• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOUDY: porad mi na tom nic kapitalistickyho neprijde, z komounisticky ciny z dotacema na evropsky trh a nebo odjinud z dotacema na evropsky trh... bez toho by po tom nestek v podstate pes, krome par nadsencu by si to nikdo nekupoval.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XCHAOS: ehm coze? "prestalo ho bavit hrat si na good guy"? Ty jo, pardon, ale v tehle diskuzi odmitam pokracovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DZODZO: uprimne, rozumbradu jsou plny internety. povetsinou se jedna o sileny chaotiky.... cim vic elona posloucham, tim vic si myslim, ze proste jen umel bejt ve spravnych chvilich na spravnym miste, ze az takovej genius neni a kdyz mas iq156, tak se hranice mezi genialitou, silenstvim a zavilosti na drogach proste smazava. jak koupil twitter za nesmyslne vyhulenou castku a tu sit pomalu uspesne zabiji, tak pochybuju o jeho genialite.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Je spis o to ze Elon ma tu unikatni kombinaci vizonarstvi, dobryho manazerskyho talentu, egoismu a osvicenyho diktatorstvi plus vhledu do mnoha inzenyrskejch oblasti, takze se mu dari budovat defakto tri na sobe nezavisle firmy ktere jsou lidry ve svych odvetvich a meni svet. Takovejch lidi na svete moc neni. Plus v americe jsou zvykli to proste urvat a bejt inovativni. Tam je ten dravej kapitalismus uz plno let. Zatimco u nas je vetsina miliardaru devadesatkovejch, kteri zbohatli na kuponovejch privatizacich, najezdum na banky, ruzny cachry s nemovitostma, nepruhlednejm ovladnutim ocelaren atp. Vyjimkou jsou treba panove z Avastu, ci Prusa apod..ale to jsou male stripky jen.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: koukáš se na to ze špatné stránky. Představ si, jaké úžasné věci by IT mimoni dokázali, kdyby nebyli nuceni se život bastlením blbostí pro masové používání... blbci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: Ministr čeho by proboha měl bejt? :-) Ale jo, třeba jako administrátora NASA si ho představit umím, akorát jemu by to nestačilo a ten styl by ho nebavil. No ale v důchodu... nikdy neříkej nikdy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: oba uměj prodat, v čem je jejich výrobek lepší a inovativnější, než výrobky dosavadní. Asi jsou to Američané, či co... my Evropané na tohle trénovaní nejsme, vždycky sklouzneme k tomu obdivovat něco, co se dělá už stovky let stejně :-) Elon navíc docela naznačuje, proč se Full flow motory nedělaly dřív: protože nastartovat je je pekelně složité (ale že by kromě upřímného sdělení svých emocí nějak doopravdy vysvětlil, proč je to složité... :-)

    Upřímně, když už ty miliardáře máme, tak mě samozřejmě přijde roztomilé, že se zajímají zrovna o kosmonautiku. To je věc, kterou je fakt těžké dělat na koleni, v malém a bez obřích investic (i když... Copenhagen Suborbitals! ale než z nich budou Orbitals, to teda ještě chvíli potrvá...).

    Vlastně můj postoj je: "Elon má některé velmi dobré nápady", není ekvivalentní výroku "Všechny Elonovy nápady jsou dobré". A platí to v kosmonautice, v návrhu aut pro amerických trh a určitě to platí pokud jde o komunikační platformy (pokud za dobrý nápad nepokládáme samotný fakt, že kdyby koupě Twitteru měla být započítána do nákladů na Trumpovu kampaň, tak totálně přesáhne všechny limity :-)
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: Disruptive Managorment (from both of them ;-))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Na tuhle picovinu uz vysvetlovanim reagovat nebudu :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    z tohoto najskor nic moc nebude, ale keby sa dostal do vlady a zacal tam robit cistky, tak by to bola solidna neplecha :)))

    Trump chce Muskovi nabídnout místo ve vládě. Jsem připraven, reagoval Musk - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/volby-usa-trump-chce-muskovi-nabidnout-misto-ve-vlade-jsem-pripraven-reagoval-musk-40484702
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    VYHULENY_UFO: minimalne o svojich produktoch vie ako funguju, pozri si tie videa Everyday Astronaut a povedz mi ze rozumies aspon 50% toho o com sa tam bavia :)))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: ja to spis vidim tak, ze nikdo ze zamestnancu nechce sefa nasrat a tak radeji delaji, ze je genius, bez kteryho nic nejde a tak nejak prehlizeji, ze po fabrice chodi zhulenej jak ufon z nyxu nebo naficenej ketakem jak ezosmazka ...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Ne. Jen rikaji ze s nimi casto dokaze drzet krok a ma dobry postrehy. Aka neni to jen tupej CEO. Je to asi jako rozdil mezi Jobsem A Cookem. Jobs byl vizionar, engineer a ty veci realne s Ivem a dalsima vymejslel. Cook je dobrej manazer a operativec. Ty veci schvaluje, ale nevymejsi. Musk je vic jako Jobs a min jako Cook. I proto na nem vidis, ze casteji mluvi/pise nez mysli.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: je mi to jasny, pro inzenyry ze spacex je elon neco jako kim pro severokorejce. kdyz si s necim nevedi rady, bezi za vudcem pro radu...
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Spíš jim říká "co chce/co je skutečně potřeba", aby inženýři nezabloudili někam mimo rozměr/vesmír uživatelů...

    ... obdobně je to v IT, když necháš mimoně IT děláte systémy pro masové používání ;-)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ANDY_WARHOL: Psal jsem ze az bude levnejsi a dostupnejsi v evrope cinskej BYD a pokud nebudou na auta dotace, tak vyhraje BYD a bude nejprodavanejsi. Proto je potreba aby se z tesly stal (on uz castecne je, ale je potreba vic)..lovebrand a lidi si budou ta auta kupovat diky lasce ke znacce, prestoze bude drazsi nez cinske znacky. Stejne jako si kupuji 911 za ctyri mice a ne lepsi auta za polovinu ceny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOUDY: tak proc to cely nazyvas kapitalismus jako v jednom z predchozich prispevku ?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: No i inzenyri SpaceX rikali ze Elon jim s dost vecma pomaha, ze ma velkej rozhled a ze chape veci, souvislosti a casto ma dobry postrehy.

    Elon Musk and Jeff Bezos explaining rocket engines: Who do you believe truly understands the technology, and who just repeated what was in the engineer's manual? Share your thoughts!

    https://twitter.com/iam_smx/status/1824549799762252020
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    uplne vidim, jak elon sam vymejsli rakety. ne, tyvle, je to jen manazer, praci za nej odvedou ovce.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: To ne v EU..vzdyt i nekde v kalifornii ci kde byly tesly nejprodavanejsi kdyz tam dostavaly elektromobily danovy ulevy a Elon co si pamatuju dost lobboval za to at je nerusej. Obecne je videt ze nechat to na kapitalismu a volnem trhu, tak si elektromobily zas v takove mire oproti treba dieselum neskrtnou a proto vlady po celem svete na ne poskytuji dotace plus ruzne ulevy jako parkovani zdarma na modre apod (coz se ted snad v Praze zacina rusit)..ale i v Norsku nebo Svedsku ci kde je nejvic tesel..byly docela stedre dotace na nakup elektra a kdyz si muzes za 1.2 mice koupit Superba s dieselem nebo Teslu Y a na Teslu dostanes zaroven 300k od statu ulevu, tak zvolis tu teslu (ci jine elektroauto)...

    OTAVA: Jojo psal jsem to niz..Ze v pristich letech se bude nejvic rozhodovat v segmentu tech mestskych/primestskych vozitek za 500k - 1MKc max..Ja bych si treba 3 nebo Y klidne koupil..zvlast s tema dotacema je to skvelej kup, ale S uz bych si asi nekoupil a spis vzal Taycana..i mirne jeteho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam