• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: když dá se říct, že já mám zase v DI Elona.... i když se teda vydatně snaží, aby je mě screenshoty jeho Twítů někudy dolezly...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: ok, já to mám takhle v double ignore. Jinak v zásadě se domnívám, že Roccův Bazilišek bude spočívat v tom, že nasimuluje názory id KOUDY a bude je šířit metodami id DANYSEK. Doufám se nám ta zkrachovalá AI datacentra podaří vyrabovat dřív, než něco takového vznikne.
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: mr narcis ma v double ignoru mne ;) ...a vyhovuje mi to

jinak bych vas chtel poprosit, abyste dalsi prispevky na tema valka a cokoliv jineho, smerovali jinam, tady je klub primarne o jednom nemocnem cloveku:
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: morálkou se proti brutálnímu nepříteli nevyhrává (pak po Tobě zbude max. noticka v historických učebnicích anebo ani to ne). Prostě přežije a vede ten, kdo má větší klacek a umí s ním nejlépe máchat...
    ...na to ostatní si lze hrát v dobách míru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: to, co je největší hrozbou pro Evropu je, že z nás boj proti rusákům udělá taky rusáky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To nic. Per je jen nevzdelanej a nema dostatek informaci ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: když ty ho asi máš v double ignore, tohle je kánonická meme-reakce na meme příspěvek :-)
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: neplest si optimismus s nevzdelanosti ci nedostatkem informaci ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: tvůj optimismus mě znechucuje.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: není to dobré jen "pro", ale i "na"...
    PES
    PES --- ---
    PER2: my pro ty Poláky a Finy přece budeme vařit, v těch super kuchyních, no ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no nevím, tyhle hnusnobarický svinstva, to je tak pro rusáky dobrý... civilizovaná Evropa bude asi spoléhat spíš na věci, co dělají brrrrrrrrt.
    [KLATIC @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: Fuck Around And Find Out]
    PER2
    PER2 --- ---
    PES: to doporucuju se prestehovat do polska nebo finska, v cechach si klasicky lehnem na zada a nechame se "podrbat" na brisku
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: no já bych rád doufal, že v tomhle případě budeme mít dost přesných detekčních systémů a jeďte více interceptorů a jejich základen + pochopitelně dostatek anti-dronů + ideálně navrch něco děsně ničivého (od termobarických naloží výše) se spolehlivým systémem doručení do zázemí protivníka (včetně hlavních měst) a nebudeme se obávat to při prvním útoku natvrdo použít...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no, mě přijde, že show k nám prostě přijde, v tomhle mám stejný pocit, jako ALMAD. Otázka spíš je, jak intenzivní to musí být, aby už lidi pochopili, že to podstatně se teď děje u nich a ne někde jinde. Jediné takové události u nás zatím byly povodně v Praze a pak Covid.

Nevím, nebaví mi být doomsayer. Snad to dobře dopadne. Já se pořád těším na to rabování opuštěných datacenter, to by mohla být legrace...
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: již dnes k vidění u IronDome, lze zažít v rámci pracovní cesty a/nebo i dovolené...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: v zásadě show bude spočívat v tom, že budeme koukat z oken a točit na videu dopadající rakety, které občas zasáhne interceptor, a občas taky ne. Otázka je, jestli s tím vůbec bylo možné něco dělat. Ty máš asi koneckonců teď lepší informace o tom, co se dnes v Severní Americe děje, tuším. Já to vnímám tak, že současná americká ekonomická a politická reprezentace do všeho vnesla značný... prvek nelinearity :-) Může se stát cokoliv a nemůžeme to nijak ovlivnit (nebo aspoň je v nás vytvářen ten pocit)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Ja budu moc rad pokud si budu moct uzivat show, ja se jenom obavam ze show prijde za nama a budem si ji uzivat zhruba jako Africani.

Mno nic, za par let se pripomenu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: jo a přitom startrekistku Janku Michailidu si tady pranýřoval. Přitom ona je jenom to prapůvodní dredaté strašidlo obcházející Evropu, dávno před tím, než Stalin strašidla zneužil...

Ne, nesměřuje to k startrekismu, protože zaprvé, oligarchové nedovolí alokaci uvolněných zdrojů jakkoliv rovnostářským způsobem, zadruhé, žádné zdroje nebudou uvolněny, protože AI je žravé a plýtvavé a vzácnost spíše vzroste.

Ad evropský AI: hele, Francouzi nějaký modely měli, otázka je, jestli to je fakt věc, kterou bychom se měli nějak masivně zabývat a účastnit se bubliny. Může to být klidně jedna z těch virálních mánií, kterým když nepodlehneme, tak na tom nakonec vyděláme - kdo ví.

Obecně já o existenci tohohle typu algoritmů vím už 20 let a přemýšlel jsem o tom hodně. Vesměs se o tom přemýšlelo z hlediska blbostí jako cílení reklamy, ale jsou tam samozřejmě i daleko více black-hat scénáře (to je jako se zneužitím satelitních rojů, kde navíc existuje báječný plausible denial coverup...). Podle mě celá hra kolem LLM a genAI slouží k tomu, aby o těch temných scénářích veřejnost radši vůbec nepřemýšlela.

Jinak samozřejmě, o kom bude k dispozici více dat a jeho chování bude více nasimulovatelné, ten bude teoreticky snáze ovladatelný těmi, o kom bude méně dat a jehož protihráči nebudou mít dost velký výpočetní výkon.

Nijak se netajím, že v první řadě občané EU musí stáhnout svoje osobní data z globálních datacenter, kde na nich trénují ty globální velkofirmy svoje modely. A to by se mělo stát v podstatě neorganizovaně, nekontrolovatelně, nepředvídatelně, formou vzpoury, punkové revolty. Bohužel, dnešní mládež pokládá za cool všechno možné, jen nějaké revolty. Dnešní levice má jako plán v podstatě znárodnit Instagram, nebo tak něco.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: no.. jestli to nekam miri tak spis Expanse... :) coz taky neni upl;ne ruzovy rekneme si to narovinu... :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: ke komunistickymu startreku to ale smeruje. AI bude brat cim dal vic lidem praci, humanoidni roboti to samy. Aby se lidi nebourili, tak dostanou nepodminenej zakladni prijem, kterej jim umozni nepracovat a vratit se tomu, co delali nasi predkove, takze craft, tvoreni apod..Jinak to skonci privatni chytrou Siri v mobilu kterou budeme mit vsichni a mobilni procesor a grafickej cip budou vypocitavat vetsinu veci..Co nebudou vedet tak pro to si sahnou nekam do cloudu a ty velky datacentra budou vypocitavat jen velky veci.

XCHAOS: beck prodal s kamosema za nizsi miliardy korun pred lety Beat Saber Markovi z Mety. Do valley furt jezdi, ma tam barak. Rikal ze bottlecap zalozil ciste jako evropskej AI startup, protoze co vidi ve valely, tak jsme jako evropani fakt neandrtalci z doby kamenny oproti amikum a je potreba tady u nas na kontinentu trochu zabrat a slapnout do pedalu. LLM jsou jen klasicky generativni modely, ktery jsou ale na plno tasku ucinny a postacujici, stejne jako na generovani videi, obrazku atp..nejaka forma AGI prijde do 10 let a je otazka jestli to vubec chceme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam