• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOUDY: zájmy Ruska vedou k ohrožení mé existence, Zay Ukrajiny a USA v současné době tomuto ohrožení brání, není tak těžké si vybrat stranu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    A abych byl k tématu, pokud Musk pomocí své sociální sítě umožňuje mému nepříteli aby se realizoval, tak ať de do prdele taky. Líto mi ho nebude.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ale my nikoho nezajimame. Ukrajina sleduje svy zajmy, proto treba odpalila nord stream..Rusko sleduje svy zajmy..respektive Putin..Amerika zase sleduje svy zajmy. My chceme patrit na zapad, protoze je pro nas amerika proste to meritko..pro jiny lidi zase ne. Spis si rikam proc si proste ruskej lid nechava srat na hlavu uz staleti a neudelaj tam ve vedeni nejakou cistku..ale jejich mentalita proste takhle nefunguje no.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KOUDY:: pokud v něčem lze USA nebo Ukrajina neslouží to k tomu aby nám nějak uškodili, to de o Rusku říct nedá. Tak jednoduché to je.
    A já si nepotřebuju hrát na nějakého spravedlivého a nestranného, me rusáci serou a na jejich hlavní vývozní artikl, tedy zmar a bidu, nejsem nijak zvědavý. Takže i když náhodou budou mít rusáci v něčem pravdu a i když se dá vystrachat v USA i ukrajinské historii spoustu sraček, tak to je pořád nic proti tomu máslu na hlavě co mají rusáci.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PES: to jenom proto že si zřejmě neuvědomuješ, že tu je takový malý detail.
    Když covid přišel, tak vlastně nikdo nic nevěděl, informace se zpřesňovaly postupně tak jak to úroveň poznání dovolila
    Ale to není žádná konspirace, konspirace je záměrná věc. Věci ohledně covididu to byl chaos, nikoliv záměrná manipulace. Tedy od vlád. Samozřejmě teplí farmy a šmejdi má ně navedení konspirovali I o tomto a ještě tak více přispěli k chaosu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ANDY_WARHOL: Vsak i americani jedou dezinformace a propagandu, stejne jako treba ukrajinci jedou propagandu a dezinformace..viz treba ghost of kiev..Zalezi jen na tvem uhlu pohledu s cim souznis a ktera propaganda je pro tebe ta spravna..Pro nas cechy okupovany ruskem desetileti je to ta ukrajinska/americka/zapadni..pro nejaky lidi treba v kazachstanu, pripadne na blizkem vychode..v indii/cine apod je to zas ta ruska, ktera bojuje proti zlemu zkorumpovanemu rozpinajicimu se zapadu. Svet davno neni cernobilej a o tom kolik zemi napadla amerika kvuli tomu ze tam byla ropa, pripadne jak se amici dostali podruhe do iraku kvuli zamince chemickych zbrani, ktere tam nebyly apod..si tu muzem taky vypravet....Tohle bude cim dal horsi. Mas tu AIcka, Deepfake videa atp..Dezinformace bude jenom pribejvat. Proto bych byl fakt rad aby socialni site byly defaultne placeny a s nejakym stupnem overeni a proste na nich nebyl zdarma kazdej.
    PES
    PES --- ---
    ANDY_WARHOL: to zase extrémně překrucuješ (i když by to v tomhle hypotetickém případě zajisté bylo vysněným cílem takto udělat), nicméně stačí si zavzpomínat na relativně nedávné CoViD games z hlediska "zaručených zpráv vs. fake" anebo na přístup k dalšímu ještě dlouhodobějšímu a palčivějšímu tématu migrace do EU (kde je teď realita až nepříjemně ostrá, zvláště v Německu, i když předtím to byly přece všechno jen fake-news a xenofobie)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PES: a Ruska dezinformační propaganda se stane pravdou hned ve chvíli kdy sem dorazi rudá armáda, to co toho taky počítáš?
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: to je přesně ono - "s odstupem času bychom to neudělali" - prostě tzv. dezinformace a fake-news se od informací a zpráv často liší jen tím "ostupem" (od několika hodin/dní až po několik měsíců/let)
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: Aktuální příkazy podle NYT zahrnují i postih pro uživatele, kteří by se blokování pokusili obejít pomocí VPN. Hrozí jim za to pokuta v přepočtu asi 200 tisíc Kč za den. Soud původně nařídil také firmám Apple a Google, aby X a některé VPN aplikace vyřadily ze svých obchodů s aplikacemi, později ale podle NYT tuto část nařízení zrušil.

    Spor se rozšířil i mimo X. Soudce Moraes nechal v Brazílii zablokovat účty další služby, která Muskovi patří – poskytovateli satelitního připojení Starlink spadajícího pod firmu SpaceX. Starlink ve své reakci rozhodnutí označil za neústavní.


    Brazílie začala blokovat sociální síť X. Musk neuposlechl soudní příkaz - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/brazilie-zacala-blokovat-socialni-sit-x-protoze-musk-neuposlechl-soudni-prikaz/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    "Vzdycky se cenzurovaly invalidni nazory...zlaty devadesatky.."

    mezitim v moderni dobe

    V roce 2021 vyšší úředníci z Bidenovy administrativy, včetně pracovníků Bílého domu, opakovaně po celé měsíce tlačili na naše týmy, aby cenzurovaly určitý obsah o Covidu-19, včetně humoru a satiry, a vyjadřovali vůči našim týmům velkou frustraci, když jsme s tím nesouhlasili.

    Domnívám se, že tlak ze strany vlády nebyl správný, a lituji, že jsme se k němu nevyjádřili otevřeněji. Také si myslím, že jsme učinili některá rozhodnutí, která bychom dnes s odstupem času a s využitím nových informací neudělali.

    Zuckerberg je po Elonu Muskovi dalším šéfem velkých sociálních sítích, který přiznal, že na něj bylo naléháno či dokonce tlačeno ze strany úřadů, aby více cenzuroval. Musk již v červenci napsal, že Evropská komise po něm chtěla, aby se na jeho síti X více cenzurovalo výměnou za to, že nebude pokutován v souvislosti s DSA. Síť X v srpnu zas kvůli nátlaku a cenzorským požadavkům brazilské vlády uzavřela své kanceláře v Brazílii.


    https://echo24.cz/a/HwVmN/zpravy-svet-vyznani-zuckerberga-k-cenzure-na-facebooku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OMNIHASH: jenže v té době měl internet skvělý filtr v tom, že se na něj nedostala ta lůza, ale většinou jen lidi z nějakých zajímavých technických oborů, vš studenti a obecně elita. Ne každý důchodce věřící kdejake ptakovině, která přišla řetězovým emailem.
    Takže že to a i řešit nemuselo, protože na větší u tehdejších uživatelů by byla Ruska propaganda velmi málo účinná.
    Ale že by se tenkrát nešlo po tom, co se tam zveřejňuje není pravda. Znal jsem typka, který si z blbosti napsal na stránku "pokud nejsi z bílé řady tak vstup zakázán" a šel normálně sedět. A to bylo někdy kolem toku 98..
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: Technologie je neutrální jen pokud má nízký adopční práh a může ji adaptovat široké spektrum (nazvěme je) poskytovatelů i uživatelů
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: vždycky se cenzorovaly invalidní názory, to jenom pár nestorů vzpomíná s láskou na devadesátky, kdy k tomu nebylo na internetu dost nástrojů. Halt sme si jako společnost prošli nějakou historií, a ukázalo se, že nechat lůzu beztrestně hýkat Židi do plynu nevede k pěknejm výsledkům.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: Problém je, že se cenzurují už i jen názory (nejspíš pod pláštíkem prevence, aby nedošlo k přetavení v akce), ale tam je ta hranice strašně, ale strašně tenká a snadno to svádí establishment cenzurovat stále více a více (pochopitelně co nejvíce v neprospěch kritiků a konkurence/opozice)...
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: Tonga a podobné ostrovy byly trochu specifické v tom, že vláda jejich místním ISP předtím nějak zaručila něco jako "výhradu" (obdoba "poštovní výhrady"), že když zainvestují do položení podmořského optického kabelu, tak jim tam nepustí konkurenci a umožní jim tak vydělat na náklady položení toho kabelu....
    ...ale to už se tu přece probíralo.YMLADRIS:
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: brazilci si poradia, tak jak egyptania, lybijci a spol. pocas arabskej jari, akurat mozno vylezu riotovat von, lebo nebudu krmeni zabavou a samotny chleba im nestaci
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    YMLADRIS: si pleteš neutrální internet a online anarchii, ostatně nejseš v tom sama , tohle nepříjemný zjištění dožene desítky lidí ročně, když zjištěj, že i za kecy na facebooku můžou přijít popotahovačky s policajtama.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PES: jo no jde mi o to, že teď jsme měli 30 let narativu "technologie je a má být neutrální" ale že to asi nemůže vydržet. je to moc mocné
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: tak ona to vždy byla specifická zbraň, už jen mediální vysílání, když se někdo v soc-bloku mohl podívat na ty filmy (Hollywood) a třeba i jen reklamy zboží a životní úroveň a začít se ptát (zhoubně) "Jak to, že to tady máme tak špatné/zaostalé/nedostatkové... kde by asi tak mohla být chyba?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam