• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    TADEAS: vsimnete si ze v tom vyjadreni Elon nerekl naprimo ze mu to nedal (klasicky trik lharu - deflekce). Je Kadyrov vubec general?
    CROME
    CROME --- ---
    TADEAS: Cry more Elmo, ten je tak blbej, ze si ho namazal na chleba i vatniku kral Kadyrov, smutne….
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ARAON: lolek

    Taková zpráva samozřejmě nezůstala mezi evropskými i americkými novináři bez odezvy, většina z nich proto Muska, potažmo Teslu, požádala o vyjádření. To nakonec přišlo veřejně na sociální síti X, kde Musk zareagoval na příspěvek právníka a publicisty Setha Abramsona. "To jste vážně tak blbí, že si myslíte, že jsem dal Cybertruck ruskému generálovi?" odpověděl mu šéf Tesly. "Jen další důkaz toho, jak moc klasická média lžou," přisadil si miliardář.

    Kadyrov na jeho slova zareagoval opět na Telegramu. "Elone, nevěnuj pozornost zpátečnickým a nevzdělaným lidem a zkorumpovaným médiím. (…) Je lepší tvořit a dosahovat nových výšin. Tvé pokroky nám moc pomáhají. V každém případě jsi skvělý," napsal čečenský prezident. "A mimochodem, díky za Starlink. Komunikace ve speciální vojenské zóně je neskutečná. Zvláštní respekt od vojáků," dodal.

    Ramzan Kadyrov si pořídil Cybertruck - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/ramzan-kadyrov-si-poridil-cybertruck/r~a3fe467a5e2011efb2180cc47ab5f122/
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Tak se zřejmě připravuje na round 2. :) No, doufejme že k tomu nedostane příležitost...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: myslel jsem v prvnim volebnim obdobi Trumpa. Musk byl clenem nejakeho poradniho organu a odesel.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    SEJDA: "Hours later, tech billionaire Musk posted on social media an AI-generated image of himself standing at a podium and backed by American flags with the caption, “I am willing to serve.” 🤷
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: to je jenom deja vu. Uz se to stalo, a Musk z toho velmi rychle vycouval.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Už proběhlo?

    Donald Trump wants to give ‘brilliant’ Elon Musk a top job after election – POLITICO
    https://www.politico.eu/article/donald-trump-elon-musk-spacex-us-election-to-top-job/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    no jejda, tak im zasa FED vytiskne nejake papirky a zalepi to US taxpayer :)

    Privatizing Profits and Socializing Losses: Overview
    https://www.investopedia.com/terms/p/privatizing-profits-and-socializing-losses.asp
    PES
    PES --- ---
    E2E4: jsem si u toho vybavil ten film Sázka na nejistotu a scény jak se tam snaží banky zbavit těch swapů úvěrového selhání a kdo to nakonec (s)kupuje (a jaké na tom zahučely peníze).
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    E2E4: Ja bych rekl ze to obecne problem nebude aspon dokud bude Musk platit svy dluhy. Ano, lepsi je kdyz ta banka proda dluh nekomu jinymu, shrabne rychlej zisk a pojde na dalsi obchod, ale pokud dluznik plati, tak to este neni konec sveta.

    Az prestane platit, bude to horsi, ale porad ve srovnani s pokutama od SEC ..... :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: tady bez paywallu, přečetl jsem za vás, 11G dolarů úvěru se nedaří bankám prodat, což je běžná praxe, od finanční krize 2008-9 se to nestalo.

    ale nic tragického to neznamená, jen se posunuly z prvních 2 míst žebříčku v této oblasti pod banky které koupi Twitteru nefinancovaly. a v Barclays příslušnému oddělení sníží odmeny o minimálně 40%, převážně kvůli Twitteru.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Elon Musk’s Twitter Takeover Is Now the Worst Buyout for Banks Since the Financial Crisis

    https://www.wsj.com/tech/elon-musks-twitter-takeover-is-now-the-worst-buyout-for-banks-since-the-financial-crisis-3f4272cb
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Tesla faces lowest duty on Chinese-made cars exported to EU | Tesla | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/article/2024/aug/20/tesla-faces-lowest-duty-on-chinese-made-cars-exported-to-eu

    Tesla will face a 9% levy on its Chinese-made cars exported to the EU, the European Commission has said, as it issued an update on its sweeping investigation into Beijing’s “unfair” subsidies of electric vehicles.

    The tariff on Tesla – far lower than the 21.3% average on companies that cooperated with the EU investigation and 36.3% on those that did not – came after the California-headquartered firm requested individual treatment as part of the wider Brussels inquiry.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hehe, "Stalink", dobrý překlep :-) Pod tímhle názvem by se určitě dobře prodával v Rusku :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: v zásadě ten aspekt "zastydlé adolescence" mu závidím, sám jsem už strašně vyhořelý, a kdyby to fakt bylo takhle, budu mu tleskat.

    Ale víš co? Já myslím, že je trochu vyhořelý taky, jako my všichni. Možná je to tím bolestivější, čím větší byly jeho ambice. A tu adolescenci částečně už jen předstírá, protože je to jeho business model. Bohužel, dnes už je všechno, jen ne rebel.

    Napadla mi legrační věc, s tím image: cílovkou pro Starlink jsou často konzervativní venkovští redneckové, pro které je to často první broadband, který si reálně můžou dovolit (v USA je paradoxně broadband hrozně drahý - trochu jsou na tom s jejich raným přijetím narrowband Internetu tak, jako byla Francie s Minitelem, jeden čas). To znamená, že konzervativní image může ve vnitrozemských USA paradoxně posílit jeho Stalink business.... i když oslabí jeho městský Tesla business, zacílený na zelené liberály...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: moje pointa byla, že na zaměstnavatele se stěžuje dost těžko, natož novinářům. na glassdoor jsou lidi sdílnější

    https://www.glassdoor.com/Reviews/SpaceX-Reviews-E40371.htm
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Můj model je že Elon Musk se zasekl v adolescenci ve smyslu ambicí, pocitu nesmrtelnosti, víry že je možné změnit svět, "shaking fist at entropy", determinace, odporu proti 'veci musí být tak jak byly vzdy', ... Když je posedlý reusable rockets, tak je tak neústupně posedlý, že lidi kteří se chtějí na tom příběhu, křižácké výpravě proti realitě, podílet a dělají s ním na tom. I když v NASA by mohli mít "pohodlí", klid a stravenky. Ale raději volí muskuv válečný stav, protože permanentní start-up culture je adrenalin a uspokojení z achievementu. Podobně ty další firmy. Firemní kultura, že se na tom dělá, jak kdyby o něco šlo. (Zároveň samozřejmě je schopný inženýr a systemické intj myšlení)

    Druhá půlka tý adolescence je Nikdo mi nebude říkat co nesmím dělat. Sám si volím jestli hodlam shitpostovat, nebo koho podporovat. Autonomie jako obří hodnota.

    Přičemž v 50 už by měl být po krk v normálním cynismu a marasmu jeho věku, chovat se normálně, né vášnivě nebo pubertálně. A to je ten hejt


    Možná ale kdyby neměl jeden ten aspekt zasekle adolescence, neměl by ani ten druhý a lidstvo jeho výdobytky co z toho jdou
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Uz jsme prece kolego resili ze 100% free speech zadna socialni sit mit nikdy nebude, protoze jinak by v 90% planety nemohla fungovat. V Cine mas velky regulace, takze tam facebook ci google a microsoft plno zprav nezobrazujou a o free speech si tam lidi muzou jenom zdat. Turecko to same. Muslimske zeme typu Irak/Iran/UAE apod to same. V Evrope pres GDPR a nejake hate speech regulace to same. Elon pouze na twitteru trochu prizvednul stavidla, takze si tam muzes vic rikat co chces nez treba u socialnich sitich mety. Muzes si tam pastovat kozy, pici a curaky narozdil od socialnich siti mety. Muzes tam mit gore obsah, narozdil od socialnich siti mety. Muzes tam vic svobodne prezentovat svy nazory (at uz jsou jakkoliv debilni) narozdil od mety, ale za antisemi kecy o zidech apod tam furt dostanes vklidu ban, stejne jako ho dostal Ye a dalsi :)..Jen je ta sit vic benevolentni..nebo jak rikaji boomeri "vic pro dospely a min pro generaci Z, ktera je vsim offended :)"

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: to je jen koncept free speech v praxi. no prosím, jen si postěžujte...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOUDY: porad mi na tom nic kapitalistickyho neprijde, z komounisticky ciny z dotacema na evropsky trh a nebo odjinud z dotacema na evropsky trh... bez toho by po tom nestek v podstate pes, krome par nadsencu by si to nikdo nekupoval.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XCHAOS: ehm coze? "prestalo ho bavit hrat si na good guy"? Ty jo, pardon, ale v tehle diskuzi odmitam pokracovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam