• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XARGH
    XARGH --- ---
    XARGH: ja se v te klasicke XCHAOS plejade ponekud ztracim, kde PRESNE ma ten point potvrzujici me "antisemitska slatanina sepsana nejakym udavacem carske policie" ?
    XARGH
    XARGH --- ---
    ARAON: skus mi poslat svuj train of thoughts wagon by wagon
    ARAON
    ARAON --- ---
    XARGH: Zkus si to celé přečíst ještě jednou, ale pomaleji.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ARAON: kde presne si teda sedim na vedeni?
    nejdriv na placa neco o chiliasmu a pak tohle. XCHAOSe mam docela rad, ale casto byva ponekud JURODIVY
    ARAON
    ARAON --- ---
    XARGH: No to byl přesně jeho point.
    XARGH
    XARGH --- ---
    XCHAOS: Protokoly Sionskym mudrcu? ORLY??
    Tvl vzdyt je antisemitska slatanina sepsana nejakym udavacem carske policie! Precti si poradne Umberta Eca, co k tomu pise :DDD
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: říká ti něco pojem https://en.wikipedia.org/wiki/Millennialism (Chillasm?). Tohle přivolávání konce světa je staré, jak křesťanství samo.

    Ruská subverze západní civilizace, která je kupodivu starší, než marxismus-leninismus 3.internacionály (najdi si "Protokoly sionských mudrců") se dlouhodobě snaží rozvrátit Západ, protože je to v podstatě long-term agenda, kterou nastolil zbytek byzantské byrokracie, když po pádu Cařihradu prchnul do Ruska :-) Zní to šíleně, ale zapadá to sebe, a celé zavirování západní levice zmutovanou marxistickou sociologií, ve které byl kladen důraz na to násilné převzetí státní moci (bez jejího odstranění), vlastně nesl všechny prvky "akceleracionismu". Heslo komunistů řízených kominternou bylo "čím hůře pro ně, tím lépe pro nás", což je v podstatě naprosto identické s myšlenkami "akceleracionismu".

    Autentická sociální hnutí poznáš podle toho, že vymýšlejí fungování světa poté, co by se jim podařilo převzat nad ním kontrolu, ale ani nemají nějak moc promyšlené to převzetí kontroly nebo směřování k němu. Naproti tomu hnutí, která se soustřeďují na to převzetí moci či "urychlení rozkladu" a na otázky následných světlých zítřků aplikují handwavium, jsou předem podezřelá a často mají svoje vlastní (skryté) hybatele, a tyto skryté motivy mohou být tak absurdní, že to příčetnému člověku hraničí s konspirační teorií.

    Nemůžu si pomoct, ale Čapkův esej "Proč nejsem komunistou" lze do slova a do písmene přebásnit na "proč nejsem akceleracionistou". Přesně proto, že nejsem akceleracionistou, se snažím budovat svojí Fediverse instanci, místo abych psal oslavné eseje na LLM, která se ve vztahu k AI (což je sama o sobě zajímavá technologie) má asi stejně, jako kryptoměny k decentralizovaným sítím.

    Přitom nechci šířit sám nějaké konspirační teorie, stěží bude Elon řízený z Ruska, nebo Trumpem, spíš než aby někdo řídil někoho, můžou být Trump i Putin řízení z Číny, ale současně tak sofisitikovaným způsobem, že si to ani sami neuvědomují. Každopádně bych byl velmi opatrný ve snaze urychlit rozklad západní společnosti a kultury, protože je to pořád to nejlepší, co máme. Současně je to ale platforma, na které lze vytvářen různé nafouklé bubliny a Elon se stal sám jednou z nafouklých bublin, kterou čeká prasknutí. (což je do jisté míry škoda, protože já mám létání do kosmu rád, ale je jasné, že jeho flotily tisíců Starshipů nejsou to, co je v daný moment reálné...)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: v tomhle smyslu věřím, že bude fact checking pomocí LLM opravdu fungovat. :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: nasávat moudra nejen z úst nejbohatšího muže planety je potřeba ideálně 24/7, což neuralink konečně umožní
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: tomu rozumim, ono tech acc hnuti je vic a jsou celkem ruznorody proto me zajimalo jak to chapes.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BUBBLE: je to mineny predevsim jako vtip, ale jako pojem jsem minila toto https://en.wikipedia.org/wiki/Accelerationism

    jako ze cim driv se veci urychli do nepouzitelneho stavu, tim je vetsi sance, ze se dana zalezitost teda stane prioritou a neco se s tim zacne doopravdy delat. Priklad, jako by ses modlil za brutalni sucha a tornada hned ted, dokud je globalni teplota 1.5 stupnu nad normalem, a né az za dalsi stupen.

    tak jako ze cim driv ty ai-deepfakes uplne rozlozi komunikacni prostor, tim lip, protoze lidi daji pozornost do povahy obsahu ktere se jim vnucuji (ze se tomu neda verit) a snad se to nahradi necim lepsim

    ale neni to moje kredo, snazit se urychlit co se deje, spis tak vtip no
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: osm a pul hodiny? lexovi na te ayahuasce asi uplne jeblo. potrebuju aby to spis zkracoval
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: zajimavy, diky. A jak bys popsala "svuj akceleracionismus"?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Elon Musk: Neuralink and the Future of Humanity | Lex Fridman Podcast #438
    https://youtu.be/Kbk9BiPhm7o?si=VctCjI1Em7YDDjdt
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: na tohle jsou jen dvě základní pravidla jedné poucky z Murphyologie:

    Co dobře začalo, to špatně skončí.
    Co špatně začalo, to skončí ještě hůře.


    ...a to je defakto zrcadlový obraz Tvé víry a naděje ;-)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BUBBLE: moje dojmologie je 1) musk opakovane jako vysokou hodnotu uvadi, ze twitter je rychly. ze konvencni media jsou pozadu. muj dojem je, ze se budou snazit o nejakou .. "developing right now" .. neco, sluzbu, kde ti grok v realnem case bude podavat (nejakym tim jeho algo) novinky o tom jak wagner group postupuje na moskvu, nebo ze nekdo postrelil kandidata na prezidenta, atd. Musk si mysli, ze twitter vitezi skrz citizens journalism, jako ze kazdej kdo natoci video neceho, automaticky to dava na twitter, ne jinam a normalni media jsou out (opozdena). tj optimalizace "vime prvni". Samozrejme, nabizi se zda/ze budou protihraci v hybridni valce, kteri se budou snazit grok obehrat, narust deepfakes, "DDOS" (analogie) utoky na takovyto centralni bod, atd. To vsechno ale v ramci myho acceleracionismu neni nutne spatna vec - pokud bude epistemic clusterfuck, lidstvo na to bude muset zareagovat, konecne nejakym verifikovanim porizovanych dat, resit root problem u tech misinformaci...

    2) to co uz jsem psala. Internet je zlaty dul (zamerovac pozornosti) v situaci kdy udelas nejakou chybu. HNED se na tobe podoji x dalsich lidi, kteri si nemuzou pomoct a ukazuji ti proc jsi debil. Toto stabilne funguje. Takze kdyz Grok bude fact-checkovat blbe, bude to generovat mnoho lidskych dat, ze kterych by se mozna dalo naucit, jakym zpusobem vlastne fact-checkuji lidi a tim jeho algo zlepsovat. Versus kdyz se nekdo nekde snazi na hoax.cz, coz nikdo necte. Zatimco twitter cte kazdy, takze ta odezva na vadny fact-checking bude masivni. Vidim to pozitivne. :-)

    ale tak ja se v tom vseobecnem zoufalstvi porad snazim hledat nejake optimisticke varianty toho, jak se situace muze vyvinout
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: OK. No dokud se něco neobjeví tak jsme ve fázi spekulace a jedinej fakt který máme je opravdu "Musk to naznačuje na X".
    Což může znamenat asi spoustu věcí od "uvažujeme nad tím" po "zítra spouštíme".

    Moje spekulativní biased futuro-dojmologie je že xAI teď nakoupilo od NVidie masivní výpočetní výkon, se kterým bude trénovat novýho Groka, použije k tomu co co největší aktuální datasety plus nějakej novej scraping, plus uživatelský tweety z X (co já vim neexistuje tam proti tomu opt out). Data budou co nejmíň probraný a raw. Chatbot bude mít co nejmíň etických guardrails. Bude to v nějakých věcech opravdu dost factual, ale v jiných hodně biased, protože raw data (a tweety). X to napojí na fact-checking tweetů, občas to bude fungovat, občas bullshit. Bude kolem toho woke-antiwoke debata.
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS: zda to zapnou je dost jedno. Jde o to, jak moc (bull)shitu se dostaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: to skonci lepidlem na pizze, aby nestekl rozpecenej syr...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: jinými slovy, Grok bude říkat to, co říká většina? Co by se tak mohlo pokazit? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam