• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Nevim kam s tim, asi sem? Elon Musk v nejakym poslednim live streamu ukazoval, že kromě všech věcí ve kterých je dobrej je taky jeden z nejlepších hráčů Path of Exile 2 na světě v hardcore mode (kde smrt znamená konec hry). Hra běží měsíc, a on fakt takovou postavu má.
    TLDR - video plné důkazů, že Elon si zaplatil nějaký Číňany, co mu ten char vyexpili, a ve skutečnosti vůbec neumí tu hru hrát... Jako, kdo udělá něco takového, dítě v první třídě by se za to stydělo něco takového předstírat? :-) Skoro by to člověka přivedlo na myšlenku, jaké další zásluhy si přivlastnil někde, kde ho takhle nikdo nenachytal?

Elon Musk CAUGHT (Allegedly)
    https://www.youtube.com/watch?v=rJcVAcx8prU
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Za me asi cajk. Porad je to imho to nejlepsi elektricky co si clovek muze v pomeru cena/vykon koupit.

PES
    PES --- ---
    Hehehe...
    Oživená Škoda Enyaq má v kufru QR kód a na jedno nabití ujede skoro 600 kilometrů – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/skoda-enyaq-2025/sc-870-a-232314/default.aspx
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: highland refresh vyzera teda libivejsie, toto ma taky cinsky look a ten zadny lightbar sa tam moc nehodi, ale za mna dobre ze vyslo, aspon to potlaci ceny ojetin dolu
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    USX

Musk and Ramaswamy sending agents across US government to seek cuts | Trump administration | The Guardian
    https://www.theguardian.com/us-news/2025/jan/10/musk-ramaswamy-doge-cuts

Hiring for Doge is already under way, the Post reports, with more than 50 staffers already working out of the offices of SpaceX, Musk’s rocket-building enterprise, in Washington DC. The eventual hiring goal is 100 workers by the time of Trump’s inauguration on 20 January.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak z jineho soudku. Jsem ted v Litomericich na meetingu a potkal jsem cybertruck. Ani neni tak velkej jak jsem si myslel. Not bad.

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Pozor na to pomáhání chudejm, by se taky mohlo ukázat, že jsou barevný!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tyvole :D..Proc zase zamerne lzes? Proc kdyz napisu ze prispivam na charitu ze svejch osobnich penez tak napises dalsi z argumentacnich faulu jako "a naopak je tu hajis a vysvetlujes, ze jim rozumis a delal bys to tak taky" To delas schvalne kvuli plusikum od lidi kteri neumi cist? Ja myslel ze vedeme diskuzi dvou dospelejch lidi a nebavim se s bajnym lharem Omnihashem. Tak znovu. Moje firmy plati takove dane jake maji platit a ja ze svych osobnich zdanenych penez prispivam na charitu. Delam to teda presne tak jak ty tu tvrdis ze se to delat ma. Muj moral kterej se tu marne snazis odvodit z toho co pisu je teda ocividne hodne velkej. Minimalne daleko vetsi nez vetsiny milionaru/miliardaru. I Trestik treba tady pise - https://nyx.cz/files/000/023/2392652_7a1b62769a30de355a06/original.jpg?name=RoccoNyxuVitezi.jpg "Den po tom, co jsem to spustil mi volali z asistence, jestli znam nejakeho Martina Kautskeho. Poslal pry tak velkou castku, ze se bali, ze je to nejakej omyl. Omyl to nebyl. Prispel Asistenci zatim nejvetsi castkou ze vsech aniz by o tom nekde byt jen ceknul, takze Martina z toho uz vynechte." Martina Kautskeho. Ctes to tam jo? Ne firmu. Moje jmeno. Muj ucet. Tim predpokladam mame diskuzi o mem moralu uzavrenou.

Za druhy. Se tu bavime o necem v cem nejsme ve sporu. Ty tvrdis, ze takovy vysoky moral jako mam ja ma mit defaultne kazdy milionar/miliardar a s tebou naprosto souhlasim. Jen tu nejen tobe, ale i ostatnim 20 prispevku tvrdim, ze to je UTOPIE a pohadka! Nestane se to nikdy. Proto o tom diskuzi ani nevedu. Je to jako kdybychom si tu pinkali mezi sebou ze ty budes rikat ze deti maj bejt hodny a ja ti budu rikat ze urcite maj, ale nebyly, nejsou a nebudou. Tak se pojdme bavit o realnem svete a ne o pohadkach. Pojem "danova optimalizace" pouzivali uz vladci egypta a jejich poddani tisice let zpatky.

Proto resim dva typy miliardaru. Jeden miliardar je typ Musk, Kellnerova. Gates, Buffer a dalsi, kteri zaplati nejake dane a zaroven maji nejake nadace do kterych si odlevaji zisk aby ty dane nemuseli platit tak velke a z tech nadaci konaji ve svete dobro o kterem maji prehled a maji nad nim kontrolu. Gatesova nadace ockuje deti proti malarii, Musk prispiva na nemocnici a na dekarbonizaci ovzdusi, Kellnerova stavi onkologicky centrum. Druhej miliardar je typ treba Ales Zavoral, kterej ma alzu na kypru v nepruhledny strukture a dane obechcava abych jich platil co nejmin. Alza na charitu dava jen neco co si muze odecist danove - https://www.alza.cz/pomahame-potrebnym a to jen posledni roky. (jen priklad)

za me je teda typ Gates/Kellnerova daleko lepsi a cenim je za to co delaj. Gatese tu zas trochu zbytecne adorujes. Je to presne ten miliardar o kterym ty rikas ze je skvelej a na druhou stranu dela to co hejtis. Gates zalozil nadaci hlavne pro svoji zenu Melindu, ktera delala v microsoftu manazerku a po narozeni jejich druhyho ditete se chtela realizovat i jinak. Gates do ty nadace prevedl tolik prachu, ze usetril na danich kolem 100 miliard. Je to presne ten clovek kteryho tu hejtis a ja rikam ze to co dela chapu. Misto toho aby poslal 100 miliard statu za ta leta, tak mu poslal 20 a 80 miliard dal radsi do svy nadace a zlepsil za to svet. On A Buffet usetrili na danich tolik, kolik Musk v zivote neusetri.

Lidi tu semnou nesouhlasi uz z principu aniz by vubec vedeli o cem se vede diskuze. Je to jako kdyby mi tu tvrdili ze politici nekradou a deti jsou jen hodny. V pohadce mozna no. Pojdme se ale spis bavit o tom jak to funguje ve svete ve kterem zijem a kde to ze Musk prispeje 50 micu nemocnici a 100 micu na dekarbonizaci ovzdusi je dobra vec, protoze taky mohl prispet diky lepsi danovy optimalizaci uplny hovno, stejne jako ten Gates nebo Kellnerova zejo.

Not surprisingly, Microsoft and Bill Gates have been reported to have made enormous efforts to (legally) offshore income and wealth to avoid taxes.

Bill and melinda gates foundation - Both entities are tax-exempt private foundations that are structured as a charitable trust. Each entity has a distinct purpose, as explained below.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: já bych toho Gatese zase tak nezbožšťoval - dovedete si představit jak přispěl k přelidnění afrických států a k tomu kolik se jich pak tlačí do Evropy??? :-/
    KOUDY: do tretice - gatese do toho vubec netahej, ten svuj majetek rozdal potrebnym - snazi se delat ve svete dobro. V jeho pripde to neni odpis z dani, ale jeho primarni smysl zivota.

Vim, ze nemas dostatecnej moral, abys aspon v diskuzi odsoudil nemoralni chovani miliardaru a naopak je tu hajis a vysvetlujes, ze jim rozumis a delal bys to tak taky, protoze to tak dela kazdej. Mozna je to spatny, ale takovej svet je, tak proc v auditku o elonovi tyhle zpravy necenzurovt, kdyz jsou to jen skarede reci hateru, zejo.

Akorat ze vubec, Elon se chlubi tim, ze nejak nalozil s penezi, ktere mu vratilo usa. Elon se chlubi tim, ze zaplatil na danich pomerne min penez z prijmu, nez skladnik. Na to tu lidi reagujou odpovidajicim zpusobem, ktery tvuj mozek proste nechape a tak reagujes. Bohuzel ne ve smyslu: muzete mi vysvetlit, proc je to spatne, ale ve smyslu: smirte se s realitou a budte radi za drobky, ke kterym se nikdy nedostanete.

A vubec nechapes, proc s tebou lidi nesouhlasi :D

Tvuj moral hodnotim na zaklade toho, co pises. Ze je to jen troll poza je dost mozny, na druhou stranu znaky psychopata v nich projevujes dlouhodobe. Vic ti k tomu nereknu, jen jsem chtel, abys o tom vedel a pracoval s tim.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Proc zas meles neco o tom ze ho nemam? Vzdyt vubec nevis jakej ja mam moral. Navic prece nikde netvrdim ze je to tak spravne. Pouze celou dobu rikam, ze tomu rozumim a ze pokud si ma Bill Gates vybrat jestli zaplati 10 miliard na danich, nebo zaplati jen 3 milardy a 7 miliard da do svy nadace a naockuje za to 17 milionu deti vakcinou proti malarii, protoze to ocividne WHO ani nikdo jinej neudela, tak chapu, ze si vybere tu druhou moznost. I ty 3 miliardy jsou vic, nez zaplati padesat milionu dalsich lidi na danich za celej zivot. Tahle "optimalizace" mi prijde daleko lepsi, nez kdyz korporace typu google platej dane v danovejch rajich a zisk si nechavaj pro sebe. Gates si ho nenechava pro sebe, ale da ho do nadace a vidi co se s tim ziskem deje, ale da ho pryc. Nekoupi si za to jachty a baraky. To samy Musk, to samy Kellnerova, to samy Bezos, Dedek, Kretinsky a dalsi. Je to proste pomoc spolecnosti a svetu, kterou si castecne odepises z dani. Sam si tu psal, kolik Gates a jeho zena te nadaci venujou casu a kolik do ni uz Gates z akcii microsoftu narval prachu. Myslis, ze kdyby do ni nenarval ani korunu a vsechno zaplatil na danich, tak by se deti v africe ted mely lip?
    KOUDY: no je. Jen ty ho nemas, tak to nejsi schopny pochopit. Jak snazit se vysvetlit hluchymu hudbu. Jen i ten hluchej by asi poslouchal vic, co mu rikam, nez ty ;D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Nojo tak kdyz tu meles 16 let stary sracky ktery jeste navic ani nevis jak byly, tak se nemuzes divit, ze te lidi na nyxu maj za zbytecnou filcku, ktera do diskuzi nic hodnotnyho neprinasi :). Zkus bejt alespon v jedny diskuzi k tematu a prestat vsude utocit na moji osobu kterou neznas, v zivote jsi ji nevidel a vis o ni ocividne uplny hovno.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    :))) všechno bylo křišťálově čistý, rozejděte se, tady není nic k vidění, to se nikdy nestalo, čísla taky nesouhlasí, a navíc sem o deset let pozdějš poslal bezdomovcům spacák, tak se to všechno karmicky srovnalo!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Co to zase meles za lzi? Ja jsem zadnej dopis nepsal a ty prachy na charity sly. Jen ne na charitu kapky. Proc ne, se dozvis v knizce syna karla svobody ty noumo. Je to asi stejny jako kdyz si tu placal neco jako ze davam prachy na charitu z firmy abych si to odecetl z dani a ja jsem te setrel jak malyho fracka s tim, ze penize posilam ze svyho osobniho uctu a ne firemniho, takze si je do zadnejch dani nedam..Viz i treba - [ACIDQA @ HRA NA VZKAZY aneb - chces neco rict a nemas nikoho kdo by ti naslouchal? Pak jsi na tom nejspravnejsim miste prave tady] takze zalez bajnej lhari.

AVATAR: To neni vubec o moralu. Je to jak bavit se o tom, ze dane jsou vlastne kradez a uz jsem ti psal, ze i ti miliardari dane plati a nevkladej mi zas do ust neco co jsem nerekl. Nikde jsem nepsal ze me to imponuje. Pouze ze tomu rozumim. Kdyz ses miliardar a mas si vybrat jestli zaplatis miliardu na danich kde nevis jak skoncej, nebo jen 200M na danich a 800M das do svy nadace a udelas za to nejaky dobro, tak ti mnohdy prijde druha varianta jako dobrej napad. Proto ty nadace vznikaj. Je to uplne jina pisnicka nez kdyz velky korporace typu google platej dane nekde v danovejch rajich aby vydelali miliardy a na danich zaplatili milion dolaru max.
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNIHASH: 😂, to jsem nevěděl, je to ještě někde k vidění? ;-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    AVATAR: je ti jasný, že se o tomhle topicu už druhej den dohaduješ s člověkem, kterej se prsil charitou, který nic nedaroval, takovým způsobem, že si vyrobil v malování děkovnej dopis a chlubil se tím po celým nyxu? Opravdu čekáš, že uzná, že je to morálně nakřivo, když Elon ty prachy reálně poslal?
    KOUDY: to co ty nazyvas cechackovstvim, je prave ten moral, kterej ti chybi. Kdyz bohatej plati dane desetinovy oproti chudejm a prsi se absolutnima cislama, tak je to pro tebe borec a pro mne zmrd, protoze i ten skladnik dava na chod spolecnosti vic (ne, ze by mel jinou volbu) ze svého příjmu.

A pokud se nekdo prsi charitou, kterou nic nedaruje, protoze by penize musel odevzdat tak jako tak, pak je to manipulativni zmrd. Ty penize dava stat (ktery snizi o to dan), korpo za nej jen vybere na co pujdou.

"Kdyz postavime kridlo nemocnice, tak vyberko usijem na stavebni dcerinnou spolecnost, vybaveni dame firme, ve ktery mame podil a samozrejme tim pro sebe ziskame spickovou peci pro sebe a svoji rodinu. Pro plebs budou cekacky v radech let, takze nebudou spiny chechlat v cekarnach. A navic usetrime pul miliardy na danich." By ti nemelo imponovat. Fakt ne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Hezky to je.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam