• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: jedes docela velky mentalni kolotoce...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Dobrej smysl pro cernej humor urcite ma, stejne jako treba ricky gervais a dalsi..Coz ale neznamena ze i neco co sdili nejsou picoviny ne? Nebo si vazne myslis ze vsechno co sdili Elon je relevantni a nejsou to treba casto jen nejaky presdileny a neovereny blaboly? Prober se.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: nekecej, ani tobe to neprijde vtipny? vzdyt elon ma dobrej smysl pro humor, ktery posledne ocenilo lajken 150k lidi a tenhle for ma dokonce ve svy dobe 831k srdicek
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Tohle neni zadnej for ale. To je spatny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale chapu, proste koudackej for...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //elon musk rozhodne nikdy nesiril ruskou propagandu proti ukrajine

    x.com
    https://x.com/OstapYarysh/status/1835922803154981077
    Remember this meme @elonmusk posted? Apparently it was created by someone named Sofiya, who worked for a Russian government agency sanctioned by the US and aimed at spreading propaganda in the West. @cxemu got access to a massive data leak and uncovered some interesting details.



    vlakno:
    x.com
    https://x.com/cxemu/status/1835747132642328620
    Pro-Russia narratives, memes, “augmented reality and fakes registry”: how the Kremlin-hired disinformation agency works

    Thread🧵
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    humanoidni robot.... tak to elon nikdy neda. takovej genius fakt zase neni.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Vsak ja taky nerozporoval ze humanoidni robot nahradi roboticky rameno na coz Aron zezacatku narazel. Jenom je to proste bot kterej se hodi pro daleko vic ukolu a profesi a proto na humanoidnich robotech desitky firem pracuji. Je to uplne jednoduchy. Roboty na kolech tu mame uz deset let. Tam neni treba nic vymejslet.
    BRETA: Ta videa jsou jeste lepsi

    Delivery Robot Gets Stuck While Moving on Sidewalk - 1132471
    https://www.youtube.com/watch?v=mT9n221dILs


    Food delivery robots under attack from vandals, thieves
    https://www.youtube.com/watch?v=X3C_rpUTYuk
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: tim jsi akorat rozepsal ARAONovo "aniz bys mohl prispusobit prostredi, ktere je primarne urcene pro lidi".
    a nikdo tady nerozporoval, ze v prostredi "pro lidi" ma humanitni konstrukce ocividne vyhody
    BRETA
    BRETA --- ---
    KOUDY: to s tema bezdomovcema mi prijde hodne dobry!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Jasne ze je. Proto je kazdej dela. Humanoidni robot ti daleko vic unese treba. Vzdyt se podivej na boston dynamics a jakou cestu ta firma usla za 15 let. Clovek ti neodnese 150 kilovou zeleznou traverzu a nevyjde sni schody atp. Roboticky rameno nebo robota na kolech pouzijes k jedny specificky cinnosti. Humaoidni bot ti muze nahradit daleko vic pracovnich ukonu a muze je delat 24/7 narozdil od cloveka.
    SEJDA: Neodignoroval. Neni to merit toho prispevku. Roboty na kolech tu uz davno mas. V amazonu vozej krabice se zakazkama, v LA vozej lidem jidlo/nakup a podivej se na youtube jakej problem maj objet bezdomovce leziciho na chodniku. Humaoidni bot by ho jen prekrocil a sel by dal. Humanoidniho robota muzes pouzit na daleko vetsi skalu ukolu nez robota na kolech. Elon treba muze za patnact let poslat 1000 humanoidnich robotu ve starshipu na Mars, at tam stavej zakladnu. Skala vyuzitelnosti je daleko vetsi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: odignoroval jsi "kola". Pokud se neuzkaze ze "nohy" robotu maji delsi zivotnost, tak nemaji vubec zadnou vyhodu oproti "kolu". Jenom vypadaji vice "sexy". Tedy domu si asi fetisista vybere "nohy".
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Ano, ale opet - pokud muzes prizpusobit to prostredi, ve kterem se robot pohybuje, aniz bys musel brat ohled na to, zda bude stejne nastroje pouzivat i clovek, neni zadny duvod pro to, aby ten robot byl humanoidni.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dej si treba - https://www.figure.ai/ a predstav si kde to bude za deset let tohle spojeni robotiky a kazdej pulrok chytrejsi “AI”
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: roboticky rameno urceny k jedny veci bude vzdycky efektivnejsi nez clovek i humanoidni robot. Tim jak se cena lidsky prace prodrazuje najdou v pristich triceti letech i humanoidni roboti v plno pracovnich pozicich uplatneni a nahradej cloveka. Nenahradej roboticky ramena ani roboticky jezdici podstavce pro prepravky ve skladech amazonu.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: To neni nic o cem je treba dalekosahle debatovat. Pokud mas plne automatizovanou tovarnu, postavenou primo s ohledem na roboty, proc by treba mel mit nohy, pokud muze vesele pouzivat kola a pohybovat se tim padem destekrat rychleji? Jediny argument by mohla byt univerzalnost, kdy mas jednoho robota pro vsechny ucely, coz by mozna mohlo byt levnejsi, ale na ukor efektivity.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: uvidime za 10 let.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Humanoidni robot ma smysl pouze tam, kde chces nahradit cloveka, aniz bys mohl prispusobit prostredi, ktere je primarne urcene pro lidi. Jinak humanoidni robot neposkytuje zadne vyhody. Spis naopak. Specializovany robot primo pro urcity ukol, bude vzdycky efektivnejsi.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    WHY Is Starship FLIGHT 5 Delayed? | Starbase Update
    https://www.youtube.com/watch?v=elaiPXk4I3Y
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tesla claims a 95% automated production at Gigafactory Shanghai | Electrek
    https://electrek.co/2024/07/17/tesla-claims-automated-production-gigafactory-shanghai/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam