• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PER2: jakoze je to moc oranzove a malo zelene? (video jsem nevidel)
    Neni spise princip offsetovani principem snizeni emisi, tedy ja vyprodukuji tunu, oni tunu usetri na necem co by normalne udelalo 10 tun ale oni to umi s jenom 9 tunami?

Tesla dostava penize za povolenky, protoze umi to same s nizsi produkci odpadnich plynu.

Ofsetovani je neco jako emisni povolenky, jenom do zemi, ktere nemaji eminisni trh rozvinuty?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: tak "zelená ocel" asi neznamená vyráběná pomocí dřevěnýho uhlí, ale spíš redukcí vodíkem. Je fakt, že biomasa prostě není škálovatelná a snahy se o to pokusit jsou trochu greenwashing. Ale zase ne všechno offsetování emisí je greenwashing. Někdy prostě vysaděj les, což je ok. Ovšem třeba během požárů v Kalifornii vyhořely i lesy, za jejichž vysázení byly právě emitované povolenky a shořely dřív, než mohly příslušné množství CO₂ skutečně absorbovat... takže ano, je to problematická hra, ale zase ne každý utracený € je možný klasifikovat jako greenwashing a to co si vytáhl, je naprosto nesouvisející. Ale je možné, že jde právě o to dřevěné uhlí, které si koupíme v Lidlu na grilování, to jo...
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: tay mas jak vypadaj odpustky v realite ;)
    The dirty reality behind "green steel" | DW Documentary
    https://youtu.be/Z_qnA_slT-A
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: samozřejmě, ale s tím ať si lámou hlavu oni, já si koupil odpustek :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: neviem ci tie 2E stacia na offsetovanie uhlikovej stopy :)
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: hele elmo muze vozit lidi starshipem se starlinkem included, jak to velkolepe sliboval ;) kazdyho volba s kym pak poleti a jestli nutne potrebuje na hodinu internet... (:
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: jsem si říkal, že něco takovýho v tom bude :-) Jo, Ryanair by klidně vozil cestující i na stojáka, jen aby byl nejlevnější. Je fakt, že když jsem před 2 lety platil semi-last-minute z Girony do Pardubic 10€ (celkem 12€, ale 2€ jsem přihodil na offsetování uhlíkové stopy :), tak jsem trochu kroutil hlavou... ale byl jsem za to rád :-) Holt takhle to dopadá, když se dva disruptoři potkaj, a jeden není schopnej disruptnout druhýho :-)
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: ryanair odmitl starlinky kvuli tomu, ze by mely letadla pak vetsi spotrebu paliva, a ze to pak nedava ekonomicky pro jejich sluzby smysl ... a tam se pak rozjel jejich feud...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SUMAC: spíš jim vypoví smlouvu na Starlink na palubě. Nebo možná Ryanair jako lowcost odmítl Starlink na palubě, nevím...
    PER2
    PER2 --- ---
    SUMAC: a muze vyhodit piloty a misto nich da groka :p
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To ze Elon vytrolil sefika ryanairu je jedna vec..to ze trolli i trochu tupe nyxaky..to uz je fakt tresnicka na dortu :))
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SMI: haha zajimava predstava, Emu koupi ryainair, ponecha jeho ultralow-cost sluzby a charakter, ale bude za to chtit ceny jako maji BA a KLM za business class. to bude urcite fungovat!
    SMI
    SMI --- ---
    PER2: tohle je docela vtipny, to be fair. a vyprovokovat dementa, aby koupil za prepalenou cenu aerolinky, aby si pak obratem koupili novy letadla (nejlepe od airbusu) a pretahli vedeni (po vzoru twt a bsky) mi zni celkem zajimave
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: svoboda projevu be like "já si budu dělat legraci z kohokoliv, ale ze mě si nebude legraci dělat nikdo"
    PER2
    PER2 --- ---
    cringe king se asi zase trosku preslehnul, nothing to see here

PER2
    PER2 --- ---
    bacha, village idiot bude kupovat letadla :p

SADY
    SADY --- ---
    PER2: londynskej Arsenal mu ve velkym stylu dal kosem a on z toho ma zjevne traumatko debilek :)))
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: jsou to hlasovací akcie anebo jen investiční?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nekomu to muze prijit jak skvely napad. Nekomu to muze prijit jako spatny napad. Ja na to nemam vubec zadny nazor.

SATAI
    SATAI --- ---
    PER2: hlavně SATAI
    PES
    PES --- ---
    PER2: mohl by zase chtít další moratorium na vývoj AI (aby moho opět dohánět ztrátu na konkurenci)
    PER2
    PER2 --- ---
    love it, kam se hrabou bond villains kamo...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam