• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: je to dvojnasob vtipne z toho pohledu ze Rusko financne podporuje AFD :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Odmítnutí dědičné viny za činy předků by mělo být automatické, na to společnost nepotřebuje žádnýho Muska.

My taky nemůžeme např. za vyvraždění Slavníkovců nebo za zmasakrování Němců na Švédských šancích.
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: Čiň Rusku dobře, TASSem se ti odvděčí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Začíná se nám to trochu komplikovat. Nepřítel mého .... cože? Já nechci do Oceánie ani do Eurasie...

"Muskovo řečnění na sjezdu AfD neuniklo ruským propagandistům. V Solovjovově pořadu si pouštěli ukázku, kde Musk vyzývá mladé Němce, aby se přestali stydět za hříchy svých otců a dědečků, a došli k závěru, že Muskovu výzvu nelze chápat jinak než jako podporu neonacismu."
    CRAZY_IVAN: ale vzdyt byl na exkurzi v auschwitzu...
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ještě trocha historie ze září ... copypasta z fb komentáře

Hitler chtěl mír, ne holokaust. Padouch byl Churchill,
    Židé a další vězni koncentračních táborů v nich umírali, protože nacistický vůdce Adolf Hitler nechtěl válku a Německo nebylo připravené na válečné zajatce. Naopak po konfliktu bažil britský premiér Winston Churchill. To se mohli dozvědět posluchači rozhovoru amerického kontroverzního moderátora Tuckera Carlsona s údajným historikem Darrylem Cooperem.

Carlson označil Coopera, za „možná nejlepšího a nejpoctivějšího populárního historika ve Spojených státech“. Moderátor si samozvaného historika pozval, aby s ním probral „mýty o druhé světové válce“, které jsou podle něj znepokojivým způsobem „využívány v kontextu moderní zahraniční politiky. Zejména války na Ukrajině“.

Cooper v rozhovoru tvrdil, že Hitler chtěl mír, ale Churchill toužil po válce. Britského premiéra označil za „hlavního padoucha druhé světové války“.

Podle Coopera nacistický vůdce nabízel Británii i Francii mír, protože nechtěl oslabit Evropu před hrozbou komunistického východu. Cooper zároveň tvrdí, že Německo se útokem na SSSR dostalo do situace, kdy muselo stavět koncentrační tábory.

... very interesting, worth watching

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ARAON: tohle je hrozně podobný mojí úvaze, i když nad body 3. a 5. jsem nepřemýšlel. Přišlo mi, že intuitivně se prostě snažil připoutat větší pozornost než Trump se svým tajtrlíkováním ohledně Grónska apod. A vzhledem ke směru, který (podle mě naprosto nešťastně a pro technologie, které mě zajímají, kontraproduktivně) zvolil, byl tohle logický a tedy vědomý krok. No, holt je teď Elon Trumpova Leni Rieffenstalová, no...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    The chopsticks are in the air now

SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: takze se ted soferi budou moci sparat obouma rukama v nose naraz .. win win :D
    Ja bych teda povolil i mobil, ale policie by mohla auto zastavit a zkontrolovat, ze tam ma nainstalovanou appku, ktera prioritne zobrazi, co se deje pred autem, pokud auto prejde do pohotovostniho modu.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: to bude Carmageddon na D1 :-/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Česko finišuje zákon pro autonomní vozidla. Změny prošly hospodářským výborem i podvýborem pro dopravu. Dostaly zelenou. Vzácně se na novele shodne vláda i s opozicí. Změny by mohly začít platit už od 1. července.

Autonomní auta zřejmě vyjedou na české dálnice dřív. Ve hře je červenec - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-autonomni-auta-zrejme-vyjedou-na-ceske-dalnice-driv-ve-hre-je-cervenec-268880
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Adblockery jsou hodne woke a jeste navic podporujou nerust. Souhlasim se vsim co jsi napsal :)

ja osobne si myslim, ze bude SpaceX za deset let mit vetsi valuaci nez Tesla a za 15 let bude patrit mezi 3 nejhodnotnejsi spolecnosti planety, takze jakmile pujde na burzu, tak jdu nejspis all in.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ... a nejvíc levicový jsou samozřejmě antispamový filtry a adblockery :-) jinak samozřejmě, já teď nevím, jak budu vlastně dál projevovat zájem o SpaceX. Vlastně už dlouho fandím indický kosmonautice, chystaj pilotovanej let, a podle mě je to známka punku, že do kosmu lítá ještě nějakej národní stát a ne jen miliardáři. Akorát na můj vkus by měli mít na odpalovacích rampách víc kolorovanejch sošek Šivy Natardži a Ganéši a tak, a splodiny z rakety by měly šlehat z tlamy obřími chrličům. Oni to pojímají tak hrozně nudně funkcionalisticky, když by vůbec nemuseli....
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CHOSIE: souhlasim s tebou. Nesouhlasim s muskem. Mas pravdu ve vsem.
    CHOSIE
    CHOSIE --- ---
    KOUDY: Tak ono to s Muskem též souvisí, vzhledem k tomu jak často se právě o komunismus a marxismus opíra a označuje během volebního období demokraty za komunisty a marxisty.
    Podobně jako téma lgbt, o kterém nesčetněkrát hovořil a stále hovoří a síří nenávist vůči těmto menšinám, je-li zatím to, že není schopen přijmout svou trans-dceru netuším.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CHOSIE: Souhlasim se vsim co si napsal ci nenapsal nebo co si myslis ci nemyslis. Pravice znasilnuje cernochy a levice je spasa lidstva. Ted se zas muzeme venovat Elonkovi.
    CHOSIE
    CHOSIE --- ---
    A ještě dodám, že tvá definice levice je mylná. Rozvolnění témat lgbt není primárně záležitostí levicových stran, ale spíše stran středo-pravicových nebo pravicových, které jsou sociálně liberální. V USA ani v ČR neexistuje významná levicová strana, která by tyto změny prosazovala. V USA jsou to Demokraté, kteří jsou ekonomicky center-right až pravicoví (např. podpora kapitalismu, neoliberalismu), ale sociálně progresivní. V ČR podobné změny podporují například Piráti, kteří jsou ekonomicky též center-right/right, s tím vlastně přichází otázka zda je tu vůbec nějaká levicová strana, možná SOCDEM, kteří jsou dejme tomu na center-left, ale jinak sociálně konzervativní. Stačilo je též z hlediska ekonomického někde na středu a sociálně rozhodně nevím o tom, že by prosazovali práva lgbt.

Tak mě napadá otázka, je s námi levice právě v místnosti?
    A je mi jedno jak si to definuješ sám, řídím se definicemi politologů.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    A closer look at the SpaceX team's preparation for the lift of the new chopsticks.

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    OMNIHASH: sorry, já si sotva zapamatoval, jak je to s lyžemi, salátem a stravenkama...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Mit kohokoliv s jinym nazorem v ignoru je nadhernej priklad levicovy uderky. Ja nicmene respektuju, ze woke uzivatele to vidi jinak a je to naprosto v poradku. Koho sere, ze si stejne jako dalsich asi pet uzivateli tohohle klubu nemyslim, ze je Musk nacek nebo ze ma chcipnout ci ze nic nedokazal nebo ze v kalifornii je poslednich deset let vsechno v cajku..ten at si me tam bez problemu da. Alespon se tu nebudem hadat na 100+ prispevku, kdyz je pro nekoho slozity respektovat cizi nazor :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam