mobilu, tak kam se hrabe kokorin...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Ne. Smali jsme se jim vsichni. Vcetne tvoji mamy. Meli jsme ruzny palmy s perem a neverili ze nekdy budem tukat prstem smsky na dotykovym screenu. Jediny co ta doba mela fakt dobry byly mobily s dlouhou vydrzi baterie.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: před dvaceti rokama ses smál mobilům s touchscreenem možná tak ty, ve světě už se prodávaly přes dvě pětiletky...

    IBM Simon - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_Simon
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: eh, VR mělo tolik falešných startů, že se dá čekat, že to teď bude stejný.

    a tenhle argument peciálníma použitíma armáda apod zazněl vždycky, když ta vlna začala opadat..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: "Je potreba aby se vyresila .... motion sickness. To je imho prace tak na 10 let, "
    to jsem docela zvedavy, jaky technologicky bazmek ocekavas v tak kratkem horizontu, aby udelal override biologicke odezvy
    ....kdyz vynechame vsechny ty "contraptions" emulujici samotny pohyb, popr. jiz zmineny neuralink a manipulaci senzoriky primo v mozku
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Hele uvidime. Sam jsem na to zvedavej. Apple uz s tou verzi 1.0 ukazal ze je to brutalni futuristicka technologie, takze vezim ze za deset let a u nejaky sesty/sedmy iterace toho produktu to bude uz velmi dobry a pouzitelny na denni bazi. Zvlast v kombinaci s airpodama, kde bude AI Siri. Ja jsem VR/AR i AI optimista.

    DRAGON: ale to neni fantazirovani, ale predikce. Bavime se o tom co bude za 10 let. Jasne ze ted meta quest3 vydrzej par hodin a Apple bryle jsou tezke..to jsou ale furt takovy ty startovaci verze. Jakmile to bude lehke, nebude to topit a baterka tomu vydrzi 8 hodin, tak se to dostane do mainstreamu a to neni zalezitost padesati let, ale spis jedne dekady :)..Si vem treba rozdil ve vykonu mezi intelem a M1 cipem par let zpet..cekaj nas imho jeste velky technologicky pokroky. To ze pak budem na ulici vypadat vsichni jako magori, coz samozrejme vypada plno lidi s telefonem uz ted, je jina vec :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam