• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Tak vem si ze mas roboty a firmy platej fees za spravu a updaty tech robotu a a mas tesly a lidi zas platej za fsd..takze ta firma ma revenue jen z toho. Treba mu to nevyjde zejo. To se uvidi. Jemu uplne staci ze poroste castecne hodnota ty firmy a vydela na akciich, plus kdyz pujde na burzu SpaceX, tak to bude nejspis opet vystrel do nebes.
    KUHL
    KUHL --- ---
    retard retarduje
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY:

"Musk ovšem nezíská nic, pokud tržní hodnota firmy výrazně nevzroste. Maximální odměna bude vyplacena pouze tehdy, pokud společnost dosáhne několika milníků – zejména tržní hodnoty 8,5 bilionu dolarů, tedy 179 bilionů korun, což by znamenalo téměř šestinásobný nárůst hodnoty oproti současnosti. V poslední době přitom prodeje Tesly významně klesly v souvislosti s Muskovou politickou angažovaností po boku Donalda Trumpa."

ale tak vsetci v tom uz maju jasno, ze Musk je bilionar a uz sa bude iba skrabkat na kulach a tweetovat :)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi nackuv zavistivy fejcicek :))

https://nyx.cz/profile/PUTAMADRE
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    hepčí hepčí tady se zaprášilo :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nicmene tenhle klub je o Elonkovi. Ne o tom ze vas nejaky ID sere tim ze je uspesny v investovani nebo je uspesny v tom co manualne vyrabi. Hazet na nej svoje mindracky jen ukazuje vasi malost. Pak se zas budete divit ze skoncite v DI abyste dal svymi breky nezaplevelovali klub ktery neni o vas a o me a budete tu brecet ze v tom DI jste.

JIMIQ: Do lamba se nevejdu. Mel jsem porsche, baworaky i jaguary nebo aston martin a kdyz si to zkusis a zestarnes, tak zjistis, ze jsou tyhle veci k nicemu a staci ti treba Q7. Stejne jako mam treba sbirku deseti hodinek z nichz asi ctvery stojej pres milion a opet..zadny z nich nenosim, protoze k cemu mit rolexy ci APcka v truhlarne ze. Kdyz mas penize a nepracujes, tak bud zacnes fetovat, nebo se z ty nudy zblaznis, takze dojdes k tomu, ze zacnes delat neco co te bavi. U me je to truhlarina, kdy vidim ze neco vznika mejma rukama a nekomu dalsimu a jeho detem to bude delat radost 100 let a dost se to lisi od toho kdy koupis diskovy pole za 2 mice, prodas ho za 3 a za dalsich 300k k nemu nafakturujes instalaci. Z toho mas penize, ale ne tu radost..

RUZOVYKOLOUSEK: To kde je ted Musk politicky se mi libi rozhodne vic nez to kde byl Musk politicky pred rokem.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    A samozřejmě nemusíš odpovídat, už s tím končím a jdu si užívat života.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: takže musk už je politicky tam, kde se ti to líbí, jo?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: já bych hlavně čekal že budeš jezdit lambem, hodíš nohy na stůl a necháš se nonstop kouřit :D já jsem na nyxu protože jsem chudej a na lepší zábavu nemám prachy
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: ja mam penize i diky nyxu. Nyxakum a firma kde makaj jsem prodal Delly asi za 30 micu a uz tak patnact stolu :)..prece bys necekal ze na svuj hood zapomenu.

To ze me nacek adamira kterej vubec nechape o cem je truhlarina nebo kovarina nazyva kolotocarem je nejvic smesny samozrejme, ale to je proste on. Ublizeny uzlicek :)
    RUZOVYKOLOUSEK: ja pisu naopak furt to same a snazil jaem se ti to vysvetlit asi 3x. To ze podle tebe je treba Musk s Trumpem furt nejvetsi kamos uz je jen tvuj zpusob mysleni. Neznamena to ze ja pisu nedo jineho nez pred rokem.
    SATAI
    SATAI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: tak je to vůči kolotočářům necitlivé, no... #StayWoke
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JIMIQ: milonáři se zahazujou z nulama z nyxu, miliardáři se zahazujou s nulama z twitteru :)))

RUZOVYKOLOUSEK: mě je uplně volný co ti je vlastní nebo ne, já se směju tvý totálně šílený perverzi
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    ADAMIRA: nikdy nebudu Koudymu nadávat ani ho urážet, že je kolotočář, jak to děláš mimo jiné ty. Není mi to vlastní.
    V tomto auditku ovšem Koudy píše každou chvíli něco a leckdy se popře. Je úplně cajk ho s tím občas konfrontovat, to JE funkce debaty.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ADAMIRA: mně hlavně nesedí že úspěšný multimilionář má čas a chuť se zahazovat s nulama na nyxu :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ne, ty seš tady to narušený dítě který musej v ústavu přikurtovat k posteli protože má perverzní potřebu neustále strkat vidličku do zásuvky
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    ADAMIRA: tak počkej, já jsem tady přece Frištenský
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JIMIQ: hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, nepomohlo by se ho zeptat jak to myslí? tady Koloušek se prej kdyžtak zeptá :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: já se ptám nás nul
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK:
    Achjo. Zkusim ti to vysvetlit jeste jednou a zatim bez AI pro sedmilete deti.
    - Kdyz ses ackovej investor tak do investovani moralku ani city netahas. Je to pro tebe hra cisel, kvartalnich vysledku a divident.
    - Obcas ale nesoulasis s tim co dela CEO te firmy do ktere chces investovat nebo kam ta firma smeruje, pak svoji pozici v ni zmensis ci uzavres a pockas jestli to za par kvartalu bude jinak ci ne a pak se rozhodne jestli do te firmy budes znovu investovat
    - Nebo investujes pocitove a emocne a pak si vybiras firmy ktere konvenuji s tvym zivotnim stylem a presvedcenim. Treba vegani do firmy beyond meat.

Te treti skupine investoru se prvni dve skupiny casto smeji.

RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    ADAMIRA: tys taky vyskočil z devadesátek
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    chodící definice šílenství: určitě na to existuje nějaká kvalitní odpověď kterou ti tu někdo rád poskytne, hlavně to nevzdávej!!!
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Chápete někdo, jak to má s tou morálkou?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ja jsem nerekl ze znovu investuju do tesly. Na nyxu se prezentuji jako chudy a skromny truhlar, takze o mem portfoliu bych tu nerad pred vami nulami neco vykladal. Moralni problem s Elonkem mam asi stejny jako jini investori treba se zbrojarskymi firmami..viz nemecky Rheinmetal. Na druhou stranu ackovi investori zadnou moralku a city do investovani netahaji. Je to pouze hra cisel. Warren Buffet se asi taky v noci nebudi kvuli tomu ze v cocacole ve ktery ma podil je hrozne moc cukru apod.

The unstoppable rise of Rheinmetall, Germany's tank and munitions giant
    https://www.lemonde.fr/en/germany/article/2025/11/01/the-unstoppable-rise-of-rheinmetall-germany-s-tank-and-munitions-giant_6746997_146.html
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: takže politicky už je jinde, morální problém už nemáš, jo?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAWERICK: a jaký služby máš na mysli? S tím jsem taky nikdy neměl problém - ani z jedný ani z druhý strany

Ale jinak to slýchám taky, jak je to uzavřený a už tě to "nepustí", ale obávám že že to nejčastěji budou lidi který to nezkusili :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ocividne uz s Trumpem nejsou pet mesicu nejlepsi kamosi ne? Investori vcetne me predikovali ze jim to povolebni pratelstvi vydrzi max pul roku, vzhledem k tomu ze jeste par let zpatky Musk Trumpa nesnasel a otevrene kritizoval, stejne jako Zuck. Nevydrzelo jim to ani tri mesice a Elonek se vratil primarne k rizeni svejch firem. Nebo mas jiny informace?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ADAMIRA: Ok. Zajímavý.
    Na většinu slýchám opak teda. Ale je možný že se to v poslední době změnilo. Ono je to taky asi daný tím jaký account používáš k přístupu ke službam třeba.
    Pokud je budeš mít vázaný na Apple account tak to problém but může. Stejně jako když to bude na Google account
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam