• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Blindsight

    Neuralink's brain implant chip called Blindsight has received Breakthrough Device Designation from the FDA!

    This designation is given after preliminary clinical evidence indicates that the drug/device may demonstrate substantial improvement on a clinically significant endpoint(s) over available therapies.

    --

    The Blindsight device from Neuralink will enable even those who have lost both eyes and their optic nerve to see.

    Provided the visual cortex is intact, it will even enable those who have been blind from birth to see for the first time.

    To set expectations correctly, the vision will be at first be low resolution, like Atari graphics, but eventually it has the potential be better than natural vision and enable you to see in infrared, ultraviolet or even radar wavelengths, like Geordi La Forge.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    az se priblizime k rozumny ai, tak bude stejne pozde. uvedomi si, ze lidi uz k nicemu nepotrebuje. no nicmene si myslim, ze elonuv chatbot grok soudny den nespusti.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAERO: problém robotů je, že je někdo musí naprogramovat. Bez rozumný AI, ke který sme se furt ani smykem nepřiblížili, je to jenom hračka za $milion+.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Me to proti ai tovarnam na miru prijde jako krok zpet. Respektive meziclanek, dokud ty tovarny nejsou. Jestli ma mit kazdej ten robot vlastni ai, tak potes koste :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak snaha je postavit viceuceloveho robota. Aktualni viceucoelova vyrobni jednotka je clovek, a vetsina prostredi, nastroju a postupu je prizpusobena clovekovi. Tedy ma smysl stavet viceuceloveho robota, ktery vypada jako clovek, cimz nejlepe zapadne do prostredi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SEJDA: a jak už tu bylo zmkneno, tam kde to uzpůsobit šlo a mělo to nějaký benefit, tam už roboty mají teď.
    Trh je otevřen právě těm humanoidum, protože ti zatím nejsou dostupné.
    Nemá smysl začít vyrábět průmyslové roboty, když už je tu mraky firem, které ti dělají roky, to už nemáš šanci prorazit.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ANDY_WARHOL: to uz tady bylo zmineno, jakmile se robot pohybuje v prostredi vyhradne uzposobeneho pro lidi, musi byt humanoidni.
    Jakmile stavis nove protresdi, postavis ho kompatibilni pro roboty s koly, lidem postavis pozarni schody a dobry.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SEJDA: ay budeš chtít robotickyho sluší, tak si postavis v baráku výtah?

    Humanitní roboti se uplatní, a tím neříkám, že je dá na teh musk. Ale obecně. Všude tam kde potřebuješ zedník, řemeslníka, osetrovatelku, atd. To nějakém vehihl na kolečkách prostě nedá.

    Mimochodem, to je taky důvod, že je v robotice napřed hlavně Japonsko - nejstarší populace na světě a nechtějí si tam pouštět migranty. Kdo asi bude pak prevlíkat a koupat tu masu nemohoucich ? nejlepší na to bude humanitní robot, kterého bude mít člověk doma.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Ja se bavim o stylu humoru, kterej nesedi vsem a picovin rekl plno stejne jako Elon..Treba o transgender lidech, tak vychladni.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: ricky zadny picoviny nepise, tak si ho neber do huby.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Brazil judge seizes cash from Starlink to cover fine imposed on Elon Musk’s X | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2024/09/brazil-judge-seizes-cash-from-starlink-to-cover-fine-imposed-on-elon-musks-x/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Musk a humor:
    nejde to predsoud = smrtelne vazne
    jde to predsoud = humor ty debile.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Ani ne covece. Ja jsem totiz nikdy a nikde netvrdil, ze vsechno co Elon sdili je vtipny, nebo ze je to pravda, nebo ze nikdy nesdili nejaky dezinfo apod. Tim ze nejsem narozdil od tebe jeho fanboy tak dokazu celkem jasne rozlisit kdy si dela jen z nekoho prdel..treba kdyz Berniemu napise ze nevedel ze jeste zije..a kdy uz placa picoviny pres caru. Jenom nepotrebuju bejt za kazdou cenu v opozici jako nekteri tady a kazdej Elonuv prd na twitteru povazovat za dilo zkazy a Elonovi prat aby chcipnul nebo se uz nemnozil apod..Takze to co ty sdilis je na jednu stranu trochu pres caru. Na druhou stranu to zase beres v kontextu evropana, ale staci se podivat na ruzny ankety v Americe a zjistis, ze tam je docela dost lidi proti navysovani penez pro ukrajinu apod, takze ikdyz nam to muze pripadat jako picovina, tak v usa si to svoji stomilionovou cilovku najde.

    Overall 28% of Americans support increasing aid for Ukraine in the most recent Economist/YouGov Poll, while 29% say the U.S. should decrease aid to Ukraine and 26% would keep it at the same level.

    As military aid for Ukraine remains stalled in the U.S. House of Representatives, Americans themselves are equally split, at 36% each, between those who believe the United States is doing too much to help Ukraine and those saying it’s not doing enough.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: jedes docela velky mentalni kolotoce...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Dobrej smysl pro cernej humor urcite ma, stejne jako treba ricky gervais a dalsi..Coz ale neznamena ze i neco co sdili nejsou picoviny ne? Nebo si vazne myslis ze vsechno co sdili Elon je relevantni a nejsou to treba casto jen nejaky presdileny a neovereny blaboly? Prober se.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: nekecej, ani tobe to neprijde vtipny? vzdyt elon ma dobrej smysl pro humor, ktery posledne ocenilo lajken 150k lidi a tenhle for ma dokonce ve svy dobe 831k srdicek
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Tohle neni zadnej for ale. To je spatny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale chapu, proste koudackej for...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //elon musk rozhodne nikdy nesiril ruskou propagandu proti ukrajine

    x.com
    https://x.com/OstapYarysh/status/1835922803154981077
    Remember this meme @elonmusk posted? Apparently it was created by someone named Sofiya, who worked for a Russian government agency sanctioned by the US and aimed at spreading propaganda in the West. @cxemu got access to a massive data leak and uncovered some interesting details.



    vlakno:
    x.com
    https://x.com/cxemu/status/1835747132642328620
    Pro-Russia narratives, memes, “augmented reality and fakes registry”: how the Kremlin-hired disinformation agency works

    Thread🧵
    ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam