• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SATAI
    SATAI --- ---
    Elon Musk’s Lawyers Claim He ‘Does Not Use a Computer’
    https://www.wired.com/story/elon-musk-computer-sam-altman/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ačkoliv zdejší úderka to občas přehání, tak tvůj postoj bych nenazval "kritickým myšlením" (je otázka, co bych kritickým myšlením nazval... já se prostě neúčastním některých "vyprávění", podobný problém mám, když nějaká debata začne být moc ezo a kázat o egu, apod....)

Dobře, snažíš s o určitý nezávislý úhel pohledu a je pravda, že minimálně část hejtů na Elona jsou hoaxy a nebo nejsou reálně podložené. Velká část ovšem hoaxy nejsou a reálně podložené jsou. Pořád razíš vysvětlení "ale přeci jen je to génius", což mi nepřijde přiměřené situaci. Já se přikláním k tezi "jde jen o prachy" - možná to tak původně nechtěl, ale začal si zahrávat s tak velkejma penězma, že teď už mu jde jen o prachy. Přesný mechanismy neznám, ale je to patrný na všech jeho krocích: kdo si začne zahrávat s takhle velkejma penězma, tak už pak řeší jen peníze a původní ideje jdou stranou. I kdyby si to původně zdůvodňoval kolonizací Marsu, pro kohokoliv (pro sebe, pro veřejnost), dnes je už zřejmé, že svoje postavení udržovat musí, jinak by se mohl dostat i do velkých problémů (ty výhrůžky vyhoštěním nejsou jistě nerealizovatelné... v dnešních USA je možné ledacos, i když Elon by možná jako protitah zkusil vyhlásit nezávislost Texasu, nebo nevím co vlastně by zkusil...)
    PES
    PES --- ---
    "Uplácení" (skrze NATO) nezabralo a ani lezení do zadele (GB)...

Trump uvalil na zboží z EU clo 30 procent - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-trump-oznamil-cla-pro-eu-30-procent-40529997
    XCHAOS: takovych slovicek a pritom to lze napsat tremi slovy. Elon je zmrd :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CRAZY_IVAN: no formuloval bych to trochu jinak... prostě navzdory svému image technického génia (který je podle mě částečně uměle vytvořený, i když třeba může být lehce nadprůměrně schopný, ale na ostatní má lidi) má velice nízkou sociální, politickou a emoční inteligenci a všechno dosáhl na sílu (přes přímé ovládnutí jednoho média a přes peníze, což přeci jen spoustu lidí fascinuje samo o sobě a instinktivně se bojí tomu nějak vzepřít, té autoritě peněz). Prostě stručně řečeno: je příliš blbý na to, aby si uvědomil, do jakého ho světla ho staví věci, která sám vypustí do světa.

Samozřejmě by to šlo hrát na to, že se o obsah Epstein files nezajímal a že se k němu dostali až ve chvíli, kdy se ocitl ve vysoké politice (to by dávalo jistý smysl, jako DOGE šťoural se asi dostal úplně ke všemu, k čemu to šlo - protože prostě neméně hloupý Trump mu to dovolil :-). Ve skutečnosti, ten moment, kdy se to dozvěděl, pokud ta informace je tajná, je zajímavý, protože v každém případě kompromituje buď sebe (věděl to celou a dobu a PŔESTO s Trumpem spolupracoval), nebo svoje informátory (někdo mu poskytl informace, na které neměl nárok a bude dohledatelné kdo) nebo opět sebe (v rámci DOGE získal přístup i k informacím, které se efektivity netýkaly).

Problém je,že pokud se v rámci svého osobnostní vývoje stal psychopatem, tak psychopati nebývají příliš chytří, no :-) Vlastně nevíme, no. Obecně rozkládající se osobnosti nebývají příliš chytré. Peníze z vás udělají rozkládající se osobnost. Peníze většinou mají svojí vlastní logiku, která vede k tomu, že pak jednáte pod tlakem. Kdo jedná pod tlakem, nedělá pak příliš chytrá rozhodnutí. Je jedno, z jaké strany se na to koukáme. Budˇ udělal hloupá rozhodnutí v minulosti, nebo je dělá teď. Kdo ale dělá viditelně hloupá rozhodnutí, jedno kdy, neměl by si pěstovat image neomylného génia, protože to pak působí trapně...
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    XCHAOS: tak zrovna tohle řikalo mnohem víc lidí ještě před Elonem. Spíš bychom se mohli pozastavit nad tim, že to Elon teda věděl a stejně s nim do toho všeho šel a kdyby se nerozhádali (až tehdy to postnul), tak by mu to jako nevadilo? Elon je prostě zmrd.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Co v tom co predvadim neni kriticky mysleni prosimte? Kriticky mysleni je pouzivany vsema lidma kteri maji v hlave mozek a nepodlehaji clankum z novinek. Je to vec ktera by se mela vyucovat uz na zakladnich skolach..zvlast pri nastupujicim AI trendu, deepfake videich apod.

zadnou roli jsem neprevzal. Narozdil od vetsiny klubu kterej otocil za dva roky o 180 stupnu jsem diky tomu ze jsem cetl zivotopisy a Elonuv zivot sleduju 20 let pricemz 10 investuju do Tesly konzistentni. Ve spouste veci s nim nesouhlasim a ve spouste veci zase jo. Treba ze elektricky auta jsou budoucnost a ne nejaka levicacka picovina, ze autonomni rizeni je budoucnost a za 50 let proste nebudes ridit sam, ze jako moderni spolecnost vymirame a nerodej se deti aka danovi poplatnici, ze je dobry bejt sobestacnej, mit solary na strese, nabijet si elektrinu do svy baterky apod, ze bychom jako lidstvo meli zacit osidlovat cizi planety, mit zakladnu na mesici atp..

vystrelit k marsu teslu byl jenom PR stunt, nic jineho. Je asi to samy jako ze meli astronauti apolla hodinky omega treba.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: no, to co předvádíš, bych za "kritický myšlení" neoznačil, a obecně je to buzzword používaný spíš levicí, takže jako wannabe centrista jsi takový nekonzistentní :-) Ve skutečnosti, prostě si převzal roli "weird nerds" zastávajících se Elona, kterou jsem v době třeba tak před 3-5 lety nejspíš hrál já (nevím, kdy to skončilo, a ten pocit, že něco není v pořádku, se objevil už před hodně lety... nevím, jestli to byl odpor k MHD nebo rozhodnutí vystřelit k Marsu právě sportovní auto... prostě začala tam být emocionální nekompatibilita, sice jsem poptával emocionálnější akci, než předváděla mainstreamová věda a technika předchozí éry, ale tohle se mnou nebylo úplně kompatibilní...)

Jestli je nebo vizionář, to vlastně nevím, možná jeden čas byl nebo si spíš od vizionářů nechával radit (?). Překryv s mými vizemi tam byl před 10 lety, dnes jsem se posunul k vizi solarpunkové budoucnosti a s tou je Elon v rostoucí míře nekompatibilní (ostatně, jeho AI poháněné zemním plynem nebo opakované dotankovávání obřích raket tam, kde by při volbě jiné architektury stačilo výrazně méně startů jsou jasný příklad, stejně tak téměř nulové investice Tesly do elektrokol a jiné mikromobility nebo do solárních letadel,apod.)

Zpět k tomu, o čem jsem psal: když Elon vykřikl "Trump is in Epstein files", tak jsem to bral jako takový výkřik do tmy, kdy se jen pokouší obrátit propagandistickou mašinérii MAGA proti sobě samotné. Ale jestli na tom je, tak skutečně má šanci vyprodukovat v Americe dva znepřátelené diametrálně odlišné fašismy, které si navzájem půjdou po kroku. Třetí strana chystané občanské války? :-) Sofistikovaná technologická manipulace v kontrastu proti brute force, kterou reprezentuje ICE?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SMI: toto mi dava zmysel - cielom je beztak budit engagement skrz skandalozny obsah, mozno preto to mne funguje blbo, lebo politicke temy na x nesledujem a nereagujem na posty ergo moj feed je "nudny"
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    a vzhledem k tomu ze ji Elonek mergnul s Twitterem tak ta sit bude mit valuaci jako svineeeee a je to najednou naprosto bozi investiceeee..A Satai a dalsi opet nemeli pravduuuu..Ba dum tss.

Muskova xAI chce další peníze od investorů. Její hodnota by mohla desetinásobně stoupnout | Forbes
    https://forbes.cz/muskova-xai-chce-dalsi-penize-od-investoru-jeji-hodnota-by-mohla-desetinasobne-stoupnout/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Ja mam casto pravdu. Je dobry mit kriticky mysleni a nepodlehat stadovitosti ovci a zaroven uznat ze i nekdo koho nemas treba rad muze udelat neco dobryho nebo se mu neco muze povest..tim myslim naseho skveleho vizionare Elonka, kvuli kteremu sem vsichni chodime :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nechci riskovat, že se ze mě stanou KOUDY č.2, ale on měl Elon možná pravdu:
    https://archive.fo/H341C
    PES
    PES --- ---
    AVATAR: no King, co by se od toho asi dalo čekat, že?
    PES: mi pripomnelo asi nejblbejsi knihu, co jsem kdy cetl :D

Puls (román) – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Puls_(rom%C3%A1n)
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: pche, spíš bych čekal něco jako, že všechny účty (lidí) budou náhle hacknuty ;-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: ...v mailboxu všem lidem najednou přistane nevyžádaný e-mail? Asi před 2 lety, když jsem ještě měl na předchozím mobilu Xitter Appku, mi najednou začaly vyskakovat oznámení o Elonových twítech, častěji, než o jakýchkoliv jiných. Počítám se to taky dělo všem lidem najednou :-)
    PES
    PES --- ---
    Kdyby to od A.C.Clarke neznal...

...A ozve se Frankenstein – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/...A_ozve_se_Frankenstein
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: zatím sranda, že? Kdysi jedna scifi povídka o zrodu ekvivalentu toho dnešních představ AI to prorokovala jako výsledek/následek tehdejšího futuristického pohledu na růst komunikačních sítí (tehdy telefonů, telefonních ústředen atd.) a zrod sebeuvědomující se AI v té povídce avizovalo to, že "všem lidem na celém světě (najednou) zazvonil telefon"...

...copak si bude ekvivalentem toho telefonního vyzvánění v naší verzi reality a v naší době? ;-)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: JE TO REAL. GROK UTOCI NA KOMOUSE. ZACHRAN SE KDO MUZES! JE TO TADY!!! ROBOTI OVLADAJI ZEMI!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam