• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    Narcistická porucha osobnosti (NPD – Narcissistic Personality Disorder)

Nadměrná sebedůležitost, idealizace sebe nebo vzorů (např. Musk).

Obtížné vztahy, časté rozchody.

Neochota přijímat kritiku, potřeba obdivu.

Vnímání jiných jako méněcenných nebo „nechápajících pravdu“.
    Existuje nejaka dusevni nemoc, ktera zpusobuje, ze lide odmitaji realitu, fakta a nevnimaji zakladni logicke souvislosti? Neustale opakuji sve bludy, kterym chteji verit a nejsou schopni svuj nazor zmenit na zaklade novych faktu.

Ano, existuje několik duševních poruch, které mohou způsobit popírání reality, neochotu přijímat fakta a ulpívání na bludech. Mezi nejčastější patří:

1. Psychotické poruchy (např. schizofrenie, schizoafektivní porucha)

Typický je výskyt bludů – pevně zastávaných mylných přesvědčení, která neodpovídají realitě a nereagují na logické argumenty.

Často doprovázeno halucinacemi a narušeným vnímáním reality.

2. Paranoidní porucha osobnosti

Lidé mají tendenci vidět skryté úmysly, podezírat okolí, interpretovat neutrální události jako ohrožující.

Je obtížné změnit jejich přesvědčení, i když jsou konfrontováni s důkazy.

3. Porucha s bludy (delusional disorder)

Bludy jsou méně bizarní než u schizofrenie (např. přesvědčení o nevěře partnera), ale stejně nereálné a nepřístupné logickým protiargumentům.

Tito lidé jinak mohou fungovat poměrně normálně.

4. Demence a kognitivní poruchy

Může docházet ke ztrátě schopnosti chápat nové informace, logické souvislosti nebo měnit názory.

5. Fanatismus / kognitivní disonance (není nemoc, ale psychologický jev)

Někdy nejde o nemoc, ale o hluboce zakořeněné přesvědčení podpořené biasem (např. confirmation bias), kde lidé ignorují fakta, která nesedí s jejich vírou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Realita kterou omnihash ocividne vubec netusi.

"Můj stanovený čas zvláštního zaměstnance vlády končí, a tak bych rád poděkoval prezidentu Donaldu Trumpovi za příležitost omezit zbytečné utrácení," napsal nejbohatší člověk světa. S Trumpem, kterého masivně podporoval v loňské předvolební kampani, se loučí den poté, co kritizoval prezidentem prosazený návrh zákona o daních a výdajích. Podle Muska příliš zatíží státní kasu a jde proti smyslu práce, kterou dělal v DOGE.

Musk zkritizoval Trumpův daňový balíček, teď v jeho administrativě skončil - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/musk-zkritizoval-trumpuv-navrh-o-danich-ted-v-jeho-administr/r~d1c64ba23c4611f0b2180cc47ab5f122/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Omnihash zase klasicky necte diskuzi a mele lzivy sracky. Bavil jsem se o setreni Doge a Musk donaldovy ulevy pro bilionare kritizoval.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Donald oznámí největší daňový úlevy pro bilionáře v dějinách, a Kouďák okamžitě příspěchá halucinovat o tom, kolik se ušetří :)))
    Cwe to nevymyslíš, ani kdybys chtěl!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: na web si napises hausnumero jaky chces. Viz nase ministerstva. Tomu neverim ani za mak. Imho usetrili tak max polovinu toho co tam pisou..I to je ale samozrejme supr za ty ctyri mesice a navic se to usetri kazdej rok. To zadluzeni USA je fakt masakr. Za par let budou davat jen za uroky strasnou dardu. Je dobre ze to tam zacal nekdo konecne sekat, ale chtelo by to jeste daleko vic..nicmene se hned ukazalo kolika lidem, neziskovkam atp tam slapou na kuri nozky a zaviraj jim penezovody, takze chapu ze to je politicky hodne traskavy tema a divim se ze uz Muska pred mesicem nesejmul nejakej sniper zaplacenej demokratama. Jsem nicmene zvedavej na nejaky tvrdsi data treba za rok.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    KOUDY: Tak kolik "usetrili" prece psali na web. O kolik realne snizili naklady se za soucasne administrativy nejspis nedozvime. Jak velke udelali realne skody (tj. kolik jejich "setreni" nakonec bude stat) asi nepujde nikdy uplne spocitat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Zitra Elonkovi vyprsi ctyrmesicni smlouva s Doge, tak snad pak budou venku nejaka data kolik se mu a jeho tymu za ty ctyri mesice povedlo usetrit miliard dolaru kazdorocniho rozpoctu..a ted zpatky k fulltime rizeni teslicky, xai a spacex..sup sup :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Musk is pivoting from DC and Doge’s failures – and wants investors to know | US news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/us-news/2025/may/28/elon-musk-trump-doge

In a series of interviews and social media posts this week, Musk has criticized Donald Trump’s marquee tax bill and emphasized his recommitment to leading SpaceX, Tesla and the artificial intelligence company xAI. The world’s richest person claimed that he was back to working around the clock at his companies – to the point of sleeping in conference rooms and factory offices once again.
    PER2
    PER2 --- ---
    Elon Musk se tajně snažil zmařit projekt šéfa OpenAI Sama Altmana na Blízkém východě. Zadavateli měl Musk tvrdit, že pokud nebude zapojena jeho společnost xAI, Trump projektu „nepožehná“.
    OpenAI v čele s Altmanem vedla skupinu amerických technologických gigantů, kteří minulý týden vysoutěžili smlouvu na zhotovení největšího datového centra na světě v Abú Dhabí.

https://www.wsj.com/tech/elon-musk-trump-openai-stargate-abu-dhabi-e2689615?mod=author_content_page_1_pos_1
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SADY: vidis to uz je lepsi. Normalni nazor bez ega, spd a rusaku. Priste to takhle zkus hned napoprve.
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: nebudu reagovat nebudu reagovat nebudu reagovat uz vidim diskuzi ne nebudu reagovat uz coze fakt

takze se neshodneme ohledne Tesla akcii, "akcie jdou do prdele" jsem rekl spatne, myslel jsem "pujdou", a ted k podstate

hodnota akcii je tvorena kouzlem trhu a sve slovo tam ma duvera vyplivajici ze zdani a realna cisla ochodu, akvizic, atd.
    realne globalni prodeje klesaji, myslim si ze dale budou, a akcie pujdou do prdele

to si myslim
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SADY: Protoze mi tady machas pred ocima nejaky spd a ruskem. Ses jak Jony, kterymu kdyz dojdou u nekoho argumenty tak zacne rikat ze protistrana pouziva ruskou retoriku. To je jak bavit se s Ludwigem tyve. V tom prispevku rikam spis fakta. S mym egem to nema k tvy smule nic spolecnyho kdyz pominu teda to, ze si pletes ego se sebevedomim.
    Ve vecech verejnych zarvalo mnohokrat plno lidi..stejne tak ve treti svetovy..a? To je nejakej ukazatel neceho? Ze nekdo mel treba nejakej nazor kterej casem zmenil nebo neco predikoval a ono to nevyslo?
    Akcie tesly se neshodneme jak na jejich vyvoj pohlizet? Ja nevim co tim myslis asi. Ses trimesicni investor nebo neco? Nechci te zas poucovat protoze by sis to spletl s egem, ale vetsina investoru premysli v petiletych horizontech. Muzes se podivat na petiletej graf Tesly a rict mi jak moc ty akcie jdou doprdele kdyz pouziju tvoje slova? Ja vidim zhodnoceni 541%..to je pres 100% zhodnoceni za rok..to mi neprijde jako ze akcie jdou do prdele.
    Chces se teda bavit o me? Nebo o Elonovi a Tesle? Protoze tenhle klub je kdyztak o Elonovi a Tesle.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Elon Musk a jeho projekty posledni par let jsou trochu Kazma vibes :)
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: jasne, ty mi jen rikas ze jsem nemocnej

zkratim to, to ze nevis nic o egu bych presel, jakkoliv je to skutecne duvod treba toho konkretniho prispevku na ktery jsem reagoval

verim ze se o kriticky pristup snazis, ale fakt jestli to nemazes, tak je nyx historii tveho nekritickeho pristupu k informacim, i kdyz musim uznat ze se to nejspis netyka hodinek, elona musku a podobnych temat.. ve vecech verejnejch, jsi zarval mnohokrat

a pak se muzem bavit o Elonu Muskovi, kde jsi reagoval na me pripominky

to ze je nejbohatsi na svete vime, znal jsem to, neni treba trapit display

akcie Tesly se neshodneme jak na jejich vyvoj pohlizet, ale tvuj graf nebo cisla nejsou absolutni pravdou jak to skonci... ty necemu veris, ja se tomu smeju, nevidim problem, kazdej mame pravo na nazor

tak si to v klidu precti a treba najdem moznost dialogu bez toho aby jsi mi rikal, ze jsem nemocnej... ty gentlemane
    P_T
    P_T --- ---
    PER2: Shocker!
    PER2
    PER2 --- ---
    zla oskliva sluvka...
    Elon Musk’s Tesla Robotaxi Rollout Looks Like A Disaster Waiting To Happen
    https://youtu.be/6cvat2fBx48
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DZODZO: zkus se nad tím ještě jednou zamyslet :)

GEE: Takhle blbej snad není ani Trump a to je co co říct.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam