• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Vzdyt to neni nacek. Nackove umej delat dobry a kvalitni auta :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: Tohle je fakt cool. OMG proc ten clovek musi bejt takovej kripl fasounskej a pritom delat takhle cool veci? :(
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TRANCEWARP: cetl jsem "vyblity" a davalo to smysl, vlastne dava stale :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Apple’s latest iOS 18.3 update has quietly introduced Starlink satellite connectivity for select iPhones on T-Mobile, marking a major shift in off-grid communication. Unlike Apple’s existing Globalstar-powered Emergency SOS, Starlink works seamlessly without requiring users to point their phones at the sky. Currently in beta for a limited number of U.S. iPhones (iPhone 14 and newer), the feature allows texting via satellite when out of cellular range, with plans to expand to voice calls and data soon. Elon Musk confirmed that the current system supports medium-resolution images, music, and podcasts, with future Starlink satellites enabling video streaming. As T-Mobile expands the beta in February, this update could redefine global iPhone connectivity.

KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Vsak uz ted to lidi neresej. Viz Turo.com ..ted z toho jen odpadne vic ten lidskej predavaci element, stejne jako odpadl u airbnb, kde taky dostanes jen kod k zamku a vubec nemusis videt osobne pronajimatele :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: Uz se tesim, az mi odjede auto a bude po nocich vozit lidi a rano bude uplne vybity nekde v Brne 😅
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tesla letos spustí autonomní taxi v Texasu, v budoucnu auta poskytnou majitelé Tesel | Svět hardware
    https://www.svethardware.cz/tesla-letos-spusti-autonomni-taxi-v-texasu-v-budoucnu-auta-poskytnou-majitele-tesel/61552
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    + Superchager Vestec byl upgradován z 8x 125kW na 8x 250kW
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Showroom v Praze má vystaven nový model Y
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CRAZY_IVAN: este doladia tu jazdu na cervenu a mozu to pustit do provozu :)

CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: bmw to prej už nějakou chvilku dělá

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: Phobos je v jistém smyslu, když se vezme v úvahu deltaV pro přistání i start, jedno z nejsnáze dosažitelnějších těles Sluneční soustavy :-) ale řešit jedno malé písmeno v textu, který je primárně o tom, že někomu padaly trosky testované rakety na hlavu a jen náhodou nikoho nezranily... ok, CNN je možná něco jako FOX naruby, ale zrovna tohle je docela problém. Je pravda, že pravidelné starty asi budou z Floridy, která jistě tvrdě lobbuje za to, aby zůstala "kosmonautickým státem".. ten Texas vypadal čistě podle pohledu na mapu jako zdatná konkurence, i když že budou problémem zrovna řídce zalidněné ostrovy v Karibiku, to asi nečekal nikdo (ve skutečnosti jsem je viděl spíš jako kandidáty na přistání 1.stupně, jenže na to jsou zase moc daleko...)

(já jsem si zase jako svůj soukromý kosmodrom vytipoval opuštěné nepoužívané letiště z 2.světové války na jihu Srí Lanky, což o to :-) a jejich současný ekonomický krach by tomu mohl nahrávat, chtělo by to pospíšit si, než to tam obsadí Čína, a výhoda je, že se tam dá i surfovat.... ale pošilhávám i po jižním pobřeží Vietnamu v deltě Mekongu... a na východním pobřeží rovníkové Afriky pořád zůstávají opuštěné námořní plošiny San Marco po Italech... jenže Guyana má proti tomuhle všemu řadu výhod, to je marné...)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: Phobos :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: no o to mi prave islo ci ide o nas Mesiac alebo nejaky mesiac inej planety, mozno je to iba preklep
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: Moonship nikdo oficiálně nezrušil, což o to, ale já myslím, že třeba do 1.stupně Falconu by si asi lidi nikdo posadit netroufl, a ten přitom přistál úspěšně už mockrát. Sázím na Moonship v nákladní verzi, no.

Každopádně, FAA úplně k tomu rozpadu nad obydleným územím mlčet nemohlo, i když taková katastrofa, jakou třeba v Číně znamenal pád startující rakety (se spoustou paliva) přímo na vesnici to nakonec nebyla. Ale jít kvůli tomu touhle [XCHAOS @ Věci Veřejné - world edition /USA/UK/EU/AUS/CHINA/RUS] cestou taky asi nebylo úplně šťastné...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: "And the ordeal raises broader questions about the company’s approach to developing Starship — the gargantuan rocket system SpaceX hopes will one day carry humans to the moon and Mars — and its decision to launch the vehicle’s test flights out of South Texas, on a path that takes the spacecraft over populated areas." nevies na mesiac ktorej planety to ma byt? okrem toho Marsu?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    XCHAOS: tak jsem zvedavy, co bude Melon rikat za 5 let .. "jenom 2 neuspesne stary Starship nas deleli od bankrotu".
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PEJR: ale ten bude hotový příští rok!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam