• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Kdyby to zoufale nepotřebovali, tak tam neletí.
    Bohužel ten "vyspělý západní svět" věnoval CN staletí svého vývoje a know-how (většinou si to nechal ukrást/okopírovat díky "genialitě" outsourcingu vyroby do Tramtárie pro ušetřený cent z dolaru), ale CN tuhle chybu nepustí, protože sama je dostatečně velká na dostatečnou spotřebu a prakticky kde mohla tam uzavřela celou vertikálu, takže maximalizuje svůj profit (z čehož si nakoupila kontrolu nad zdroji), takže je v pozici dodavatele, kde dál likviduje původní místní produkce.
    Takže bohužel tohle "století Ovocného netopýra" bude pro Západ krušné...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Takze je to uplne normalni delegace kterou chtel i ceskej senator s podnikatelema podniknout treba na taiwan a podnikaji se naprosto bezne ze? :)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Každý tam je kvůli tomu, aby z CN něco dostal a s nadějí, že by tam zpět i něco prodal...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Takze myslis ze Tim Cook, Musk a dalsi nejbohatsi manazeri nejvetsich korporaci kteri leteli s Donaldem do Ciny tam jsou kvuli drahejm kovum?
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: jistě, nemusí, ty vzácné kovy (a suroviny obecně), na kterých CN drží Ameriku pod krkem, ty si vykope a rafinuje sám...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Prave ze nemusi :)..ale jsem zvedavej na jednani kolem Iranu.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: TL;DR verze - letí lézt CN do zadele stejně jako DT a zbytek jeho suity, protože (bohužel) musí...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jak flexi! :D

KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    MAKROUSEK: Sice po par odkladech (nic zasadniho, na statni aparat naopak dokoce celkem svizne ;-) ), ale je to schvalene (jako L2). Ovsem pouze pro Holandsko, jinde v EU to neplati. Nekteri (napriklad Tesla) se pred tim tvarili, ze jakmile to jedna zeme schvali, zbytek uz bude formalita a pujde to rychle, ovsem to se zatim nestalo. Teoreticky je tam snad i nejaka moznost schvaleni pro celou EU, ale to aktualne nevypada moc pruchozi.

Velmi rychle po schvaleni vydala Tesla OTA update, ktery to v autech aktivoval. Alespon to jsem nekde videl. Jak, kdo a kde to presne muze pouzivat jsem nezkoumal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nizozemi je u patislava v ustavu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DOKIS: Jak to vlastne dopadlo v tom Nizozemi?
    PES
    PES --- ---
    Hehehe, teď jsem v jedné diskusi o zřízení konektivity a jeden z TelCo KarTel, který tam nemá pevnou síť (optiku) dává varianty mikrovlnný spoj z nejbližšího stožáru (dle dohlednosti) anebo StarLink... 🤣🤣🤣
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    DOKIS: Ne, ze by to neco realne znamenalo, to jen Tesla a prislusne ministerstvo+urad ohlasili, ze o tom jednaji. Neni ani casovy plan, natoz nejaky realny vysledek. Ale 21.5. konci moznost koupit FSD v Irsku (pak uz bude jen predplatne), tak kupujte, kupujte, nebudou...
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Tesla in talks with Irish Govt on self-driving approval
    https://www.rte.ie/news/business/2026/0510/1572395-tesla-ireland-fsd/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOLCON: Krasne potrollil ty lidi kteri rikaji jak odchazeji z Tesly nebo SpaceX a pak se ukazuje ze pro ty firmy nikdy nemakali, nebo to byli nejaci kontraktori s rocni smlouvou :))
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOUDY: Ad Astra!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    lovebrand

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi clovek odchazi od despotickeho Elona.

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DZODZO: diskutovat? Já mám už nějakou dobu tenhle klub jako ekvivalent Ústavu. A to ani nevidím Koudyho
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: 😂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam