• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Jednoho moudrého Nyxátora jsem viděl v klubu o feminismu varovat o rezignaci před zlem:

Za toho půl roku se toho očividně hodně změnilo.

Já jsem rád, že se opět ukazuje, že nejbohatší muž planety, "poradce" prezidenta USA a CEO firmy s licencí střílet rakety, vlastně není vůbec za nic zodpovědný, a už vůbec ne za to co sám říká a dělá se svým tělem. Děkuju za další skvělí precedence.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Akcie Tesly jsou v premarketu 3% nahore. Cely svet se chce pridat k novemu hajlujicimu vudci!
    ROGERD
    ROGERD --- ---
    A tím bych tu debatu asi uzavřel...

x.com
    https://x.com/Awk20000/status/1881402555944861859?s=19
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LOPIK: v podstatě to odvedení pozornosti v mojí timeline i tady na NYXu je značné. Začalo to už dříve: sledovat ty reálné kroky je trochu nudné a nezáživné, tak se místo toho nahodí zkratka "Elon hajluje" a vlastně obě polarizované bubliny jsou spokojené, každá po svém, akorát část lidí má problém "eh, do téhle party já vlastně patřit nechci, to je určitě jinak".

No, já to nějak nezpochybňuju a nezlehčuju, ale vlastně ty kroky, které vyjmenoval třeba Rozhlas, jsou zásadní. Samozřejmě se vědělo, že je udělá, ale lidi strašně zapomínaj, a bylo by dobré ujasnit si, že Trump není špatný proto, že Elon se rozhodl vybudovat si alternativní 3.říši, ve které führerem byli von Braun a Albert Speer v jedné osobě.

V podstatě už ten průzkum na podzim, podle kterého voliči ODS fandili Kamale zatímco establishment ODS Trumpovi, napovídá, že Evropani se zatím nezbláznili, nebo že my patříme spíš na Západ, než do východní Evropy. Vlastně podpora Elona evropské krajní pravici (Farage, AfD...) může s tím jeho tyjátrem docela dobře souviset. A vlastně to, že se k tomu ta pozornost přivádí, je součást problému: je to logické, rozhodně si nemyslím, že lidi, kteří se nad tím pozastavují jsou "levice", ale v podstatě cílem je, že se dav tak nějak kouká jinam.... programem demokracie nemá být aby oligarchové nehajlovali. Musíme vymyslet pravidla hry tak, aby oligarchové nebyli oligarchové. Aby širší vzdělanostní a profesní střední třída kooptovala hodnotné osobnosti dostatečně rychle a neupadala a obhájila myšlenku demokracie a abychom nesklouzli k neofeudalismu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ano, já se ještě oeditoval. Já v podstatě myslím, že bez ohledu na to, jakou roli ve svobodném světě pro sebe kdo vidí, se prostě neposunujeme úplně směrem k větší svobodě. Monopolizace resp. oligopolizace nemá s volným trhem moc společného. Kosmonautika je úžasná lidská aktivita a její rigidně byrokratická podoba, která ji posouvala dopředu za hodně peněz hrozně pomalu, mi moc nebavila, jenže megalomanská gesta ve jménu budování nějaké korporátně organizované uzavřené enklávy na Marsu jsou opačný extrém.

Netuším, proč je "pokrok" pro tolik Američanů sprosté slovo. Elon sám byl nositelem důležitého technologického pokroku. Ani jeho přístup k rodině nejde shrnout slovy "tradiční", spíš buduje jakýsi kmen, kde se o jeho děti stará hned celá řada žen.. (možná by si rozuměl se Saúdy? nebo s mormony?). Američané by nemuseli tolik panikařit z nedostatku dětí, kdyby si dokázali zajistit, že jim je nikdo nepostřílí ve školách. Fakt jim nerozumím vůbec, a vůbec nejde vyloučit, že si zopáknou 19.století včetně nějaké formy all-out občanské války... v nějaký moment ta polarizace prostě může zajít příliš daleko a třeba se všechny strašné věci nemusí dít jen Evropě... za mě stejně jako jsme před 3 rokama konstatovali, že se Rusové zbláznili, tak se může blížit moment, kdy se zblázní i Američané.
    ARAON
    ARAON --- ---
    MAKROUSEK: No co jsem tak koukal na site, tak opravdovi neonackove maji celkem jasno v tom, ze je Meloun na jejich strane a jeho hajlovanicko oslavuji.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    XCHAOS: Jak odvádět pozornost, aby se o něčem nemluvilo - jako o inauguračním projevu, nebo těch příkazech co s pompou Trump podepisuje? To nedává smysl, to co se podle tebe "skutečně děje" jsou demonstrativní akce..

Musk je blázen, trochu mu to najelo, pochybuju že chtěl nějak hajlovat, ale i kdyby si vzal nacistickou uniformu a vykřikoval tam Arbeit macht frei, tak je to stejně úplně jedno po těch letech, co má být fašista každej, co vstane pravou nohou z postele..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DOCKINEZ: Co se ovsem da cekat, ze do roka budou "hazet srdce do davu" vsichni trumpici v Americe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: je tu ještě možnost, že pseudohajloval vědomě, ale ne proto, že by byl jakkoliv přesvědčený "nacista" (nacismus je latentně ezo a plebs, one je spíš technofašista, jako řada nerdů...). Protože vědomě věděl, že to kontroverzi vyvolá, ale tato kontroverze je záměrná a slouží k odvedení pozornosti od toho, co se skutečně děje, aby se o tom moc nemluvilo. Nějaké první kroky Trumpovy administrativy zde:
    Chao-c': "White House deletes Spanish website and social me…" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/113865203605365548
    Chao-c': "https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/online-odstou…" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/113864800218381821
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Tak odbornici na extremismus rikaj ze v zadnym pripadne nehajloval. Nyxacky odbornici na vsechno zas rikaj, ze urcite hajloval...Beznej lepsonyxak s premiovkou pak uz nevi komu ma verit zejo.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HONZA09: třeba se už už vidí jako God Emperor of Mars.

Z takový myšlenky by se zatočila hlava kdejakýmu psychopatovi, tím spíš jemu. :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SEJDA: Není důležitý, jak to myslel Musk nebo co o tom soudí odborníci.

Jedině důležitý je, co si o tom myslí random ID na nyxu neasi.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    XCHAOS: Taky tam IMHO hraje roli fakt, že hajluje, protože prostě může a ví, že mu nikdo nic neudělá. Po celou dobu tý inaugurace se mu na tváři střídali face expressions nájezdů halucinací a čirý euforie. Možná je zázrak, že se tam na tom podiu přede všechno samou blažeností nevysral. :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: odbornici rikaji, ze to jako hajlovani nemyslel, minuly cas je dulezity, protoze co z toho bude zitra se teprve uvidi.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: Hlavne nedal ani paty k sobe. Ruku dal do strany a ne pred sebe...To by bylo hajlovani jak ze skolky a dost nedbale na perfekcionistu a vizionare Elonka, ale pojdme se tu o tehle picovine 3 dny hadat, zatimco Trump odstupuje od klimaticky dohody a omilostnuje teroristy z utoku na kapitol.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ARAON: No, za tahle ledabylé, nepředpisové a ležérní „hajlování“ by ho imho PRAASHEK nepochválil.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DOCKINEZ: Protoze kdyz zvednu ruku trebas ja, tak to ocividne hajlovani neni, protoze jaksi nejsem fasista. Kdyz ji zvedne Elon, tak dost pravdepodobne o hajlovani pujde, protoze...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: jj, budeme se bavit.

A vydělávat u toho na investicích <3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam