• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Tak elonek už že sve pozice vladce planety vyzval německého kanclere k rezignaci a oznacil ho za nekompetentniho blázna..
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    LEGI: tak si to otvor v browseri?

MAKROUSEK: 4 roky nevedeli kto je vlastne prezident a zrazu v tom maju jasno, tak aspon nejaky progres :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SEJDA: no jsem rada ze tam to video od kurzgesagtu dal :) kdyz uz jsem mu ho posilala kdyz se ptal na twittru kdo co ma k terraformaci marsu
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    120 minut povidani o tom, co je Mars, a jak by se dal teraformovat. Trosku vedecky od Petra Broze.

Terraformujeme někdy Mars?
    https://www.youtube.com/watch?v=pGLCoP_GoHQ

Petr Broz je taky vedecky pracovnik akademie ved v oboru sopecna cinnost na telesech Slunecni soustavy, autor popularizacnich knih Vesmirnicek (1 a 2) a geostorky (1 a 2)
    LEGI
    LEGI --- ---
    LEGI: zajímavý je, že kdekoli na Xku klasický screenshot obrazovky funguje, ale když chci jen tak do památníčku udělat (potenciálně rozlučkový) screenshot nahlášení Muskova postu, tak mi to hlásí "tato aplikace nepovoluje pořizovat kopie obrazovky".
    LEGI
    LEGI --- ---
    VYHULENY_UFO: dík za echo, nahlásil jsem.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ICE: prostě odhodil okovy svazující politické korektnosti a řekl věci bez příkras tak, jak jsou
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PER2: ano vime, mozna by mohl elon zajet i do institutu vaclava klause.
    PER2
    PER2 --- ---
    VYHULENY_UFO: afd maj hlavne taky vazby na rusky prachy :p to mi na melona sedi, este by mohl zacit podporovat babise orbana, fica, lukashenka, kobakhidzeho a dalsi obskurni postavicky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: tohle vypadá jako velmi nerelevantní zdroj informací, současní autoři dávají tomu, co on píše, jednotky tisíc let a pak novotvořená atmosféra není nijak chráněná před slunečním větrem a bez magnetického pole skončí stejně jako ta první..

Paul Birch (1992): “Terraforming Mars quickly”, Journal of the British Interplanetary Society
    ICE
    ICE --- ---
    urcite se povazujes za liberala a demokrata - ti se poznaji podle mluvy ;]]
    CROME
    CROME --- ---
    VYHULENY_UFO: Ten zmrd se snazi rozesrat uplne vsechno, az ho vypalej na Mars planeta si hluboce oddechne…
    SATAI
    SATAI --- ---
    JIMIQ: zkoušel jsi to šňupat? #kecy
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: koreni Marsu jeste vubec nezname.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SATAI: koreni Marsu je oxid zeleza
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: jen bez vzduchu, koření, života a s menším obsahem vody
    PES
    PES --- ---
    SATAI: Mars is New Duna? ;-)))
    JONY
    JONY --- ---
    SEJDA: tak jistě, ale jeho perspektivou se tak IMHO vidí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam