• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    BRETA
    BRETA --- ---
    PEJR: na wiki pisou, ze to ridi clovek a jede to 56km/h
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Me by spis zajimalo jestli uz je to teda autonomni, protoze prvnich par let to bylo jenom podzemni tesla taxi s klasickym ridicem. Pod zemi FSD nefunguje
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: lanovky jsou z hlediska potenciálu pro MHD dost underrated ;-) mimoúrovňovost skoro zadarmo, akorát se to nehodí ve městech s trolejema...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: nasel hi tech oblast dopravniho segmentu a futruje se do toho se svejma kecama a nesmyslnejma vizema. lidi maji radi pohadly a tak jsou v ramci tunelarstvi tyhle naprosto marginalni pociny uconenym zazrakem. musk zacal stavet tunely, aby ulevil doprave. skoda, ze to predtim nikoho nenapadlo :-) to se pozna genius. zatim se referencemi nemuze merit ani s cechy.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: protoze mel vrtak a potreboval vymyslet, jak prodat podzemku mestum, ktere ji za 100 let nemely potrebu vybudovat a jeste do toho zamichat svou druhou firmu, aby byl vejvar dvojnasobnej. Mesto zaplatilo (a plati udrzbu) za tunely a navic plati za tesly. Pro elona win-win. Jen se ukazalo, ze je to drahy a neprakticky (kdo by to byl rekl) a nikdo jinej to, tim padem, nechce :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BRETA: jj hyperloop Las Vegas


    KOUDY: protože Elonovo ego nedovolilo ustoupit, když pětiletku halucinoval o soustavě tunelů pod LA, ve kterých budou vozit pody auta...

    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Tolik k tomu ma ai :)

    1. **Založení The Boring Company (2016)**:
    - Elon Musk založil The Boring Company v prosinci 2016 jako dceřinou společnost SpaceX. Cílem bylo řešit problém dopravní zácpy prostřednictvím podzemních tunelů.

    2. **První experimentální tunel (2017)**:
    - První testovací tunel byl vykopán pod sídlem SpaceX v Hawthorne, Kalifornie. Tento tunel sloužil jako důkaz konceptu pro budoucí projekty.

    3. **Loop systém (2018)**:
    - V březnu 2018 Elon Musk představil koncept "Loop" systému, který zahrnuje autonomní elektrická vozidla pohybující se vysokou rychlostí v podzemních tunelech.

    4. **Hawthorne Test Tunnel (2018)**:
    - V prosinci 2018 The Boring Company dokončila a představila první testovací tunel v Hawthorne. Tunel byl dlouhý přibližně 1,14 míle (1,83 km) a měl demonstrovat technologii společnosti.

    5. **Las Vegas Convention Center Loop (2020)**:
    - V červnu 2020 byl dokončen první komerční projekt – LVCC Loop v Las Vegas. Tento systém propojuje různá místa v rámci Las Vegas Convention Center s plánovaným rozšířením do dalších částí města.

    6. **Budoucí projekty**:
    - The Boring Company má plány na další projekty v různých městech, včetně Los Angeles a Chicaga, ale tyto projekty se nacházejí v různých stádiích plánování a schvalování.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BRETA: puvodne jo, pak zjistil, ze to byla jen nerealna vize, tak z toho udelal tunel pro tesly.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    No a vi nekdo proc to tesla takhle udelala? Jako ze vozej lidi zadarmo a propagujou tak tesly? Nebo ze si na tom zkousej novy procesy v autonomnim rizeni? Nebo jakej to ma smysl? Pochybuju, ze by to Elon a inzenyri udelali jen tak, ikdyz je to naprosto napicu oproti treba vagonum metra nebo neco.
    BRETA
    BRETA --- ---
    já se přiznám, že se v tom trochu ztrácim...to je jako ten slavnej Hyperloop nebo co to je?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    OMNIHASH: no jo, ale na takovouhle lanovku ti staci na obsluhu jeden clovek. Na videu tunelu vidim minimalne 9 pracantu ve vestach, co tam imrvere pendluji.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PER2: ty čísla přepravenejch lidí jsou naprosto šílený, to je kapacita jak na starejch dvousedačkovejch socíkovskejch lanovkách. Tady třeba Lipová- Lázně má skoro stejný čísla - 1100osob/hodinu v jednom směru.

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: robotaxi, ktore vie jazdit iba na niektorych uliciach niektoreho mesta sa blbo skaluje pokial chces expandovat biznis, narazis na limity a predbehnu ta ini co to vymyslia zas o trochu lepsie, napr. tak aby to fungovalo uplne vsade
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Musk Plans xAI Supercomputer, Dubbed ‘Gigafactory of Compute’

    www.theinformation.com
    - Elon Musk's artificial intelligence startup, xAI, plans to build a supercomputer using 100,000 specialized semiconductors to enhance its conversational AI, Grok, aiming for operational status by fall 2025.
    - Musk refers to this project as a “gigafactory of compute,” which will utilize Nvidia’s H100 graphics processing units, making it at least four times larger than the current largest GPU clusters.
    - This initiative is part of Musk's broader ambition to advance AI technology, with xAI nearing significant financial deals, including a $10 billion agreement to rent Oracle’s AI servers and close to raising $6 billion from investors like Sequoia.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    k Muskovo neodpovedi na konferenci ("mame 6000 satelitu a ani jednou jsme nemuseli manevrovat kolem UFO)

    “I’ve been told by people who are aware of what Elon Musk and Space X are up to, that he has been read into parts of The [UFO] Program.”

    2:45
    New documents: Senators believed government in possession of UFO materials | The Hill
    https://www.youtube.com/watch?v=ISgXRKtCveA&t=2m45s
    PER2
    PER2 --- ---
    uz tam chybi jen koleje :p
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ja si teda v rychlosti projel wiki , co je novyho u tbc, abych neplacnul blbost. a v tom tunelu do spacex se takhle prej muze jezdit :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: No samozrejme. Imho to ma smysl tak max nekde ve vegas a mozna v LA, ale nikde jinde potencial uplne nevidim. Navic osobne mi smysl davalo spis to rychly cestovani hyperloopem nez vozit lidi v autech v tunelu.
    PALEONTOLOG: To jsem ani netusil ze ty automaticky tesly muzes v tunelu i manualne ovladat. Jinak jasne. Musk si rad zkousi novy veci a technologie..viz ten hyperloop (do zavorky radsi pro avatara upozornuju, ze s myslenkou hyperloopu neprisel Elon jako prvni, ale uz se o ni psalo ve scifi romanech).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ze všech Elonovejch podniků je tenhle s největším potenciálem skončit v absolutním průšvihu. U ostatních je aspoň nějaká idea za tom, která by mohla fachat, kdyby se to podařilo, ale tohle je jasnej styl špatně začal a ve finále polevil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam