• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ok, ale asi ani oni, ani já jsme nečekali, že trik bude "zaplatím si $99 a month for an FSD subscription", nasdílím svoje auto jako robotaxi a budu čekat, jestli si na sebe vydělá, jestli mi to bude stát za čištění interiéru pozvraceného opilci, apod.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: vsak jsem taky nemyslel tebe, ale mistni pesimisty, kteri tvrdi ze humanoidni roboti nikdy cloveka v tovarne nenahradi..ze ai nikomu praci nevezme..ze tesla nikdy nebude jezdit bez ridice..etc..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: tak pozor, já v klubu [Nepodmíněný Základní Příjem] tvrdil, že nám AI vezme práci, už dobrých 10 let předtím, než nějaké použitelné LLM existovaly.

V NYX klubu "já vám to říkal" mám nezastupitelnou úlohu!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nyxaci v klubu o Elonovi..To bude jeste trvat leta, nez nejaka AI vezme lidem praci..

tech firmy uz rok..

Amazon propustí tisíce lidí - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-amazon-propusti-tisice-lidi-40559193
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Urcite za tim bude i setreni nakladu + elektricky auta nebudou potrebovat takovej servis. Nekde jsem o tom cetl dva clanky asi dva roky zpet..jak velky automobilovy znacky v tomhle teslu zacinaj kopirovat. Zkusim to dohledat.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Protože I když je otázka nakolik "to lidi chtěj" a nakolik to prichazi z druhé strany tím že firmy nejdřív chtějí ušetřit:)
    Ale nějspis je to jedno protože konečnej vysledek je stejnej
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Ok. Fér point:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Tesla je prave skvela v tom, ze zadnou sit prodejcu nema a proste jede online. Plno automobilovejch znacek ji v tom kopiruje a rusi svy showroomy a taky se vic presouva do onlinu. Mlada generace si chce auto koupit jako nakup na rohliku. Nechce moc nikam chodit a vybirat hodinu ve vzorniku latek a barev apod :)..Ale cybercab s volantem by byl imho supr mestsky auticko.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Male city BEV za nějaký rozumný peníze by bylo super... To by se mi hodilo:))

U Tesly je imho problem ze ji tu chybí dvě základní věci. Síť prodejců/servisu a hlavně nejsou zahackovany v těch firmach co obhospodaruji Corp fleety... A teď se to ukazuje v "plné parádě" :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: To urcite, ale zaroven bych rekl ze par let zpatky nemela tesla zadnou konkurenci od evropskejch automobilek..Posledni dva roky uz si cech muze vybrat ze dvou elektrickejch skodovek, ktery nejsou uplne napicu..nemec ma na vyber nejaky elektricky bmw a wageny, ktery nesstojej 3 mice apod..Imho brzo zacne boj o nejaky mestsky elektricky auto za 20-30 tisic euro..kdo ho vyrobi prvni a jak bude dobry..
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: To imho bude z nemalé části tím že "najel" korporátni carpark renewal... Nova firemní auta jsou BEV. Z nabídek mizi ICE auta. A dost firem má v garážích nabíječky pro zaměstnance zadaco nebo za lepší cenu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    wagen jede. Ukazuje se, ze lidi jsou verni lokalnim znackam ve svych zemich, kdyz jim nabidnou dobrou alternativu k tomu co uz je.

KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Never deleting this app :D

DZODZO
    DZODZO --- ---
    Asi tomu budu usposobovat aj ceny, ked uvidia ze kupis za nekrestanske penize nejake hodinky, tak ti na rohliku nauctuju 2 kilca za tabulku studentskej peceti :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Vsak hej. Delaj to vsichni. Nekde jsem videl asi mesic zpet podcast ze tohle je budoucnost reklamy, ktera uz nebude cilena na skupinu, ale primo na tebe, takze se tomu prizpusobujou algoritmy. Za me v poradku. Kdyz uz mam videt reklamu, tak at vidim to co me zajima a ne reklamy na vlozky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Mam v ignore asi deset novejch lidi max a pres 70 mist je jeste volnejch ty celej nyxe, tak chill noumo. Az prestanou urciti lide brecet na kazdej muj prispevek a zacnou zit vlastni zivoty, tak si je rad vyndam..Do ty doby budu spis jen pridavat dokud tu klid nebude.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Eh, Colossus byl název britskýho počítače za 2.světový, pomocí kterého Alan Turing crackl Enigmu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam