• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XARGH
    XARGH --- ---
    ANDY_WARHOL: jen poukazuju na diry v predstave o kolonizaci vesmiru jako o nutnem Dobru... ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XARGH: já sem scifi četl spoustu a v některých zas bylo, že země vydávala svý kolonie až se musely zbouŕit.
    Tak si vyber :) to opravdu není validní argument
    XARGH
    XARGH --- ---
    ANDY_WARHOL: vis, z vesmiru se da pekne zotrocovat zbytek chudaku, co zustali na Zemi. klasika dystopickejch sci-fi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XARGH: lepší takhle než vůbec. Přeci jenom začít se nějak musí a v dnešní době, kdy mají vlády zdá se jiné priority, než výzkum vesmíru, se toho chopil aspoň někdo.
    Sleduju hodně dokumentů o vesmíru a kdybych měl vyjmenovat co všechno nám reálně jako lidstvu hrozí, tak by to nebyl malý seznam.
    Samozřejmě osídlení Marsu by vyřešilo jen něco z těchto nebezpečí, ale když se nezačne, tak se k těm hvězdám nedostaneme a dřív nebo později skončíme.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ANDY_WARHOL: monopolizace osidlovani vesmiru megalomanskym silencem. co by se tak mohlo pokazit? :-/

    ad babis:
    Andrej Babiš – psychologický profil deprivanta a jeho voličů | Přítomnost.cz
    https://www.pritomnost.cz/2023/01/23/andrej-babis-psychologicky-profil-deprivanta-a-jeho-volicu/
    Babiš je cholerik a predátor, hodnotí expert | e15.cz
    https://www.e15.cz/rozhovory/cholerik-a-predator-hluchy-k-nazorum-jinych-tak-vnima-babise-expert-na-rec-tela-1334392
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XARGH: to sedí hlavně na Bureš, i když u něj pochybuji, že má vůbec nějakou vrozenou inteligenci :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XARGH: to jestli to je fasáda nevím, do hlavy mu nevidím.

    Důležitý bude, jestli se bude podílet na tom aby lidstvo bylo skutečně meyiplanetarni rasa a nějak k tomu přispěje. Pak bude ten pozitivní vliv na prospěch lidstva skutečně mít.
    Ale to budeme moci zhodnotit až v době, kdy tu nejspíš nebudu, ale třeba se toho dožiju.
    XARGH
    XARGH --- ---
    JONY: ...zatim jsem to prisuzoval FachIdiocii ;-)
    XARGH
    XARGH --- ---
    JONY: u nas Vavra, Spanel a dalsi :-/

    Text z obrázku přeložený do češtiny:

    Někdo by měl napsat knihu o „bohatém hlupákovi“ v americké historii, protože jsou všudypřítomní: muži – a téměř vždy to jsou muži – kteří díky své pověsti finančního úspěchu věří, že už se nemají co učit, a proto necítí potřebu používat opatrnost nebo zdrženlivost, kterou by ty nebo já považovali za rozumnou. Vrhnou se do situací, které neumějí navigovat, a debatují o věcech, na které nejsou připraveni. Předkládají klamné názory a díky moci, kterou jim jejich bohatství dává, ovlivňují lidi, politiku a instituce, často s katastrofálními následky.

    Nejde o to, že by bohatí hlupáci byli hloupí, protože hloupost je jen druhá strana mince, kterou bohatý hlupák utrácí: vrozený génius. To znamená, že přeceňují koncept „vrozené inteligence“ a podceňují, do jaké míry je inteligence, ať už ji definujete jakkoliv, nezbytně sociálním dobrem – produkovaným, udržovaným a hodnoceným nikoli v izolaci, ale vždy mezi lidmi a mezi nimi. Nechci, aby se to zvrhlo v debatu o IQ nebo biologii inteligence, takže to shrnu takto: bez ohledu na jejich kognitivní schopnosti jsou bohatí hlupáci produktem sociálních kontextů, ve kterých žijí, nikoli tím, jak rychle jejich mozek zpracovává informace. Jejich bohatství je izoluje od mnoha materiálních důsledků toho, že se mýlí ve věcech, které se přímo netýkají jejich obchodních záležitostí – a i poté, udržet si bohatství, když už jste bohatí, často znamená jen vyhnout se katastrofickému riziku – zatímco jejich ekonomická moc zajišťuje, že jsou obklopeni lidmi s motivací souhlasit s nimi ve všem kromě těch nejnaléhavějších témat. Bohatý hlupák je vždy obklopen lidmi, kteří mu prostřednictvím lichocení a intrik doufají využít jeho postavení.
    JONY
    JONY --- ---
    Já nedávno četl o jedné bizarní postavě z americké minulosti (W.E.D. Stokes) a je tam tahle pasáž, u které si nešlo nevzpomenout na Elma.


    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    XARGH: vím, že je to teď v psychiatrii takové ožehavé a kontroverzní téma, ale někteří psychologové a psychiatři pořád ještě v rámci té ASPD škatulky uznávají i existenci tzv. primárních psychopatů, kteří se vyznačují právě absencí emocí a impulsivity a vysokou cílevědomostí. Pro ty inteligentní z nich je typické, že to na nich vůbec nepoznáš, dokud jim nezkřížíš plány, protože se velmi snadno orientují v tom, jak se lidi v běžných životních situacích chovají, takže ví, kdy se smát, kdy projevit lítost apod., ale je to vždy racionální dedukce. Ideální kandidáti třeba pro roli ostřelovačů, chirurgů, vysoce postavené manažery a politiky apod. Ti méně inteligentní skončí třeba ve vězení. Musk do téhle kolonky imho nespadá.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ANDY_WARHOL: "Psychopat" brano laicky jako u "Psychopat Bejr", nikoliv jako medicinsky termin ;)

    Pohled psychiatra:
    Psychiatr používá označení psychopat s mnohem přesnější definicí a diagnostickými kritérii. V odborném prostředí se termín často zaměňuje za antisociální poruchu osobnosti (ASPD) nebo disociální poruchu osobnosti.

    Typické diagnostické rysy podle psychiatra: nedostatek empatie, neúcta k právům druhých, manipulativní chování, absence výčitek svědomí, impulsivita, neschopnost udržet dlouhodobé vztahy nebo stabilní zaměstnání.

    ...tohle vsechno Elmo predvadi. Sam tvrdi, ze je Asperger, ovsem diagnostikovanou psychopatii by se nechlubil, ne? :)

    ...ze chce vyuzivat sve schopnosti pro dobro lidstva, je pouha pohadka pro hlupaky fasada!
    PES
    PES --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XARGH: u psychopatu se to ma tak, ze kazdy, i psychopat se muze rozhodnout jak se bude chovat, nektri skodi, ale jsou i tzv. pozitivni psychopati, kteri to ze nemaji nektere problemy normalnich lidi, hlavne emoce vyuzivaji k necemu dobremu, takovy klasicky priklad je Neil Amstronng, ktery pri vycviku vyvazl temer zazrakem, kdyz se simulator mesicniho modulu pojebal a zachranil to jenom tim, ze mel naprosto chladnou hlavu. a v pdstate neco podobneho zopakoval pri pristani na mesici, kdy neslo kvuli balvanum pristat - navic jim palubni pocitac vypovedel sluzbu a musel hledat jine misto a jel vlastne az nadoraz s palivem. Kdyby to byl bezny clovek s normalnimi emocemi, proste by to nedal. presto neni znamo, ze by nejak skodil..

    u elona mi to pripada, jako by se nevedel rozhodnout, na jednu stranu chce vyuzivat sve schopnosti pro dobro lidstva a na druhou stranu sdili lzi o holokaustu, umoznuje rusackou propagacni masinu na sve siti a podporuje kreatury typu trumpa a dalsi podobne veci.
    CROME
    CROME --- ---
    VYHULENY_UFO: Verim, ze se Elmo neudrzi a bude halucinovat o nasilnem prebrani moci nebo neco oodobneho a to uz bude na tezkej krim
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CROME: spis se budou potkavat ve dverich soudu, az budou resit rozvody a platby za lhani...
    CROME
    CROME --- ---
    VYHULENY_UFO: Doufam, ze se sejdou v jedny cele
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jen dva maj vylezt.

    me ty skafandry pripadaj spis jako motorkarska kombineza, ale zas na druhou stranu asi to bude pohodlnejsi a pohyblivejsi nez to co bylo driv. ale nejsem si jisty, jestli by to stacilo treba pro pohyb po mesici
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    THRAWN: mám za to, že EVA bylo jenom pro ty dva
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    TOXICMAN: jj, a ted uz se vraceji, nebo jeste pujde ven zbytek posadky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam