• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: osm a pul hodiny? lexovi na te ayahuasce asi uplne jeblo. potrebuju aby to spis zkracoval
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: zajimavy, diky. A jak bys popsala "svuj akceleracionismus"?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Elon Musk: Neuralink and the Future of Humanity | Lex Fridman Podcast #438
    https://youtu.be/Kbk9BiPhm7o?si=VctCjI1Em7YDDjdt
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: na tohle jsou jen dvě základní pravidla jedné poucky z Murphyologie:

    Co dobře začalo, to špatně skončí.
    Co špatně začalo, to skončí ještě hůře.


    ...a to je defakto zrcadlový obraz Tvé víry a naděje ;-)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BUBBLE: moje dojmologie je 1) musk opakovane jako vysokou hodnotu uvadi, ze twitter je rychly. ze konvencni media jsou pozadu. muj dojem je, ze se budou snazit o nejakou .. "developing right now" .. neco, sluzbu, kde ti grok v realnem case bude podavat (nejakym tim jeho algo) novinky o tom jak wagner group postupuje na moskvu, nebo ze nekdo postrelil kandidata na prezidenta, atd. Musk si mysli, ze twitter vitezi skrz citizens journalism, jako ze kazdej kdo natoci video neceho, automaticky to dava na twitter, ne jinam a normalni media jsou out (opozdena). tj optimalizace "vime prvni". Samozrejme, nabizi se zda/ze budou protihraci v hybridni valce, kteri se budou snazit grok obehrat, narust deepfakes, "DDOS" (analogie) utoky na takovyto centralni bod, atd. To vsechno ale v ramci myho acceleracionismu neni nutne spatna vec - pokud bude epistemic clusterfuck, lidstvo na to bude muset zareagovat, konecne nejakym verifikovanim porizovanych dat, resit root problem u tech misinformaci...

    2) to co uz jsem psala. Internet je zlaty dul (zamerovac pozornosti) v situaci kdy udelas nejakou chybu. HNED se na tobe podoji x dalsich lidi, kteri si nemuzou pomoct a ukazuji ti proc jsi debil. Toto stabilne funguje. Takze kdyz Grok bude fact-checkovat blbe, bude to generovat mnoho lidskych dat, ze kterych by se mozna dalo naucit, jakym zpusobem vlastne fact-checkuji lidi a tim jeho algo zlepsovat. Versus kdyz se nekdo nekde snazi na hoax.cz, coz nikdo necte. Zatimco twitter cte kazdy, takze ta odezva na vadny fact-checking bude masivni. Vidim to pozitivne. :-)

    ale tak ja se v tom vseobecnem zoufalstvi porad snazim hledat nejake optimisticke varianty toho, jak se situace muze vyvinout
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: OK. No dokud se něco neobjeví tak jsme ve fázi spekulace a jedinej fakt který máme je opravdu "Musk to naznačuje na X".
    Což může znamenat asi spoustu věcí od "uvažujeme nad tím" po "zítra spouštíme".

    Moje spekulativní biased futuro-dojmologie je že xAI teď nakoupilo od NVidie masivní výpočetní výkon, se kterým bude trénovat novýho Groka, použije k tomu co co největší aktuální datasety plus nějakej novej scraping, plus uživatelský tweety z X (co já vim neexistuje tam proti tomu opt out). Data budou co nejmíň probraný a raw. Chatbot bude mít co nejmíň etických guardrails. Bude to v nějakých věcech opravdu dost factual, ale v jiných hodně biased, protože raw data (a tweety). X to napojí na fact-checking tweetů, občas to bude fungovat, občas bullshit. Bude kolem toho woke-antiwoke debata.
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS: zda to zapnou je dost jedno. Jde o to, jak moc (bull)shitu se dostaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: to skonci lepidlem na pizze, aby nestekl rozpecenej syr...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: jinými slovy, Grok bude říkat to, co říká většina? Co by se tak mohlo pokazit? :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: tak prostě vyckej a uvidíš, buď to zapnou, nebo ne. IMHO rozdíl v imaginaci, mě ta představa neuráží
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: no bez ohledu na to že to řekl grok, jak proboha zjistí že je něco pravda na základě toho jaké o tom jsou diskuse? odkud bude brát ty news?

    to mu nedává smysl.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: ano, a taky dosud nikdo nepoužil cedník na přečerpání rybníka.

    no právě, to je tvůj problém, že věříš autoritám, bez ohledu na to, zda to co říkají dáva smysl. mně je jedno, jestli to řekl Elon nebo Meloun, důležitý pro mě je, že to nedává smysl, vzhledem k tomu co vím o LLM.

    a když do toho dala x.ai zdroje, neznámá to nutné že jim to dává smysl, znamená to, že kdo o zdrojích rozhoduje je na to alokoval. to není důkaz, že to lidem co tomu rozumí smysl dává.

    jestli máš vyjádření někoho jiného než elona, že mu to dává smysl, a hlavně PROČ, tak sem s ním..

    a ne, můj model není že to nikdo nedělal a proto to nedává smysl, opakuji, nedává to smysl z hlediska toho jak LLM fungují. detailní důvody jsme ti tu popsali. k tomu neco konkrétního máš?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    epistemic clusterfuck :D zas ta zla woke propaganda
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BUBBLE: nehledala jsem. nemam zkusenost ze kdyz musk napise ze se pracuje na ABC, tak je uplne mimo, nebo co se tu naznacuje.

    ptala jsem se groku ale zatim kolem toho pouze halucinuje, dalsi zdroje nejsou

    how will grok powered fact-checking work?
    Answer
    Grok-powered fact-checking on X will work by using the AI chatbot Grok to dynamically update news summaries based on discussions taking place on the platform, not just relying on the original sources. This means that Grok will analyze and summarize the news as it develops in near-real-time, taking into account the ongoing conversations and debates happening on X.

    Additionally, Grok will be able to answer questions like "Is this image real?", "Is this statement factual?", "Has this been posted by someone else before?", and "Explain this to me", serving as an anti-misinformation tool. This will help users quickly verify the accuracy of information and news stories, reducing the spread of false or misleading content.

    However, there are concerns about the reliability and accuracy of this approach. The lack of a strong fact-checking culture on X and the potential for the AI to amplify and summarize news without proper verification could lead to an "epistemic clusterfuck", as some experts have pointed out.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: zejo, oni to nejspis jeste netusi vyvojari z xAI, ale to uen proto, ze spatne sledujou elmuv profil na yxku :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    YMLADRIS: "kdyz do toho xAI dala zdroje, dava jim to smysl" - neni argument
    nase firma si koupil za $85 miliard jinou firmu, vsem to davalo naprosto smysl, utopili jsme v tom $42 miliard, a byli radi, ze jsme ji prodali, nez by se v tom utopilo jeste vic :D
    to ze nekdo necemu veri a proto do toho investuje ma nulovou faktickou hodnotu a je to akorat krmeni pro stock-gambling a vulture kapitalisty
    CROME
    CROME --- ---
    BUBBLE: Ne nenasla, fakta nikoho nezajimaji.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    YMLADRIS: snazil jsem se googlit a nedari se mi najit jinej zdroj nez ten Muskuv tweet co jsi postovala. Nasla jsi k tomu nekde vic info?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: ja to vnimam tak, ze mas fakt, ze neni zname zadne prinosne pouziti LLM pro fact-checking postu na twittru. Ano, to je fakt. Jestli xAI najde zpusob, jak LLM na fact-checking postu na twitteru efektivne pouzit, to nevis. Vsechno je jednou poprve. Fact-check kterymu bych verila, by se musel tykat neceho co uz se stalo (podstata pojmu fact-check), tj napr. oznameni od xAI ze to zabalili a uz na tom nedelaji.

    mozna ti teda jde o predpovidani budoucnosti, podle ceho se orientuju? castecne podle duveryhodnosti experta (kdyz do toho xAI dala zdroje, dava jim to smysl. konspirace ze xAI se prece nevyjadrila, rekl to "jenom musk" mi prijde uz uplne mimo, asi tvuj totalni bias proti muskovi). nova rising hodne zajimava metoda predpovidani budoucnosti jsou taky ty predikcni trhy, napr. polymarket. To je tak v kostce muj epistemiologicky model predikce u zalezitosti, ktere ja nemam jak vedet (ma smysl LLM pouzit na fact-checking?). Tvuj model je jiny, v kostce "dokud jsem to nevidel, tak neverim".)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BUBBLE: musk jen umoznil legitimizaci botu za penize. Bylo to reseni naivni (jak jsme tu predvidali) a evidentne nefunkcni.

    Problem s botama maj nejen socialni site, ale i online hry. V asii, kde registraci uctu podminuji oskenovanym dokladem, je jich mnohem mene.

    Na zapade, kde tohle neni kvuli gdpr mozne, je situace zoufala a neresitelna.

    After getting banned in WoW Asmon finds out about the bots situation
    https://youtu.be/GjnY75x4rt0?si=b9VPsuusFtIoDTL-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam