• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: no spíš PRÁVĚ proto ten stroj nemá dvě humanoidní nohy ale velkej pás pomocí kterýho ten bordel překonává

napsat že když to zvládne pásovej stroj tak to musí zvládnout humanoid je jako říct že když zvládne plavat člověk s rukama a nohama ,tak zvládne plavat i člověk co ruce a nohy nemá
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: my ale neumíme překonat ani ten bordel, proto se všechny tyhle stroje instalujou v uzavřených halách...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NUSPHIR: a přeložíš mi to?
    NUSPHIR
    NUSPHIR --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ADAMIRA: dava mi perfektni smysl - když umíme překonat obtíže typu bordel u jednoúčelového tak u humanoida to půjde také (samozřejmě hůř, protože to je složitější stroj). Futurismus je pro mě opět něco jiného..

Myslím, že jsme si vyjasnili postoje a netřeba dal plevelit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    rozumíte tomu někdo co ted napsal?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ADAMIRA: opravovat treba robotov humanoidnych aj nehumanoidnych, moje auto je tiez ciastocne robot, akurat nema 2 nohy a 2 ruky, ale 4 kolesa :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: každopádně dej vědět až budeš mít od kolegy nějakej feedback ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    nicméně jak jsem psal, rád se nechám přesvědčit o opaku až an to dojde :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: "Když to zvládne jednoucelak tak asi umíme překonat technikalie, které zminnujes.."

heled tahle věta ti dává smysl?

asi to opravdu nemá dál cenu řešit, z tvý strany je to ryzí futurismus a přání otcem myšlenky
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ADAMIRA: Však jsem psal, že se neshodneme. Pro mě je scifi jiná kategorie. Tohle je v kategorii "teď se to ještě asi nevyplatí".
    Proto jsem psal robot v uvozovkách... Když to zvládne jednoucelak tak asi umíme překonat technikalie, které zminnujes..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: "zde tedy vidíš, že to "robot" zvládne."

mohl bych ti napsat po stodvacáté že se bavíme o humanoidních robotech ale to už asi ani nemá cenu

Všechno co píšeš je sci-fi který nikdo nikdy neuvedl do praxe, z nějakýho důvodu, až se to stane a daný robot bude efektivnější a levnější v reálnym prostředí tak se budem asi moc dál bavit, zatím to jsou všechno jenom sny a fantasy představy.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ADAMIRA: tady se skutečně neshodneme.. zde tedy vidíš, že to "robot" zvládne. Ten jednoúčelový z linku není vhodný pro různorodé aplikace v bytech/rd.
    až bude čekačka na obkladače rok / cena za koupelnu 100k, tak třeba budou.
    bordel jako problém nevidím vůbec
    kluzká dlaždička se vyřeší nástrojem (vakuová savka cokoli - to už jsou technikálie) - v jedné ruce pumpa na lepidlo, v druhé savka;)
    za mě bude nejsložitější mít sw, který přesně změří prostor, promítne spárořez tak přesně, aby nařezané dlaždice seděly... a celkově projektová příprava..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: případně můžeš kolegovi dohodit něco takovýho, ale nemá to teda zase dvě rucem a dvě nohy takže zase vedle:

Nextech | Robotický obkladač predbehne remeselníkov v rýchlosti aj presnosti
    https://www.nextech.sk/a/Roboticky-obkladac-predbehne-remeselnikov-v-rychlosti-aj-presnosti
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Už jsi někdy viděl robota "obkládat" levněji a efektivněji než "obkládá" člověk?

Pokud ne, tak to je stále sci-fi.

Proč to doted už nikdo neudělal?

Ale já nemám problém říct že jsem se spletl, až někdo dosáhne toho, že ten robot bude obkládat levněji a efektivněji V REÁLNÝCH PODMÍNKÁCH, tak řeknu že jsem se mýlil, nicméně, to se nejspíš nestane.

Jen tak mimochodem, když už bych udělal ten úkrok vedle a řekl si fajn, v nějakym oboru tenhle robot člověka nahradí, tak to fakt nebude obkladač, já obkládal v životě snad dvakrát, ale to mi stačilo k tomu abych věděl, jakej je z toho neuvěřitelnej bordel, dokážeš si představit jak ten robot bude vypadat až dokončí jednu koupelnu?

A ta motorika s tou kluzkou dlaždičkou... no nic...
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ADAMIRA: Jak jsem zmiňoval stavebnictví, tak obkladač by se siknul - pro člověk je to příliš precizní práce... Určitě bude potřeba skepsi projektová příprava ale, ale pokud budu mít firmu na obklady a budu na to mít jednoho vytrénovaného robota, tak mi to nepřijde jako scifi.. samozřejmě s ohledem na trh s obkladači - nikdo to dělat nechce, cekacka půl roku a kvalita pochybná.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: v nizozemí pracuje v zemědělství půl milionu lidí, podle toho co jsem našel, traktoristů a obsluhy zem. strojů z toho budou imho možná i desetitisíce
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: asi takhle, místní JZD zkouší automatizovaný kombajny, má to dělat v podstatě jedinou věc, ject vedle druhýho s řidičem a nechat si házet plodiny do valníku. GPS+proximity senzor, a stejně to občas zastávkuje a vyrazí to na jinej lán. Zatím jsme ve stavu, že se tyhle roboti musej štelovat pro každý pole, těmhle výkřikům o plně automatizovaných polích úplně nevěřím. Jako možná někde ve skleníku, kterej je na to designovanej, ale zatím stačí blbá hlína na senzoru nebo kámen v podvozku, a je to v háji.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB:

"na složité přijdou humanoidní roboti"

na jaké?
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ADAMIRA: Dle mínusu vidím, že můj názor je nejen iirelevantni, ale i nesouzni s názory zde, tak už mlčím.. zatim se resi robotizace "jednoduchých" úkolů (jednoúčelove), na složité přijdou humanoidní roboti;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam