• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    E2E4: Myšlenky mají skoro všichni, odvahu realizovat málo kdo. Mít schopnost být na správném místě a ve správný čas, potkat správné lidi, to už má málo kdo. O to se musíš postarat, to není náhoda. Jinak by takových lidí bylo daleko víc, než je prstů na jedné ruce.
    A ano, osobní podíl je jedna ze 100, 1000 věcí, ale bez ní ten zbytek není a nefunguje. Bez ohledu na to, jaký je ten magor. Nebo vlastně s ohledem na to, jaký je magor, protože nebýt magor a blázen, tak se z toho dávno podělal a zabalil to, jako ten zbytek, co měli nápad a zkusili ho realizovat.
    A to je ten rozdíl, mezi úspěšným a neúspěšným. A na neúspěšné opravdu historie moc nevzpomíná (bez ohledu na to, jak je důležité cimrmanovsky prošlápnout slepé uličky a tím pomoci těm úspěšným, že tudy opravdu ne).
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TOXICMAN: to je ale Survivor bias. všech těch který měli myšlenku a odvahu ji zrealizovat bylo dost, ale ty vidíš jen ty, který uspěli, který byli ve správný čas na správným místě a potkali správný lidi. A měli dost peněz. jejich osobní podíl je jen jedna z 100 věcí a už vůbec to neznamená, že tím pádem je jakákoliv jejich myšlenka geniální.

taky vidíš jen ty, který mají charisma a talent pro osobní marketing.

jenže tohle je příběh, který lidi chtějí slyšet, a je silnější imprint, než fakta (teď už je zjevné, že Musk je především kokot).

viz také zde: E2E4.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Nejbohatší člověk světa byl přistižen při podvádění ve hrách, nenese to dobře - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hry/novinky/elon-musk-asmongold-path-of-exile-2-hry-podvod-grind.A250117_082528_bw-novinky_srp

lhář jeden.. buďto kecá a nebo se vůbec nemůže věnovat ostatní práci, protože udělat tenhle level v POE2, to u toho chce sedět prakticky pořád.
    Takže spíš lže a zaměstnává si hráče, co to jedou za něj.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOUDY: Za 5 let se posunuli docela dost.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    a důležitá informace z ČT24 ... neúspěch, zachycení boosteru nic, krátce po startu si představuju tak do minuty a nad částí Spojených států jsou asi ty ostrovy v Karibiku
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OMNIHASH: já jsem zase dost přesvědčený, že historie si tyhle začátku bude pamatovat moc dobře :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    KOUDY: Kterych firem jsi CEO pres 20 let? Sem se koukal ted do Obchodniho rejstriku a nejak mi ten statement nestimuje :-)

Problem s Muskem je ze proste lze, a kdo lze ten krade (napady) to uz dobre vime :-) to je uplne stejne jak se snazil vsechny presvedcit ze teslu zalozil on :-) to je opravdu doat srandovni. Ale od ty doby co ale rekl ze ma aspergra tak to chapu, proate mu to mysli jinak.

Z meho pohledu ma prachy ty dobre investoval do skvelych inzenyru a ted se mu ta investice vraci, ale ze by to dokazal sam? To vubec.

Ja doufam ze ae tesle a spacex bude darit, ale Musk ten podle meho skromneho soudu se rozhada se vsema v ramci Trumpovi administrativy a pak potahne o dum dal, treba zalozi nejakou dalsi firmu (politickou).
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Pro mě je Elon definice fake it till you make it. Přivlastnit si kredit za práci stovek až tisíců talentovaných lidí ve velké firmě je paradoxně jednodušší, než vzít kredit nějakému anonymous číňanovi, co za tebe vyleveluje postavu ve hře. To je na téhle storce to zajímavé; je velice ilustrativní. :)

Já SpaceXu přeju úspěch, jenom nerozumím, proč je ideologie kultu osobnosti pro lidi tak atraktivní. Se servilitou v krvi se asi někteří lidé prostě narodí.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: to záleží na tom, kolik ten let bude stát. Postavit to není problém, ostatně první stanice jsou už taky skoro padesát let starý, ale dokud bude stát start rakety miliardu+, tak se to nezaplatí. Plus další problém je, že na výstup do vesmíru potřebuješ pár let nebo aspoň měsíců trénovat, což tak nějak uplně neštymuje s životama lidí, co maj zbytečnejch 20m$, aby si zaletěli na dovolenou do karavanu s luxusním výhledem.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    V mnoha vecech je to naprostej idiot a egomaniak, ale to byl i Howard Hughes a diky nemu dneska litame v tom v cem litame..nebo Jobs..a diky nemu mame dneska telefony jaky mame a nahrazujou nam fotak, pocitac, bankovni klice, kreditky, obcanky apod. Rekl bych, ze ty technologie a posun lidstva dalekosahle prekonaly to, ze ti chlapi byli v necem dementi a u Elona to bude imho jeste boostnuty tou kolonizaci vesmiru, coz je pro lidstvo obecne daleko vetsi meta, nez ze si muze nahrat obcanku do mobilu. Proto na jeho personu nahlizim furt spis pozitivne, stejne jako na tu Jobsovu treba, ikdyz si sem vedom toho ze negativnich stranek ma samozrejme taky hodne a treba ted na tom Twitteru mi casto pripomina Cupra. kdyz zacal Rohlik a Cupr sam delal marketing nekde na facebooku..Takze tam nekdo napsal ze Rohlik dovezl otevrenej jogurt a Curp tam hned tomu cloveku psal at se jako neposere..ze to vyresej..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jasně a nebo taky přesně naopak.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TOXICMAN: já v tomhle plánu Muskovi fandím, ať je to sebevětší lumen, cíl je to pěknej, jenom dost pochybuju, že si na něj za sto let v tomhle směru vzpomene kdokoliv víc, než my vzpomínáme na NAA/Douglase, za to že postavili Saturn5.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja bych fakt rad vedl s nekym kdo tomu trochu rozumi diskuzi kam si jako myslite ze se tohle vesmirny dobrodruzstvi posune za 25 let..coz je tak podle me hranice ktery by mohl bejt Elon schopnej se dozit. Kdyz si vezmu ze test motoru pro starship je starej pet let? A ted raketu zachytavame do hulek. Chapu ze pro nektery lidi je skvely pastovat 100 tweetu o tom jak Elon hraje hru s postavou kterou mu asi nekdo vyleveloval..ale pro me je to treba vec, ktera mi je naprosto u prdele a zajima me jestli je mozny aby si za par let usmyslel ze postavi vesmirnej hotel (treba jako ve for all mankind) a za dalsich pet let se mu to povedlo, protoze starship bude vynaset veci na orbitu 15x rocne, nebo je to naprosta picovina, protoze by takovej hotel stal 500 miliard dolaru a to Elon nema..etc.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOXICMAN: to nepiš mně, já ho pouze opravil a on začal osobně útočit, tak se nesmí divit.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OMNIHASH: o mně se nestarej, vystačíš si sám se sebou.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DRAGON:
    OMNIHASH: pls dont, tohle tady nemá co dělat
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OMNIHASH: a ono SpaceX nějak vykrystalizovalo náhodnými přírodními procesy? někdo musí mít tu myšlenku a odvahu ji zkusit realizovat...
    na tom procesu se samozřejmě podílí a ještě bude podílet mnoho desítek tisíc lidí ... a nepřímo skrz výrobu a obchod komponent/služeb půl planety
    občas by neuškodilo vidět svět jinak než bílá/černá
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Ja neoslavuju CEOs a sam pres 20 let CEO svejch firem jsem. Jen rikam ze jako CEO ses kapitan lodi a tvy zamestnanci jsou tvoje posadka, ktera ti obcas muze rict dobry napady jako ze je dobry skasat plachty a ty ji za to platis penize, ale ses to kdy kdo je u kormidla a kdo rozhoduje o tom jestli budete uspesny nebo se potopite. Uspech jde za tebou a prusery jdou taky za tebou. Elon pokud vim ve tweetech nikde nepsal ze nejakej kontrolor treti kategorie neco posral a proto raketka za 100 micu bouchla. Ne napsal meli jsme problem, zjistili jsme jakej, vyresime ho. Pristi start bude lepsi. Lets go.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OMNIHASH: příště to napíšeš správně a nebudeš za debila.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Já se bojím, že v oslavě CEOs jsi dost osamocen Kouďáku...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Tak vetsinou oslavujes Jobse a Iva ze vymysleli iphone, kterej polovina sveta pouziva. Neoslavujes deti v tovarne foxconnu, ktery ho skladaj dohromady. Vzdycky se oslavujou CEOs a tvare tech firem. Ne radovi kopaci. To ze se bude hromadne umirat pri kolonizaci vesmiru je podle me vsem celkem jasny a urcite to bude i v naborovejch letacich :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam