• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dej si treba - https://www.figure.ai/ a predstav si kde to bude za deset let tohle spojeni robotiky a kazdej pulrok chytrejsi “AI”
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: roboticky rameno urceny k jedny veci bude vzdycky efektivnejsi nez clovek i humanoidni robot. Tim jak se cena lidsky prace prodrazuje najdou v pristich triceti letech i humanoidni roboti v plno pracovnich pozicich uplatneni a nahradej cloveka. Nenahradej roboticky ramena ani roboticky jezdici podstavce pro prepravky ve skladech amazonu.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: To neni nic o cem je treba dalekosahle debatovat. Pokud mas plne automatizovanou tovarnu, postavenou primo s ohledem na roboty, proc by treba mel mit nohy, pokud muze vesele pouzivat kola a pohybovat se tim padem destekrat rychleji? Jediny argument by mohla byt univerzalnost, kdy mas jednoho robota pro vsechny ucely, coz by mozna mohlo byt levnejsi, ale na ukor efektivity.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: uvidime za 10 let.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Humanoidni robot ma smysl pouze tam, kde chces nahradit cloveka, aniz bys mohl prispusobit prostredi, ktere je primarne urcene pro lidi. Jinak humanoidni robot neposkytuje zadne vyhody. Spis naopak. Specializovany robot primo pro urcity ukol, bude vzdycky efektivnejsi.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    WHY Is Starship FLIGHT 5 Delayed? | Starbase Update
    https://www.youtube.com/watch?v=elaiPXk4I3Y
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tesla claims a 95% automated production at Gigafactory Shanghai | Electrek
    https://electrek.co/2024/07/17/tesla-claims-automated-production-gigafactory-shanghai/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: To je vize budoucnosti za par let. Tesla ma ty prumyslove roboty vychytane snad nejvic ze vsech co jsem cetl a humanoidni pomalu budou nahrazovat lidi.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    no zda se ze s konceptem cele starship na mesic se to zatim moc nepovedlo :) (kdyz uz von braun zjistil ze posilat tam celou velkoui lod je nebetycna hovadina :D )
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MAWERICK: nikdy .. kdyz se objevil problem, a Elon, tak problem vyresili tak, ze aby Elona mohli vyprovodit ze dveri, co nejdrive, vsechny ty nove "feature" vyhazeli.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ARAON: a kdy presne prisel EM s necim novym? :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: V tom videu není krom CGI robotu v CGI Cybertrucku žádný humanoidní robot. A průmysloví roboti skládají auta už léta ve všech automobilkách.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Pripadne

    This is How Tesla's Humanoid Robots Assemble Thousands of Cars Daily at the Tesla Factory
    https://www.youtube.com/watch?v=2HxS0F9uv3M
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Ta robotizace je tam z vetsi casti nez u skodovky..i kvuli tomu ze tesla ma relativne malo modelu a kdyz se zeptas nekoho kdo ma velkou tovarnu, tak ti rekne, ze robotizovany rameno muze pracovat 24/7..nema odbory, nepotrebuje dovolenou apod.

    2022 Top Article - How Tesla Used Robotics to Survive "Production Hell" and Became the World's Most Advanced Car Manufacturer

    2022 Top Article - How Tesla Used Robotics to Survive "Production Hell" and Became the World's Most Advanced Car Manufacturer | RoboticsTomorrow
    https://www.roboticstomorrow.com/article/2022/06/how-tesla-used-robotics-to-survive-production-hell-and-became-the-worlds-most-advanced-car-manufacturer/18908
    SADY
    SADY --- ---
    XARGH: vzdyt gates zaplatil domyslet jaderku co spali odpadni tyce ze sovetskejch bloku az na mezni hodnoty... i ve srovnabi se starlinkem ci starshipem je jasny, kdo nevyrostl
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: jak moc (upozorňuji "jak moc v principu" - ať se tu někdo zase nechytí slovíčkaření) se to liší od linky VW / Škoda v Mladé Boleslavi, kde je de-facto robotů na linkách plno, ale na spoustu věcí je stále "levnější a univerzálnější" ten člověk??
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: ja moc reklamni videjicka nesleduju. porad plati, ze lidska sila je nejlevnejsi a nejrychlejsi na preprogramovani, co ma delat u pasu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: No tesly uz roboti z velky casti nejakej ten patek skladaj..takze halucinujes spis ty. Ja ziju v technologicky inovativnim svete.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: 150 tisic lidi z cely planety. kolik ma xko aktivnich uzivatelu? milion, dva?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam