• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: špatné, proto je také trh ve sračkách...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: dobře, ale pokud podnikáš v oboru, ve kterém konkurence umí ty dotace čerpat.. tak jaké máš reálně šance?
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: já tedy dotace spíš nechci než neumím (jo, administrativní překážky jsou tam ale také drsné, skoro jakoby každý dotační titul měl za povinnost vygenerovat spousty parazitů zprostředkovacích agentur, které to papírově vyřídí, protlačí, ale napakují se - i když by stát měl naopak tohle udělat hlavně pro občany co nejjednodušší a co nejvíc být nápomocen)...
    ... už jen proto, že do zadotovaného pak může kdejaký byrokrat a politik i zpětně začít kecat a přidávat podmínky a nevýhody (omezení) než když je to bez dotací.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: no jestli neumíš dotace, tak to jsme dva. Ok, asi řeč byla o tom, že Babiš a Elon dotace uměj. Liší se jednak generačně a jednak tím, že Elon si vybral dotace, které i jejich příjemci často považovali za celkem cool, zatímco EU zemědělské dotace jsou (zejména pro městské obyvatelstvo) šíleně uncool (na těch ale EU ekonomika v obrovské míře stojí, akorát u nás se to nějak udělalo JZD-friendly, čímž se to lišilo od zbytku EU, a Babiš začal proto skupovat JZD...).

Já ať se na to koukám jak se na to koukám, nedovedu si pohled na svět typického Američana moc představit. Jsem samozřejmě zasažený biasem městského liberála. Venkovské názory nestíhám moc sledovat a když se do toho člověk pustí, je to vesměs močál konspiračních teorií, kdy celý svět je úplně jinak.. vlastně se to moc neliší od tuzemského světa konspiračních teorií.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: ja se statem mit nic spolecnyho nechci a ikdyz jsem rekonstruoval chaticku, tak jsem si odmitl zazadat o nejaky dotace. Jen rad seru urcity nyxaky. To je cely :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: no, je to takový Babiš s atributy generace X a světovosti a nějakými kosmovládnými ambicemi...zatímco Babiš je boomer ze středovevropské kotlinky, kde největší ambicí obyvatel je, aby se nezměnilo nic a byl dostatek uzenin. To i ten KOUDY by byl stylovější oligarcha, než Babiš :-)
    PES
    PES --- ---
    A jeden Falcon9 vypadá na T-1h0m (tj. cca 7:11h ráno našeho času)
    PES
    PES --- ---
    T-16h51m
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: spíš jsem měl na mysli posun Elona k Trumpovi. nekomentuje, dostal za jeho podporu úřad v administrativě tj něco jako ministerský post, přičemž na sve byznysy dostává dotace. oligarchuv úspěšný "state capture".. a v Evropě podporuje fašisty/extremisty.

co je na tom k obdivu nebo respektu, když je něco jako úspěšnější Babiš? (podobný schéma: boháč, dotace, Mafra, vláda, víc dotaci, posun k extremismu)
    KLIP
    KLIP --- ---
    YMLADRIS: dost smradlavy a zahnedly obrozeni
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: v us je teď národní obrození, všichni builders are nadšeně building ze všech sil, očekávají že Trump napraví všechny křivdy a umožní všechno včetně vseho. Asociuje mi to když lidi mysleli že Havel zařídí cokoliv co jim připadá potřebný a správný proti těm zteřelým komoušům. To udělat nemohl a Trump lidem taky nemůže pořešit jejich posrane životy. Takže příště zvolí zas někoho jiného.

Co se týče Elona, můj model je, že jeho priorita opravdu je posunovat svůj Space program. Předchozí vláda to dost nepodporovala, tak ji eliminoval. Světovláda ho nezajímá. Politiku komentuje tak jak na Twitteru komentoval vždycky všechno. Ale teď je zas o řád známější takže je z toho halo což ho motivuje se tomu věnovat .. a tím se to eskaluje.

Vývoj uvidíme.
    SADY
    SADY --- ---
    PES: ani ne, jen zbohatlickej zmrd, ten by v pekle nemohl bejt ani za saska
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SADY: no mě fakt přijde, že tímhle tempem fakt brzo nezůstane žádná skupina, která mu původně třeba i fandila, kterou by nenasral a neodcizil si.
    SADY
    SADY --- ---
    XCHAOS: souhlas, muj soukromej tip je, ze to v usa prestreli (uz ted na nej maj pifku armadni kvuli zcestne kritice f35 (ne ze by tam nezazrvalo spousta penez, ale vysledek se vcelku povedl na tu managerskou bidu)... no a pujde do pici, tesim se moc, to nemuze nevyjit :)))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    XCHAOS: říkejme mu třeba "nejlepší dóže"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TADEAS: kromě vice-prezidenta má Trump ještě co-prezidenta? hmm...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TADEAS: by me zajímalo, jestli to zdejším Elon fans nepřijde už moc. jako že aby na Twitteru byly více slyšet centristické hlasy, enabling civil debate, viz YMLADRIS ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SADY: no, ale stejně jako u historického fašismu a nacismu, námluvy modernistického technofašismu s tradicionalistickými ezofašismy, případně ekofašismy, stejně tak jako s různými lidovými etnonacionalismy, budou složité. Dále je zde takové to lokální a globální mafiánství, které vlastně o žádné destabilizující převraty, při kterých by jim mohla vyšplouchnout voda z bazénu na limuzínu, ani moc nestojí. Vlastně se může Elon ocitnout úplně stejně osamocený, jako třeba čeští Zelení, kteří ve snaze o maximální inkluzi různých opomíjených společenských proudů vytvořili spíš (téměř nulový) průnik těchto proudů, než jejich sjednocení.

(jinak já sám jsem v podstatě cykloekotechnofašista, přiznejme si to, a tím pádem se nedohodnu téměř s níkým :-) ono to s tou demokracií je složité... každá menšina v demokracii pochopí, že bude přehlasována a snaží se vytvářet koalice s jinými menšinami. Elon to podle mě překombinoval a konspirační mašíbl takového toho lidového ezo, hejt a etnonazi davu ho nakonec hodí přes palubu... poté, co mu zestátní Starlink, nebo tak něco...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam