• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Psal jsem o tom uz asi 8x do klubu o Trumpovi, stejne jako nekolikrat sem, ze i Biden po nastupu do funkce ta cla ktera v roce 2018 zavedl Trump na cinu ponechal a zavedl dalsi. Plan to samozrejme dlouhodobe je. Vsak se podivej na americkou zavislost na cine a jak jsme si celej svet zvykli ze v cine se vyrabi levne (uz to davno neplati, ale zavislost zustava)..a kovid pri kterem celej svet kupoval z ciny respiratory a posilal pro ne sva armadni letadla jen cine dokazal jak je pro svet dulezita...ale tady lidi moc nectou :)..Jen hejtuji..Tady je to marny kamo :)

[KOUDY @ Elon Musk]
    [KOUDY @ Elon Musk]
    PES
    PES --- ---
    TRANCEWARP: jestli narážíš na tyhle články...

Ekonomický úspěch Vietnamu či Thajska je kvůli clům v ohrožení - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/asie-usa-trump-vietnam-thajsko-cla-dopady-ustupky-politika.A250409_141000_eko-zahranicni_jla
    PER2
    PER2 --- ---
    TRANCEWARP: jojo, jde po nich fakt tvrde a nekompromisne *clown hat intensifies*

The US government has granted tariff exclusions for smartphones, computers and other electronics imported largely from China, sparing them from President Donald Trump's steep 125 percent reciprocal duties.
    PES
    PES --- ---
    TRANCEWARP: akorát místo lezení do zadele Rusku měl pak i tímhle hypotetickým plánem spíš tlačit na Čínu (a Indii), aby hodily Rusko přes palubu a zároveň maximálně podpořit Ukrajinu, aby Rusko vykopala pryč...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    Jinak sem tedka vstrebal zajimavy informace o ty trade war.

Pokud je to pravda, tak cilem je pouze cina. A napalit je vsem je zpusob, jak donutit vsechny zeme, aby nepreprodavaly cinsky zbozi jako svoje, coz se dela ve velkym.

A hlavnim cilem je zruinovat cinu, protoze je v obrich dluzich, krade vsechno IP a pak to prodava jako svoje a subvencuje neuveritelnym zpusobem domaci produkci, coz je proti vsem pravidlum volnyho obchodu v ramci WTO.

Takze timhle jim hodlaj totalne zatnout tipec.
    Ja fakt mega doufam, ze jim Trump ty cla necha. Protoze cinani maj obri dluhy a mohlo by jim to konecne zlomit vaz, tedy CCP.

Muzeme jen doufat.
    Nicmene jsem na strane nazoru, ze to jen delaj, jaky sou to dementi. Ale ze plan tam je.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: já mám heslo "nevěřím v žádnou konspirační teorii, kterou si sám nevymyslím" :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: nepotLkal - ako ze si ho nepomlatil po hlave :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Silicon Valley crosswalk buttons apparently hacked to imitate Musk, Zuckerberg voices - Palo Alto Online
    https://www.paloaltoonline.com/technology/2025/04/12/silicon-valley-crosswalk-buttons-apparently-hacked-to-imitate-musk-zuckerberg-voices/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: slovenstinu studuju uz 25 let, a stale mi nektere veci nedochazi. nepotkal = nestrietol. Co tam vidis ty?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Trollt umí jako král, přesně do chvíle, kdy se připojí do online hry a roznese ho na kopyta banda chatujících puberťáků...

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/Destiny/comments/1jtuzce/elon_getting_bullied_in_poe2_chat_made_me_chuckle/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nepotlkal je v tomto kontexte v slovencine vtipny preklep :)))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PER2: ja bych si rad myslel, ze na planete existuji cynicke svine, ktere siri konspiracni teorie a neveri v ne, ale jeste jsem takovou svini nepotlkal.
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: neumi, je to prave stejne spatny jako zbytek
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ale trollit umi furt jak kral :)

PER2
    PER2 --- ---
    SEJDA: nerekl bych, ze je obtezkanej virou konspiracnich teorii, spis zije virou ve svou vyjimecnost, genialitu a vtipnost, nikdo mu nerozumi a lidi ho malo uznavaj, jeho detstvi a uzivani latek mu taky moc nepomohlo a postupujici vek to uz moc nevylepsi....
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FEDAJKIN: Muskovi uz je 53 let, a k tomu je obtezkany virou v ty nejdebilenjsi konspiracni teorie, je pomerne velka sance, ze uz nikdy nic nepochopi.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Vsak zajimej. Doporucuju treba vizionare Boyana Slata..V longevity i AI je plno zajimavejch lidi..atp :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: no, vidíš to nějak tak, jako já asi před 3 lety, no. Ale uvidíme. Faktem je, že nejvíc mi štve tím, jak dokáže připoutat pozornost, čímkoliv, v dobrém i špatném. Už mi unavuje. Chci se zajímat i o jiné lidi, jiné firmy, apod.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Zadna jachta neni investicni. Jachta je nejvetsi zrout na penize a showoff, zatimco tryskac ti setri hromadu casu. Ten naprosto chapu.

Jinak v tomhle fakt budme radi ze jsme v evrope, kde jsou mesta stary stovky a tisice let, jsou tam chodniky, funguje nam tu mhd jak rikas..V americe skoro nikde tohle neni. Boring company mi prijde jako naprosta picovina na to aby te vozily v nejakym tunelu tesly, ale naopak mi to zas prijde jako skvela zkouska technologie na hloubeni tunelu na marsu nebo na mesici, takze buhvi jestli si to tu jen netestujou. Nikde nicmene neni moc popsany proc Elonovi hrablo. V rozhovorech rikal ze ma predepsanej ketak a nejaky leky na deprese a uzkosti a imho je to jak rikas z toho rizeni multimiliardovejch korporaci, ktery byly obe leta pred krachem a investori po Muskovi slapali a on se jim furt snazil rikat at jsou vklidu, ze jeho vize vyjdou. Naplnujou se az poslednich 6-9 let..Predtim byly deset let ty firmy v pici a zas jako ruku na srdce. Kazdej tu asi zname par vrcholovejch manazeru ci reditelu firem, kteri si kazdy den museji dat dve lajny koksu aby byli schopni fungovat..Kazdopadne ten jeho sesup k takovymu tomu dezolatstvi za poslednich par let je docela slusnej. Stejny to ma podle me i Rogan. Ten driv taky ty rozhovory vedl celkem dobre a ted jsem cetl clanek ze popira pristani amiku na mesici apod..Proste uplny wtf.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: levičáckým aktivistům byl dlouho ukradenej, a zapomínáš, že někoho soukromý tryskáč baví víc, než investiční jachta... podle mě spousta toho miliardářskýho lifestyle je plnýho složitých backchannels v rámci ručení za další a další úvěry super vyhajpovajema akciema... no a kdo to dělá moc dlouho, zblázní se jako Trump... no ale o tomhle budeš vědět víc, než já, já mám jen sklon přemýšlet "jak věci fungují".

Já u Elona dlouho oceňoval, že aspoň nepopíral globální oteplování, ale nějaký WTF pocit jsem dostal u odmítání hromadné dopravy (Boring company), creepy prezentace Neuralinku a pak u jeho reakce na Covid.

Ale v roce 2018 se mohl jako hrdina jevit i leckterému "levičákovi". Ale z hlediska Amíků jsme v Evropě s naší dotovanou hromadnou dopravou, zdravotním pojištěním a bezplatným školstvím woke levičáci lautr všichni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam