YMLADRIS: aha, hmm. jenže třeba z hlediska klimatické změny je mikromobilita důležitá. Taky nemluvím o silné motorce co by jezdila po zadním kole.... mluvím o mopedu, 45 km/h je relativně bezpečných a pokud se dá motor do předního kola, má to některé zajímavé vlastnosti, z hlediska rozložení váhy...ale rozhodně se to nepostaví na zadní. Akorát ta elektronika by asi potřebovala přístup Tesly... já už jsem z boje s open source a honkongským hardwarem vyčerpaný...
no, asi to taky vysvětluje, že si zatím nesedl do Dragona a neproletěl se..což já osobně doufám, že udělá. jako chápu ho... v našem věku prostě ta mladistvá odvaha rozbít si čumák nějak odchází.
ministarlink má jistě i nějaký jiný důvod, než kempování: na běžné střeše vydrží větší vítr, dá se asi montovat na karavany a udrží se tam za jízdy, při posílání klientům poštou zaplatí nižší poštovné a spotřebuje se na něj míň materiálu. Menší anténa přirozeně nedosáhne na tolik satelitů takže větší antény budou prioritizované prostě sílou svého signálu. Nemusí v tom být žádné velké lidumilství ale zkrátka jednoduchý kalkul: prodat víc krabiček, které se nebudou navzájem tolik rušit díky nižšímu dosahu...