• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Ok.Tak snad zitra vsichni nesahnem na kliku s novicokem. Drzme si palce :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: pod existenci sis už dosadil "život" ty, ale i kdyby, tak na dost příkladech to můžeš schytat sestřelením tvýho letu, nebo výbuchem muničáku, nebo se připleteš k otravě. jsme ohrožení ruským státním terorisme všichni, vč. rusů doma :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Sleduju to kvuli kazdodennimu obchodovani komodit a akcii globalne uz tri roky a dobre to dopadne. Neboj.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: celej svet zbroji a nasobi vydaje na obranu, ale koudy je v klidu, tak to bude vsechno ruzovy. Uz jsem klidnej.

    Vskutecnosti rusaci momentalne postupujou a zabiraj dalsi a dalsi uzemi, ukrajinci jsou utahani a nemaj dost lidi, rusove tezce vyhravaji hybridni valku a uspesne obraci i evropu proti podpore ukrajiny. Na slovensku maj proruskou vladu ffs.

    Do toho Trump, kterej pokud vyhraje, tak bude tlacit ukrajinu do predani ztraceneho uzemi rusku a vyrazne zkrouhne uz tak nedostacujici (k vyhnani rusa z ua) podporu. Proste hrozi, ze je podrazi, jako podrazila evropa cechy, kdyz nas donutila hitlerovi odevzdat sudety.

    Vztahy usa x china se vyrazne zhorsuji, izrael x iran radsi nekomentuju a indie, afrika, jizni amerika a indie jsou v podstate prorusky.

    Asi bys mel min konzumovat zapadni propagandu (algoritmy x.com te udrzuji v nejakem nerealnem svete) a spis se na to divat globalne a sledovat, kam to vsechno smeruje.

    A abychom nebyli uplne ot - Musk ma nejvlivnejsi soc sit a tuhle hybridni valku rusku vesele umoznuje a jeste to nazyva svobodou slova, i kdyz je to jen svoboda sirit lzi bez postihu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XARGH: Linku zacal Andy s tim, ze zajmy ruska vedou k ohrozeni jeho existence..na coz jsem mu odpovedel ze zijeme v zemi Nato a ani Putin neni takovej dement aby riskovla konflikt se 4x silnejsim Nato s USA za zady a pak se do toho vlozil Per s tim, ze je to lolololol debilni dezoladskej nazor z novinek a dezinformace a blabla..vecne brecici duchodce satai si me vyndal z ignore aby mohl minusovat vic a uz to jelo :)...Primer s Izraelskou valkou byl na tu civilni infrastrukturu..to se proste ve valkach deje bezne bohuzel..viz jak bylo ve falloutu..war..war never changes.

    PALEONTOLOG: Tak s tim zacal Andy. Ja si pod tim predstavuju to co on rikal a rozporuju to, protoze mi to prijde jako picovina proste. Pokud se chces bavit o zaskodnickejch akcich, tak hybridni valka tu je samozrejme desitky let nejenom ze strany ruska. Na ceskou insfrastrukturu utocej i treba cinani, korejci atp. Ukrajinci znicili nord stream a zabijej atentatama lidi v moskve. To neni nic co by se nedelo driv. Izraelci zabijej lidi v iranu. Muzem se bavit o tom, jestli se treba CR v tom rekneme vlasteneckym a protiimigracnim ranku pomalu posouva nekam k orbanovskymu Madarsku a tam ti reknu ze ano..ze bohuzel posouva. Pak je otazka co s tim v demokraticky zemi ses schopnej udelat a podle me je treba dobry chodit k volbam a neplkat o tom na nyxu a instagramu. Kdyz mi ale reknes, ze rusko ohrozuje tvou existenci..tak si budu proste trochu klepat na celo..to je cely.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: to sis jen předložil, co podpoří tvou úvahu, počínaje tím, že pod ohrožením si představuješ jen nějakou fyzickou újmu s následky asi smrti. od ruska hrozí nejen fyzická újma, např. novičok nebo vrbětice, naposledy vozovna autobusů, ale taky hybridní válkou i ta duševní, třeba stav společnosti následkem uřvanejch politickejch kampaní s ruskejma notičkama. obecně se tomu tvýmu postupu říká falešná dichotomie, nadhodíš falešné dilema, který tu nebylo, a vítězoslavně rozhážeš všechny figurky (XARGH)
    XARGH
    XARGH --- ---
    KOUDY: nemusis se omlouvat, ze se nebojis o svuj cenny zivot. ostatne nevim, kde se tahle linka vzala...
    srovnani s blizkym vychodem je takove, rekneme mirne hodne whataboutisticke. :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XARGH: Ano. Tomu se rika valka. Stejne jako v Gaze dopadaj izraelsky rakety na nemocnice a umiraj tam deti. Ohrozuje te konkretne neco z toho na zivote vedenem 2500km daleko od fronty v zemi, ktera patri do aliance nato? Me proste uprimne fakt ne. Rusko je stat, kterej se za par let timhle tempem ekonomicky zhrouti, Gazprom mel za minulej rok ztratu asi 7 miliard dolaru apod. Buhvi co se stane po Putinove smrdi, ktera za par let taky nastane apod. Urcite je dulezity podporovat vojensky i ekonomicky Ukrajinu co nejvic to jde, ale ze bych se bal o svuj zivot v Praze, takovej strach proste nemam. Sorry.
    XARGH
    XARGH --- ---
    nechteli rusaci nedavno oddelat sefa Rheinmetalu? nehorej vsude po civilizovanym svete sklady s vojenskou pomoci Ukrajine? Nedela rusak stale kyberutoky na nemocnice (v EU) a opravdicky raketovy utoky ty ukrajinsky, napr detskou ontologickou? z 8000 raketovejch utoku na UA bylo pouze 1800 vedeno proti vojenskejm cilum, zbytek jde proti civilni infrastrukture prip domovum nevinnejch lidi.
    Trump je KGB asset viz napr https://plus.rozhlas.cz/luke-harding-tajna-dohoda-jak-rusko-pomohlo-trumpovi-ziskat-bily-dum-8339967
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Jsme tu teda dost OT, ale dobre. Tohle podle me neni o nejake znalosti. V dnesni dobe je to jenom nazor. Pokusim se s tebou nicmene mluvit ne jako s tupym dementem, ale racionalne. Rekneme vulkansky jo? Predpokladam, ze jsi vychodil alespon zakladku a znas nejakou historii ruska. Stalina, Lenina apod. Vis jak se dostal k moci Putin, jakejm oligarchum pomohl nahoru apod.

    Samovzdelavam se hlavne v oblastech, ktere mi nevydelavaj, ale to ponechme stranou. Mame tu Rusko v roce 2024 jo? Rusko, ktere napadlo dva roky zpet (kdyz nepocitam Krym apod v roce 2014) Ukrajinu a vsichni si mysleli, ze to bude tydenni invazni valka a z Ukrajiny se stane druhe Belorusko, Zelensky utece, Rusko tam dosadi sveho prezidenta a vyreseno. Nic z toho se nestalo. Ukazalo se, ze Rusko neumi vest poradne moderni valku, ze pouziva stare technologie, stare tanky, vojaci jsou bud mladi branci, nebo trestanci atp. Sledovali jsme to vsichni defakto v primem prenosu na Twitteru. Do toho se Rusko stalo tercem sankci ohledne plynu, ropy atp. Oboji ted prodava hlavne do Indie a Ciny za daleko mensi ceny nez pred lety do Evropy, nema pristup k nahradnim dilum pro letadla, tanky, protoze - opet s tebou budu mluvit vulkansky. V techto strojich jsou i ruzne evropske a jine cipy, technologie apod. Neni to 100% ruska vyroba, takze vyroba novych technologii, letadel, taknku apod velmi vazne. Rusaci si museji kupovat predrazene a nepresne drony i rakety z Iranu. Dochazi munice, dochazi tanky, dochazi lide ochotni bojovat, dochazi letadla, dochazi vrtulniky. Zeme je ekonomicky cim dal vic destabilizovana, zjistuje se kolik se toho rozkradlo a jak moc je rusko prolezle korupci. Prigozin si dojel s tankama skoro do moskvy kdyby ho Lukasenko nepresvedcil at na to sere. Tohle je to dnesni Rusko. Zeme, ktera za dva roky zabrala ani ne cele tri regiony na Ukrajine a tak se ekonomicky i valecne vycerpala, ze se z toho bude pristich let dostavat

    takze sorry, ale kdyz nekde nekoho, kdo zije v zemi, ktera patri do aliance Nato slysim, ze tohle polomrtvy rusko ho ohrozuje na zivote. Ze ma strach o svuj zivot, ze nas tu Rusko napadne apod...Tak se proste ozvu, protoze mi to proste a jednoduse prijde jako totalni nonsense picovina. Rusko v roce 2024 opravdu neni tasilna zeme jako silne vyzbrojeny rusko v roce 1944.

    Co se tyce Hitlera, tak cela evropa byla stale zdevastovana po prvni svetovy valce, coz umoznilo jeho vzestup. Ted Evropa zije desitky let v blahobytu. Mame silnou alianci, mame narozdil od Ruska moderni zbranovy systemy, moderni stihacky, moderni rakety, moderni radary. Furt za nama stoji USA a ikdyz tam bude posranej Trump, kterej ma treba neco proti Ukrajine, tak pokud by rusaci napadli treba polsko, tak ver na 100% tomu, ze i ten Trump se do toho konfliktu velmi rychle vlozi a Putin to velmi dobre vi.

    Pokud jde o boty, tak tam mam proste jinej nazor..stejne jako mam jinej nazor na placeny socialni site. Podle me by to naopak bylo pro lidstvo ku prospechu. Ubylo by dezinformaci, ubylo by fake accountu a obsah by se zlepsil. Je v poradku, pokud ty mas nazor jinej. Respektuju to.
    SATAI
    SATAI --- ---
    AVATAR: kouzelně si vezme jedno možné riziko že sady, víceméně správně řekne, že je malé, a z toho usoudí tím ta sada rizik neexistuje.

    No pálit čas na někom, kdo ani nezná slovní zásobu diskuse se mi nechce, hovád šel zpět do blocku.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    :))))
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: s tebou je ta potiz, ze ti clovek rekne, ze toho moc neznas a ty v odpovedi potvrdis, jak brouk pytlik, ze fakt ne a mas pocit, zes vyhral. Jsi krasnej priklad toho, ze s blbcem se diskuze vyhrat neda.

    Chapu, ze se samovzdelavas v oblastech, co ti vydelavaj, ale tvoje sebejistota ti brani akceptovat, ze jsou oblasti, ve kterych ti to vzdelani chybi.

    Paralela neni s ruskem v roce 45, ale s nemeckem pred druhou svetovou (kdysi silna zeme, ktera se zmitala v ekonomickych problemech a hitler je presvedcil, ze jsou nadlidi a maj pravo obsadit sousedy) a hlavne v celosvetovem zbrojeni a pripravou na rozsahly konflikt.

    Je to jak pres kopirak a i tehdy byl fasismus propagandou siren po celym svete.

    Jeste se vratim k tem botum - zpoplatneni soc siti by bylo jen o tom, ktera zeme zaplati vic botu na prosazovani sve propagandy. Jsi hloupej, jestli si i po x.com fuckupu, kterej nam ukazal, kolik je tam chatgpt botu s modrou ikonkou, kdyz ho rusaci nezaplatili. Jestli by neco pomohlo, tak registrace oproti platnymu dokladu, jako to maji v asii.

    No nic, ty se stejne nepoucis a je to jen ztrata casu.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: neblábol
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: No ocividne o nich vim o dost vic nez ty, ale necham te v tom citit se ohrozen na zivote ruskem. Taky na tebe muze spadnout starship, tak bacha!
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: SATAI

    "Dokud bude umirat v konfliktu na ukrajine 8 rusaku na jednoho ukrajince,"

    Tak určitě.

    Tvoje požehnání a naše prokletí je, že se ti udělal názor na věci, o kterých víš houby.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Ja narozdil od tebe 20 let podnikam a realisticky pracuju s riziky kazdej den, takze si me dej zas do ignore kdyz nezvladnes jinej nazor. Riziko pravdepodobnosti, ze zitra muzes umrit v aute nebo v letadle nebo se s tebou potopi lod je asi 1000000000000x vetsi, nez ze na tebe v Praze spadne ruska raketa..takze sorry, ale ja ziju v moderni evrope a stejne jako treba francouz, svycar nebo rakusan a dalsi lidi z dalsich evropskejch statu ktere jsou pod ochranou aliance se necitim na zivote ohrozenej ruskem. To by rusko muselo mit uplne jinou strategii vedeni valky, uplne jine generaly, uplne jinou techniku a nesmelo by byt ekonomicky cim dal vic v pici a prolezle korupci. Dokud bude umirat v konfliktu na ukrajine 8 rusaku na jednoho ukrajince, tak se fakt nebojim, ze by rusaci napadli polsko a pak sli do nemecka a k nam a vsechny nas tu roztrocili a stali jsme fronty na banany.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: ale stačilo napsat, že nechápeš, co je to escalate to deescalate.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: OK, nejsi schopný realisticky pracovat s riziky. Tak si tu neschopnost nechej pro sebe a neblij ji všude kolem.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Lol. Slusne hloupej nazor z novinek. Ne. To je tim, ze nekdo zije v roce 1970 a nekdo v roce 2024 ty historicka paralelo a vedet neco o historii, tak vis, ze rusko v roce 2024 neni to samy jako sovetskej svaz v roce 1945/1968..Moje existence se bude citit ohrozena ruskem az budou rusky tanky ve Varsave nebo v Bratislave, coz pokud sledujes tu valku trochu podrobneji, o cemz pochybuju..tak vis, ze se nikdy nestane. Takze je to asi jako napsat, ze se cejtim existencne ohrozenej priletem mimozemstanu.
    SATAI: Jezis nebrec noumo. Taky se muze stat, ze s tebou spadne nad Izraelem nebo Iranem/Irakem letadlo, ale fakt tu na nase baraky nezacne padat 200 raket tydne, protoze Rusko Nato nikdy nenapadne. Putin neni tak blbej aby riskoval konflikt kterej nema absolutne zadnou sanci vyhrat, takze si vychilluj cecicky a zalez zase.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: protože se fakt nemůže stát, že ti v rámci escalate to deescalate padne na hlavu Iskandr, když se vymkne nějaké dobrodružství v Pobaltí nebo Suwałki Gap, že? Protože hybridní válka je velká pohoda, že? Protože určitě se nestane nějaká nehodička pod (nebo taky ne) eskalačním prahem, co zamává kritickou infra, že?




    AVATAR: sice kretén, ale hlučný a umanutý. Tzv. "na Elona"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam