• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Diky za clanek na skolenicko. Praxe je takova, ze mam za sebou pres pul milionu kilometru bez nehody a kdyz na sobe citim unavu, tak si samozrejme odpocinu, takze k zadnymu ohrozeni nikoho nedochazi. Chill.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ne Koudy, přestávku máš mít minimálně na půl hodiny, nebo dvě na čtvrt. Zas tak dlouhej odstavec to není, věřím, že ho zvládneš úspěšně dočíst až do konce, ani není k tomu potřeba vymejšlet alternativní pravidla silničního provozu...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Clarkson v bugatti ohrozil miliony lidi no..kazdopadne tohle by trvalo s elektrikou tri dny.

BRAMBOROVY_KRAL: Ani ne, ale kdyz ti odpovim vazne, tak je zajimavy, ze jsem tu 23 let a posledni dva roky je hrozne videt, jak nyxaci nedokazou respektovat jinej nazor. Mas stejnej nazor jako dvacet lidi a jinej nez sedesat lidi a hned je to spatne a dostavas to sezrat, protoze nejses v ty skupine ktera si pritakava. Mozna kdyby se nyxaci naucili respektovat nazor druhejch, tak by tu byl vetsi klid.

OMNIHASH: Ano. Pujdes se vychcat na pet minut, protahnes se a jedes dal. Psal jsem to v mem prvnim prispevku. Nemusis si nucene delat pulhodinovou/hodinovou prestavku kvuli dobiti tesly/taycana/whatever.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    SUMAC: Problém je, že bys musel ignorovat půlku Nyxu, protože mu ten jeho bait lidi pořád žerou a reagujou (i já se cca jednou za měsíc utnu); Každých 100 příspěvků co napíše (což stihne za dopoledne) vygeneruje dalších 300+.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: kdybys jezdil podle předpisů, tak si uděláš pauzu po 4.5 hodinách max.

Bezpečnostní přestávky řidičů osobních a nákladních automobilů | BOZP.cz
    https://www.skolenibozp.cz/aktuality/bezpecnostni-prestavky-ridicu/
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: no prostě tohle s EV prostě už nebude možné ;-)))

Bugatti Veyron vs Plane | Top Gear Classic
    https://www.youtube.com/watch?v=Y6gUm2h5WEI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Ja se tim nechlubim. Ja rikam ze jsem schopnej to dat. To ze ty to dat nedokazes nebo si jel s nekym kdo jel jako magor a bal ses je tvuj problem. Tak s nim nejezdi. Ja jako magor nejezdim. Jezdim podle predpisu. Jenom se nepotrebuju protahovat nebo chcat pul hodiny, ani nezeru sladky tycinky z benzinky a nepiju kafe, abych na nej kazdy tri hodiny potreboval stavet. Najedu pres 3000km mesicne a snazim se jezdit efektivne. Pokud nejsem unavenej, jedu pres den a nepotrebuju chcat, tak fakt nevidim duvod proc bych mel stavet. Elektricky auto te stavet nuti, protoze ma dojezd jako ferrari.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Kurwa čekal jsem všechno možný ale týden Trumpa v úřadě a celej Nyx je o tom jak přesvědčit kokota koudyho o tom že nemá pravdu. Nechcete toho debila už všichni konečně ignorovat?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: ono aj take SMS by ludia v Irsku po tych vikendovych vichriciach uvitali, segra vravela, ze na niektorych miestach kde klekla elektrina boli bez prudu a vody aj niekolko dni a navyse aj bez signalu, takze na tych samotach ostali par dni uplne odrezani
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: Trancewarp taky ve stejným příspěvku uznal, že byl mladej, blbej a v pořádku to nebylo, to ty se tu tím chlubíš, jako frajeři ve čtvrťáku na střední s řidičákem z tiskárny... já už zase zažil deístky podobnejch expertů, co měli pocit, jak to zvládaj, a že k žádnýmu ohoržení nikdá nedošlo, zatímco se zbytek posádky i dálnice modlil ke všem svatejm ať to přežijou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Chlubil se tim jako prvni trancewarp "Jako driv sem s bawem daval 1400km na jeden zatah" takze ho bud nectes, nebo sis zase ke kopnuti vybral neprekvapive muj nick. Podobnejch cest jsem nicmene absolvoval za svuj zivot desitky a k zadnemu ohrozeni nikdy nedoslo. Za prvy kdyz na sobe pocitis unavu tak zastavis, za druhy dneska mas tolik asistencnich systemu, ze v rakousku treba ridit skoro nemusis a jen si nastavis adaptivni tempomat, hlidani pruhu apod.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: tím, že ohrožuješ x-tisíců lidí přes čtyři státy bych se taky uplně nechlubil na první dobrou... ty pauzy lidi nevymsleli jenom tak pro nasrání všech petrolheadů s nohou na plynu z Wilsonovy až do Zadaru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: To ja prave vubec no. Jsem schopnej dat prahu-chorvatsko s jednim petiminutovym zastavenim na chcani :D..takze predstava ze budu po ceste do chorvatska 3-4x stavet na pul hodiny je pro me utrpeni. Superchargery jeste asi jdou, ale s tim taycanem jsem 2x zazil situaci, kdy jsem byl u nabijecky, ktera nefungovala, nebo u ni cekaly dve auta na nabiti apod a proste se nechces dostat do situace ze jedes nekam 1000km daleko, chces po 300km sjet k nabijecce protoze mas dojezd 20km a tam bud cekaj dve auta na nabiti, takze tam budes dve hodiny, nebo nabijecka nefunguje/funguje spatne/je jen pomala..etc..Tohle se do peti let samozrejme vyresi, ale pro muj usecase se ta elektrika fakt zatim hodi jen pro Prahu a okoli..:_)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    „Aféra“ kolem supersilných postav Elona Muska v počítačových hrách nepatří k těm, kde je v sázce velký vliv na byznys, politiku nebo společnost. Právě proto ale může sloužit jako pozoruhodná sonda do myšlení nejbohatšího člověka.

Musk je falešný hráč
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-musk-je-falesny-hrac-268879
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Nedávno zveřejněné Q4 výsledky z form. SEC 8-K společnosti $TSLA zřejmě donutily kdejakého hodnotového investora si na chvíli odskočit🚽🤮
    Z jakých položek firma skutečně generuje svůj čistý zisk? při jejím obchodování za násobky valuace s total market cap. 1.6bil. $?

x.com
    https://x.com/janoska_lukas1/status/1886677727987565050?s=46
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: to ale skoro nikdo nechce/nepotřebuje. Ve standardním EU neomezeným tarifu máš nějaký data i pro zbytek světa, pak si můžeš dokoupit za 250/GB, to taky stačí 99% lidem.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: hm, tak uplink BTS starlinkem jde:

Concept and evaluation of 5G backhauling via starlink | IET Conference Publication | IEEE Xplore
    https://ieeexplore.ieee.org/document/10152529
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: no lokální výkryri resp uplink zakladnovek přes Starlink je jiná otázka, nevím zda to zakladnovky (a většinou totéž jde P2P rádiem)..

ale směr z mobilu na satelit je trochu oříšek, protože ten satelit tě musí uslyšet, což se těžko udělá aniž by ti zároveň neopekl ucho..

nota bene všesměrovou _vysílací_ anténou. :)

dolů to jde snaz, satelity totiž vysilaji řádově stovky wattu EIRP úzce směrovou anténou, mobily 2W (GSM) nebo jen 0.5W (5G/LTE)

takže na nouzové SMS to jde (klidně ji může poslat 1000x), cokoliv víc je pro ně s otazníkem..

(neříkám ale že nemožné)
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: IMHO pustí ho jen proto, aby jim náhodou nevypálil rybník levným globálním telefonním tarifem, který by jel opravdu všude (samo mimo indoor, to je jediný problém pro EM), který by stávající TelCo nepotřeboval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam