• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no právě. Tohle se dá fine-tunint, aby si sundal jen konkrétní družice, a ne všechny najednou. Každý satelitní swarm se schopností manévrování (bez které ale nemůžou fungovat) je automaticky i nezničitelná antisatelitní zbraň.. pro toho, kdo nad tím rojem zrovna má kontrolu (oh wait..)

Tihle byrokrati jednoho jednom otravují, oni by klidně zakázali vyzbrojování jednotlivců soukromými antisatelitními roji, co přijde pak... zakážkou nám i atomovky?
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: existuje jedna jistá antisatelitní zbraň - EMP pulz na orbitě - akorát to vezme prakticky skoro všechny satelity na dané polovině Země...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: no on Starlink je snadno weaponizovatlnej více, než jedním způsobem: nejen navádění dronů apod... ale místo vyhýbání se ty satelity můžou velmi snadno začít i úmyslně trefovat :-) Prakticky vzhledem k množství sklonů a výšek oběžných drah nejde udělat nic jako univerzální antisatelitní zbraň, číhající v kosmu... leda, že by to byl roj tisíců satelitů, zamaskovaných jako komerční telco projekt :-))

Celej Elon mi přijde jen jako jedna velká cover story, ten člověk ani reálně nemusí existovat :-) Takovej americkej Jára Cimrman, svého druhu.
    PER2
    PER2 --- ---
    kde je ta ruska propaganda, i dont see it....

(kdo by nevel, co je to zac: Fidias Panayiotou, the Cypriot YouTuber-turned-MEP, faced significant controversy and criticism after a video emerged in May 2024 where he appeared to downplay the forced relocation/kidnapping of Ukrainian children to Russia, suggesting they might be happy there, a statement drawing widespread condemnation and highlighting his lack of political knowledge on crucial international issues like the war in Ukraine.

Cypriot non-attached Member of the European Parliament Fidias Panayiotou will visit Moscow on Friday — the same day as Vladimir Putin’s “Victory Day” celebrations — along with other EU lawmakers from Germany’s Sahra Wagenknecht Alliance (BSW) and Slovakia’s SMER.)

PER2
    PER2 --- ---
    se tesim, az pujde spacex public a tohle se jednou stane(jen otazka casu):
    v 560km, to bude pak slusny clusterfuck....

Spacecraft from Chinese launch nearly slammed into Starlink satellite, SpaceX says
    "As far as we know, no coordination or deconfliction with existing satellites operating in space was performed, resulting in a 200 meter close approach between one of the deployed satellites and STARLINK-6079 (56120) at 560 km altitude."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: no jo, id jako DANYSEK a do jisté míry i KOUDY jsou prostě strategie zlovolné AI. Naklonují nám jich plná diskuzní fóra, za trest. Každý, kdo se nepodvolí vůli AI, bude muset za trest diskutovat s id KOUDY :-)

Chápej, moje strategie je hybridní, mě to double ignore zajistí moje vlastní malé datacentrum v cubesatu na oběžné dráze :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Proboha, dej si toho senilniho kripla do oboustranného...
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: a ono nekdy lepsi ticho nez krmeni trotlu...
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: Jo a naopak jsem necekal, ze pojede Tesla tak dolu. Jak jsem uz nekdy psal, cekam, ze moje memoary se budou jmenovat Jak jsem se mylil v infromatice.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: Když nic jiného, lidstvo je nepředvídatelné. Může zkusit vyhynout, může objevit v kosmu technosignatury mimozemšťanů, může přivolat 2.příchod Ježíše Krista a může se nakonec klidně i... nepřizpůsobit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: omg, to ale v tomhle klubu pak bude ticho :-) ale ok, to je jako ONDRAT vs. DANYSEK v Dopravě v Praze.

No ok, prý si předpovídal, že Elon pro dá za 3 miliardy zbytek Xitteru Microsoftu. To byla skutečně nejlepší pomsta uživatelům, protože Microsoft buď zruší, nebo dojebe všechno, co koupí, to je taková univerzální popelnice IT :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: mám kripla v oboustranném 🤷🏻‍♂️

A doporučuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: třeba se lidstvo konečně jednou rozhodne nepřizpůsobit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: to, co ti screenshotnul KOUDY, teda už neočekáváš? Hele, tohle je těžké. Ke svým předpovědím se musíme hlásit všichni, já se samozřejmě taky občas mýlím.
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: tak hlavne, ze vis, co SATAI ocekava
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: ja naopak myslim ze centralizace bude daleko vetsi. I proto openAI predstavila svuj prohlizec a dela na dalsich integrovatelnejch sluzbach, protoze treba jen AI od googlu ti dokaze sumarizovat videa z youtube atp (priklad)...jiny hrace k tomu nepusti..Takze budes mit pet ruznych sluzeb a pet ruznych AI ktere budou od tech jednotlivych korporaci (coz uz je ted)..a nikoho dalsiho do svych ekosystemu nebudou chtit uplne pustit. Nicmene z historie vime, ze lidstvo se tomu rado prizpusobi. Vsak i ted je tretina planety na socialnich sitich od mety a nikomu nevadi ze Zuck jejich data prodava tretim stranam na ovlivnovani voleb (viz cambridge analytica kauza) atp..Proste pochazime z opic a furt castecne opice jsme :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KASPAREK: Tak musim uznat, ze s tak zasadnim argumentem tezko muzu polemizovat. Vyhral jsi, muzes odkracet stredem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jako vtipné mi přijde, že když za pár let lidi budou chtít jakýkoliv jiný desktop, než nějaký AI-infikované Windows či Mac, se kterými se budou muset učit komunikovat telepaticky, tak to bude nějaká 50tá iterace Linuxu, která se bude snažit co nejvěrněji napodobit předchozí generace komerčních desktopů, včetně Androidu apod. :-) A stejně tak, když budou lidi chtít auto, které nebude samořídící a trvale aktualizované z globální družicové sítě, tak to nejspíš bude jízdní kolo :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: Protože SATAI očekává, že svět vlastně budou pořád další iterace 90tek a starých boomerských bublin, ale to nebude, protože ty lidi akorát nějak hledají způsob, jak z toho vyexitovat a přitom neumřít úplně doslova (viz Paul Allen, který se ani nedožil vzletu svého letadla Stratolaunch pokud vím...)

Samozřejmě je potřeba si představit budoucnost, kdy Twitter bude bezvýznamý, protože všichni lidi přejdou na decentralizované Fediverse platformy.A v rámci nich, žádný server nezíská tak dominantní postavení, jako třeba Gmail na poli e-mailu. Je potřeba si představit de-koncentraci, de-centralizaci, de-unifikaci. Je potřeba si představit, že si lidi uvědomí, že to jde proti jejich nejen ekonomickým, ale přímo existenčním zájmům.

KOUDY: centralizace vyhledávání Googlem skutečně AI trochu předznamenala. Obecně centralizace směrem k velkým korporacím je děsivá a já teda nejsem ten, kdo někomu z toho bez výhrad něco směřuje... ostatně, pokud chcete mít e-mail jinde, než u Seznamu nebo Google, zaplaťte si ho za pár stovek u našeho s.r.o. - to je moje hra, bohužel díky konkurenčnosti prostředí nepříliš zisková, kterou hraju místo účasti v bublinách. AI je ale v podstatě děsivější level, než dosavadní centralizace. Určitá naděje spočívá v tom, že díky ní konečně i netechnologicky zaměření lidé pochopí to, co jsme říkali už 20-30 let, někteří... no, uvidíme.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    KOUDY: to je krasne naivni, z historie bych rekl ze korporace nemaj problem na lidech vydelavat a prubezne je u toho zabijet. Ale nic, pujdu si posbirat par petek nekam na plaz a rikat si jak to delaj korporace pro nas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam