• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: Vystřelit všechny Elonovy hajlující roboty na nízkou oběžnou dráhu a nechat je tam uklízet by skutečně mohlo být _jisté_ řešení, hmm....
    PER2
    PER2 --- ---
    PES: a behem te doby porostou akcie spacex na burze :D musk zacne slibovat roboty, kteri vycisti orbitu od jeho smeti a zachrani lidstvo a potom teda budeme moc vyrazit na ten mars, protoze milion lidi do par let vy woke levicaci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: Na nižší dráze se to samovyčistí a hlavně, dokud odděláš jen sem tam jednu konkrétní družici, tak ta celková škoda bude pořád nižší, než nějakej EMP (ony se čas od času stejně srážej i samy... třeba se starými horními stupni raket, apod

Taky tím, že to má komerční využití, máš pak dispozici plausible denial, že si to udělal úmyslně... Starlinky přece nějak manévrujou furt, kdo by se v tom vyznal...

Ach jo... to se nám ti superhrdinové mění v superpadouchy skoro před očima, to je hrozný... když ona už to asi byla nuda a prodávanost comicsu klesala...
    PES
    PES --- ---
    Akorát trochu problém s Keslerovým syndromem...
    ...byť LEO má samočistící schopnosti, ale i tak by to trvalo roky, než by ten bordel postupně shořel v atmosféře.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: :-)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no právě. Tohle se dá fine-tunint, aby si sundal jen konkrétní družice, a ne všechny najednou. Každý satelitní swarm se schopností manévrování (bez které ale nemůžou fungovat) je automaticky i nezničitelná antisatelitní zbraň.. pro toho, kdo nad tím rojem zrovna má kontrolu (oh wait..)

Tihle byrokrati jednoho jednom otravují, oni by klidně zakázali vyzbrojování jednotlivců soukromými antisatelitními roji, co přijde pak... zakážkou nám i atomovky?
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: existuje jedna jistá antisatelitní zbraň - EMP pulz na orbitě - akorát to vezme prakticky skoro všechny satelity na dané polovině Země...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: no on Starlink je snadno weaponizovatlnej více, než jedním způsobem: nejen navádění dronů apod... ale místo vyhýbání se ty satelity můžou velmi snadno začít i úmyslně trefovat :-) Prakticky vzhledem k množství sklonů a výšek oběžných drah nejde udělat nic jako univerzální antisatelitní zbraň, číhající v kosmu... leda, že by to byl roj tisíců satelitů, zamaskovaných jako komerční telco projekt :-))

Celej Elon mi přijde jen jako jedna velká cover story, ten člověk ani reálně nemusí existovat :-) Takovej americkej Jára Cimrman, svého druhu.
    PER2
    PER2 --- ---
    kde je ta ruska propaganda, i dont see it....

(kdo by nevel, co je to zac: Fidias Panayiotou, the Cypriot YouTuber-turned-MEP, faced significant controversy and criticism after a video emerged in May 2024 where he appeared to downplay the forced relocation/kidnapping of Ukrainian children to Russia, suggesting they might be happy there, a statement drawing widespread condemnation and highlighting his lack of political knowledge on crucial international issues like the war in Ukraine.

Cypriot non-attached Member of the European Parliament Fidias Panayiotou will visit Moscow on Friday — the same day as Vladimir Putin’s “Victory Day” celebrations — along with other EU lawmakers from Germany’s Sahra Wagenknecht Alliance (BSW) and Slovakia’s SMER.)

PER2
    PER2 --- ---
    se tesim, az pujde spacex public a tohle se jednou stane(jen otazka casu):
    v 560km, to bude pak slusny clusterfuck....

Spacecraft from Chinese launch nearly slammed into Starlink satellite, SpaceX says
    "As far as we know, no coordination or deconfliction with existing satellites operating in space was performed, resulting in a 200 meter close approach between one of the deployed satellites and STARLINK-6079 (56120) at 560 km altitude."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: no jo, id jako DANYSEK a do jisté míry i KOUDY jsou prostě strategie zlovolné AI. Naklonují nám jich plná diskuzní fóra, za trest. Každý, kdo se nepodvolí vůli AI, bude muset za trest diskutovat s id KOUDY :-)

Chápej, moje strategie je hybridní, mě to double ignore zajistí moje vlastní malé datacentrum v cubesatu na oběžné dráze :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Proboha, dej si toho senilniho kripla do oboustranného...
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: a ono nekdy lepsi ticho nez krmeni trotlu...
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: Jo a naopak jsem necekal, ze pojede Tesla tak dolu. Jak jsem uz nekdy psal, cekam, ze moje memoary se budou jmenovat Jak jsem se mylil v infromatice.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: Když nic jiného, lidstvo je nepředvídatelné. Může zkusit vyhynout, může objevit v kosmu technosignatury mimozemšťanů, může přivolat 2.příchod Ježíše Krista a může se nakonec klidně i... nepřizpůsobit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: omg, to ale v tomhle klubu pak bude ticho :-) ale ok, to je jako ONDRAT vs. DANYSEK v Dopravě v Praze.

No ok, prý si předpovídal, že Elon pro dá za 3 miliardy zbytek Xitteru Microsoftu. To byla skutečně nejlepší pomsta uživatelům, protože Microsoft buď zruší, nebo dojebe všechno, co koupí, to je taková univerzální popelnice IT :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: mám kripla v oboustranném 🤷🏻‍♂️

A doporučuji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: třeba se lidstvo konečně jednou rozhodne nepřizpůsobit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: to, co ti screenshotnul KOUDY, teda už neočekáváš? Hele, tohle je těžké. Ke svým předpovědím se musíme hlásit všichni, já se samozřejmě taky občas mýlím.
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: tak hlavne, ze vis, co SATAI ocekava
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam