• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Jinak tento Cobol hoax je pry vyvracen i tim, ze v databazi je 390 milionu lidi, ale obyvatel usa je jen 330milionu. Uz se to dva dny resi na twitteru..tak jen pro info plusickarum.

ARAON
    ARAON --- ---
    Aha. To vysvětluje ty 150 let staré občany v social security databázi…

ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Gerrymandering je dalsi zlo co tam maj spolecne s tim, jak funguje registrace na hlasovani a souvisejici voter suppression skrz to jak se pracuje s tim kde ty registracni mista jsou a nejsou.

Ale i tak mi prijde ze s organizaci toho hlasovani by se v Evrope inspirovat mohli, ale tak kdo jsem ja abych neco radil, zejo. Nalejou ted data do ty jedny AI a ta jim ty volby predpovi a timpadem bude zbytecny je uskutecnovat :)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Kara Swisher on the Radicalization of Elon Musk | The Ezra Klein Show
    https://www.youtube.com/watch?v=2xXLycFv5Gc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: potenciálně despotické vládě se nejlépe ubráníme tak, že vytvoříme nekontrolovatelnou digitální despotickou vládu. čím dál líp, já jsem už dávno měl být větší prepper...
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: ovšem to by měli mít trošičku obavy spíše z Elisona z Oracle ;-)

Larry Ellison wants to put all US data in one big AI system • The Register
    https://www.theregister.com/2025/02/12/larry_ellison_wants_all_data/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ARAON: takze nieco ako penam pod agrofertom?

Thomson Reuters Corporation is the parent company of Thomson Reuters Special Services (TRSS). TRSS is a subsidiary that specializes in providing risk management solutions, including data analysis for national security and other specialized services.
    PES
    PES --- ---
    A nyní něco úplně jiného ;-)))

Musk postaví v Dubaji tunely pro elektromobily - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-musk-postavi-v-dubaji-tunely-pro-elektromobily-40509116
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: no něco jsem slyšel, jenže GOP zase tlačili gerrymandering a tak. náš systém je kupodivu vlastně docela robustní a stabilní. Ta vypjatá trvalá polarizace na 2 volební bloky mi nepřijde jako cesta (což Trumpa neomlouvá). Ale prezentovat 1.5% převahu jako "drtivé vítězství"... to teda mluví za všechno.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Jako Trumo je rozhodne unhinged, ale kdyz sem videl Demokraty jak hajili volby ze integrita je 150% a kdo s tim nesouhlasi tak zavadi autokracii…nepomahaj tomu kluci progresivni, protoze kdyz se podivas jenom trochu pod kapotu voleb, tak se ti musej zjezit vsechny chlupy.

Cimz nerikam ze se volebni podvody dejou (a mel bych teda kdyztak tip kdo je dela), ale prijde minte tam ten prostor je fakt velkej.
    ARAON
    ARAON --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: ano, protože na holocaust jsou potřeba seznamy, když anonymní občany někdo normálně slušně postřílí na ulicích, tak to holocaust není a je to ok. Jinak absence "seznamů lidí" je přesně ten krok, jak zajistit, že všichni budou samozřejmě důvěřovat výsledkům voleb a nikdo je nebude zpochybňovat. Vidím, že světová demokracie stojí na opravdu pevných základech a její legitimita nemůže být zpochybněna - to nemohu říct...
    PES
    PES --- ---
    ALMAD: trochu mi to s tím státním seznamem lidí připomíná jednu scénku sira Humpreye ze seriálu Jistě pane ministře... (nedá mi to a zacituji ;-))

YES MINISTER 01x05 - Writing on the Wall ( Stahují se mraky ):

Humprey: O jednom tu není pochyb... Stahují se mraky.
    Bernard: Musíme vymyslet něco, co přiměje veřejnost smýšlet o administrativě vlídně, už jen kvůli té Eurokartě.
    Humprey: No ovšem.
    Hacker: Eurokarta?!?
    Humprey: Osobní průkaz. Bernarde! Informoval jste pana ministra?
    Bernard: Pane ministře, dělal jste včera poštu?
    Hacker: Ne, předělával jsem předělanou verzi (návrhu).
    Humprey: Takže v kostce. Brussel na nás chystá zavedení nové identifikační karty, kterou mají u sebe nosit občané v Evropské unii.
    Hacker: Dobrý Bože!
    Humprey: Naše ministerstvo zahraničí je ochotno na to přistoupit stylem něco za něco a dohadovat se o horách másla, o moři vína a mléku pro děti. Zkrátka válka o dělení trhu! A jak jsem slyšel, premiér po vás chce, abyste k tomu zavedl legislativu.
    Hacker: (zděšeně) Po mně!?!
    Humprey: Ano, je známo, že jste zaměřen proevropsky. Naši administrativu by to dlouhodobě zjednodušilo, takže je to dobrá nápad, nemyslíte?
    Hacker: Proboha!
    Weasel: Dobrý nápad?!?
    hacker: Dobrný nápad?!?
    Humprey: Není snad?
    Weasel: Politická sebevražda!
    Hacker: Chtít po Britech, aby u sebe povinně nosili průkazy totožnosti? Řeknou, že zavádím policejní stát! Kvůli tomuhle jsme bojovali ve dvou světových válkách, Humprey ???
    Humprey: Pane ministře, vždyť je to přece jen o něco málo víc, než řidičský průkaz.
    Hacker: Je to poslední hřebík do mé rakve!
    Bernard: A co kdyby jste to třeba nazval Euroklub Express?
    Hacker: Bernarde! Buď mlčte nebo zmizte!!!
    Weasel: Proč to máme zavádět my? Proč ne ministerstvo zahraničí?
    Humprey: Přesně takhle zněl v původní verzi premiérův návrh, ale ministr zahraničí usoudil, že to je věc ministerstva vnitra a vnitro soudilo, že to je administrativní záležitost a premiér s tím souhlasil.
    Weasel: Přehazujou to jak horkou bramboru.
    Hacker: Nedivte se, když to tak smrdí.
    Humprey: Mám obavy, že identifikační karta má být tou poslední akcí, které se toto ministerstvo vůbec dopustí.
    Weasel: Skvělá munice pro antievropany.
    Hacker: Ano, copak si nikdo neuvědomuje, jak tahle věc evropskou myšlenku poškodí?
    Humprey: Ovšem, že ano. Proto ji podporují.
    Hacker: Ale... ministerstvo zahraničí JE snad proevropské.
    Humprey: Je i není.
    (všichni okolo): ???
    Humprey: Když prominete. ZAMINI je tak proevropské, že je spíše antievropské. Státní služba se totiž sjednotila ve svém přání zajistit, aby žádný společný trh nefungoval. A proto jsme tam vstoupili.
    Hacker: Co to říkáte?
    Humprey: Pane ministře, Británie má totéž směřování zahraniční politiky jako už nejméně pět set let. STVOŘIT ROZDĚLENOU EVROPU. Kvůli tomu jsme válčili s Holanďany proti Španělům, s Němci proti Francouzům, s Francouzi a Italy proti Němcům a s Francouzi proti Němcům a též Italům. Rozděl a panuj! Že ano? Proč bychom to měnili? Když to dobře fungovalo.
    Hacker: Ale tohle už je přece historie.
    Humprey: A i současná politika. Když chceme ten spolek rozložit, tak musíme být uvnitř. Chteli jsme to rozložit zvenčí, jenomže se to nepovedlo. Teď, když jsme uvnitř, z toho můžeme udělat dokonalý galimatiáš. Poštvat Němce proti Francouzům, Francouze proti Italům, Italy proti Holanďanům. Ministerstvo zahraničí je na vrcholu blaha, jako za starých časů.
    Hacker: Ale vždyť evropským ideálům jsme přece všichni oddáni.
    Humprey: (potuleně) Fakt, pane ministře?!? Hehehe...
    Hacker: Když ne, tak proč prosazujeme zvyšování počtu členů?
    Humprey: Přece z téhož důvodu. To máte v podstatě jako v OSN - čím více má členů, tím více sporů může vyvolat. A tím neschopnějším se také stává.
    Hacker: (zděšeně) To je příšerný cynismus!
    Humprey: (na oko vážně) Ano. Tomu se říká diplomacie...
    :::
    :::
    Weasel: A co na to řeknou ostatní?
    Humprey: Němci budou nadšeni, Francouzům je to jedno, Italové a Irové jsou zmatkaři takže to nikdy nezavedou, jediný kdo budoe protestovat jsou Britové.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    PES: No, to castecne nejsou jizlivosti, ja si myslim ze to co tady pises se smajlikama je to nad jak tim Elon uvazuje: kdyz lidi a zakony nezapadaj do algoritmickejch struktur, meli bychom v ramci efektivity zmenit ty lidi a zakony, ne ty struktury. Change management je pro lamy, kdo je cool, tak pise a navrhuje z cisty vody.

Jinak SSN *ma* byt bizar, protoze se bavime o zemi co ma politicky odpor k obcankam a tomu, aby stat mel seznam lidi, protoze jakmile by je mel, tak muze vykonavat statni zvuli a Holokaust je jasnej dalsi krok. Trochunse to meni, ale spis v tech komunisticko-progresivních Kaliforniich, nez ze bys tim presvedcil nekoho v Texasu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Jasne. Protoze kdyz tu mluvim s lidmi, kteri si mysli, ze Elon zalozil Teslu, nebo ze nezalozil SpaceX, tak jim rikam at si prectou alespon jeho zivotopis, abychomo se mohli bavit v nejake nasi realite. Jako slovem bozim se ji nicmene neohanim, ale bylo by fajn kdyz uz nekdo nekoho hejtuje, tak aby si o nem alespon zjistil nejaky zaklady :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    DZODZO: klasicky sociopat. Absence empatie je poznavaci znak.
    KOUDY: vzdyt se ji kazdou chvili ohanis, jako slovem bozim :)

No, moje pointa (krom rejpu) byla v tom, ze jakej ma vztah s otcem je to posledni, co bychom tu meli probirat, vzhledem k tomu, jak ted (s trumpem v zadech) rozkopava babovicky na vsech stranach a snazi se o oligarchizaci usa.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR: tak neviem, v tej knihe je to popisane velmi podobne ako to lici v tom interview, akurat je tam mozno pouzity taky sugestivny wording :)

Všechny fyzické šrámy však bledly ve srovnání s emočními ranami, které mu zasadil vlastní otec Errol Musk, inženýr a charismatický fantasta, který Elona dodnes trápívá. Po té školní rvačce se Errol postavil na stranu kluka, který Elona strašlivě zmlátil. „Tomu klukovi se zrovna zabil táta a Elon mu řekl, že je blbec,“ říká Errol. „Elon měl sklon lidem říkat, že jsou blbci. Jak jsem to mohl tomu klukovi zazlívat?“
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To jsem nevedel ze tahle knizka je moje bible. Zajimavy.
    DZODZO: prece koudyho bibli:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam