• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Spatne je hodne veci. Vypinani nemeckejch jaderek, green deal..euro7 apod..ale deje se to..pak se zjisti ze je to spatne a reviduje se to...Takovyhle veci se proste dejou.

JIMIQ: Ne podpora ze strany Elona je...Mam drevenou chalupu. Je moje. Cim si budu topit je moje vec. Prestante me regulovat a rikat mi ze ji mam zateplit 20cm polystyrenu a koupit si za pul mice tepelny cerpadlo. Jdete s tim dopici...:)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    mám dřevěnou chalupu a je mi zima - tak ji podpálím a bude mi teplo.
    To je podpora AFD ze strany Elona
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: a to je špatně
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To ze jsou to nejaci nackove apod je mu uplne u prdele :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: lze být proti Bruselu a zároveň nepodporovat nácky
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Musk podporuje AFD hlavne kvuli tomu ze nesnasi brusel, regulace apod..Nejde o zadnou propagandu. To samy nesnasi i u kalifonskejch levicaku :))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: podle mě to ale z člověka nácka dělá, když podporuje nácky. Co jiného by to z něho dělalo? Jakmile zjistím, že někdo, kdo má v něčem názor jako já, je zároveň nácek tak svoji podporu stáhnu a navíc si i rozmyslím ten názor, protože nechci bejt známej jako někdo, kdo podporuje nácky, nebo přímo je považován za nácka
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: ta podpora vzrostla protože používají propagandu na vymývání mozků. Proč mívala u nás SPD 11%? Lidi jsou prostě dementní :) ale to nevysvětluje proč takovej übergeroj jako Elon je podporuje. On by měl být vůči propagandě odolný... ale což :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: a my jsme všichni zfetovaní NYXáci, podle něj, už jsem taky měl tu čest...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Nejen v nemecku. To z tebe ale jeste nedela nacka nebo podporovatele SPD ci AFD ze..to ze s nimi v tomhle souhlasis. Zaroven jsou ty strany treba taky proruske..coz uz treba pro vetsinu z nas zase no go a proto je nevolime.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: dobře, ale tak všichni víme, že Grokovi se nedá věřit, protože plácá spoustu nesmyslů :-) (ehm, jen ukazuju, že striktně racionální debatu, když jde v zásadě o emoce, je těžké vést..)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jedinej nacek je tu zatim Adamira..tak treba nam to osvetli.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: 100% lidí v Německu souhlasí s tím, že by migranti měli dodržovat evropské zákony. Jen 20% z nich ale volí AfD...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Tak to ma nemecko problem kdyz tyhle fasouny voli 20% lidi co? Procpak ta podpora v posledni dobe tak vrostla? Nebo ty nesouhlasis s tim ze migranti by meli dodrzovat evropske zakony a chovat se tu tak aby se zaradili do evropskeho systemu?
    RUZOVYKOLOUSEK: Netrva. Jak rikam. Neni jen cerna a bila.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: naopak, na rozdíl od nás ostatních jsi šla skutečně přímo k jádru problému. Problém je, že naše veřejnost v podstatě chce volbu mezi fašismem, Fašismem a fašysmem, které pak spolu zformují Národní frontu a vše bude zase v pořádku. Jenom budeme nenávidět Němce, Rusy, Cikány, buzny, cyklisty, a já nevím koho ještě, ale až se nepřátel zbavíme a začneme tvrdě makat, určitě vše vyřešíte.

Elonova sekta je v kontextu tohohle všeho taková nepředvídatelná: Sami budeme fanoušci spalovacích motorů a retro nóbl veteránů, a chudině vnutíme na dálku ovládaná auta, která půjde na dálku vypnout nebo třeba i poslat do protisměru a svést to na autopilota. Prostě kult přímé projekce moci...

Elonova sekta je disruptivní: zatímco SPD by ráda hajlovala, ale současně životně závisí na právním státu a v současnosti je to zakázané, tak vymýšlí všeobecné kotrmelce jak "hajlovat bez hajlování". Naopak Motoristé, kteří jsou asi nejbližší aproximací budoucí podoby Elonovy sekty u nás, si klidně zahajlují ironicky a mají to na háku a právní stát klidně rozvrátí a nahradí ho "mocí peněz". Zní to paradoxně, ale i když máme SPD za pitomce, pořád je to sekta fašystů, kteří mají pocit, že by se jim právní stát ještě mohl k něčemu hodit (i když ty nápady jsou často bizarní).

Vztah Elona k právnímu státu by byla hodně zajímavá otázka. On ho nepotřebuje, ale spíš se ho bojí. Trump si věří natolik, že si myslí, že ho nepotřebuj, ale začíná se ho bát. Můžeme to odfiltrovat asi do třech skupin: klasický fašismus věří, že sám je základem právního státu, protože projevuje odhodlání trestat. Pak je tu další skupina, která udělala tak velké průsery, že se právního státu bojí. A pak je tu skupina typu Trump, která na něj ani nespoléhá, ani se ho nebojí, ale vlastně nějak na jeho existenci nevěří a pokládá všechno jen za kšeft.

Snažit se tedy nějak vymýšlet vztah Elona k SPD je mimo. On by asi v našich podmínkách podpořil Babiše, z pragmatických důvodů. Ale spíš ho vůbec nezajímáme. Německo je veliké a závisí na něm celá EU... my jsme malí a nezávisí na nás vůbec nic. To i to Slovensko má aspoň kus hranice s Ukrajinou...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: myslela jsem si, že ne. Rozpor trvá.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: dej si dotaz jestli je AFD fašistická/nacistická do Groka a vyjde ti že jo ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Samozřejmě že by podpořil SPD (kdyby věděl co je SPD, nebo kde jsou nějaký čechy), protože kdyby to ruplo, tak chce jistotu že tu pak může otevřít továrnu bez toho aby jí navštívila cizinecká policie, což je taky jeden z důvodů proč dělá obden fellatio Trumpovi - do žádný Tesly nevlítne ICE a místo toho ÚPLNĚ NÁHODOU provedou největší protiimigrační zátah v jedné lokaci v konkureční EV továrně a vykopnout stovky nepřizpůsobivých jihokorejských členu MS-13. :)

american dream :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Ne. Uz jsem ti to vysvetloval niz.
    JIMIQ: nackove fasisti je asi stejny zobecneni jako ze ods jsou korupcnici a pirati jsou komousi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam