SEJDA: Phobos je v jistém smyslu, když se vezme v úvahu deltaV pro přistání i start, jedno z nejsnáze dosažitelnějších těles Sluneční soustavy :-) ale řešit jedno malé písmeno v textu, který je primárně o tom, že někomu padaly trosky testované rakety na hlavu a jen náhodou nikoho nezranily... ok, CNN je možná něco jako FOX naruby, ale zrovna tohle je docela problém. Je pravda, že pravidelné starty asi budou z Floridy, která jistě tvrdě lobbuje za to, aby zůstala "kosmonautickým státem".. ten Texas vypadal čistě podle pohledu na mapu jako zdatná konkurence, i když že budou problémem zrovna řídce zalidněné ostrovy v Karibiku, to asi nečekal nikdo (ve skutečnosti jsem je viděl spíš jako kandidáty na přistání 1.stupně, jenže na to jsou zase moc daleko...)
(já jsem si zase jako svůj soukromý kosmodrom vytipoval opuštěné nepoužívané letiště z 2.světové války na jihu Srí Lanky, což o to :-) a jejich současný ekonomický krach by tomu mohl nahrávat, chtělo by to pospíšit si, než to tam obsadí Čína, a výhoda je, že se tam dá i surfovat.... ale pošilhávám i po jižním pobřeží Vietnamu v deltě Mekongu... a na východním pobřeží rovníkové Afriky pořád zůstávají opuštěné námořní plošiny San Marco po Italech... jenže Guyana má proti tomuhle všemu řadu výhod, to je marné...)