KOUDY:
OK.
Tak abys neměl přes Vánoce ošklivé sny:
Já, Alcator, uznávám, že jsem neměl pravdu, když jsem v roce 2015 usoudil, že přece na planetě Zemi nemůže být taková spousta bezpáteřních čuráků, kteří raději spálí veškeré přebytky elektrické energie těžením nesmyslných bitcoinů i za tu cenu, že se planeta stane neobyvatelnou. A že jsem také neměl pravdu, když jsem si myslel, že AI bublina musí prasknout už v roce 2025, protože přece lidem musí docvaknout, že tak jako bitcoin nevyřešil problémy kapitalismu, tak ani AI nevyřeší problémy kapitalismu.
Nicméně trvám na tom, že investoři do krypta a do AI jsou bezohlední čuráci, kteří dokurví tuto planetu tak, že to nakonec skončí válkami o vodu, že kapitalismus skončí dystopickou budoucností typu Cyberpunk nebo The Running Man. A protože i můj humanismus má své meze, tak tiše doufám, že megačuráci, kteří na těchto nesmyslných bublinách zbohatli (jako třeba Koudy), budou nakonec rozvěšeni na kandelábrech, až lůza procitne a pochopí, jak katastrofálně naletěli lžím o tom, jak bitcoin stabilizuje ekonomiku nebo jak AI odbřemení lidstvo od rutinní práce a umožní všem se kreativně realizovat.
Šťastné a Veselé, Kouďáku!