• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Ja se nemam z ceho vykrucovat..normalne jsem ti polozil otazku. Nevim jestli tam maj nejakej showroom tesly nebo se tam delaj nabijecky apod..Tak se ptam :)...Nebo se bavis o Starlinku? Ten se v rusku neprodaval vubec nikdy. Byly tam jen ruzny sedy dovozy pres Kazachstan na ruzna ID apod..ktere SpaceX postupne zakazovala a deaktivovala a rusaci se to snazili a dal snazi ruzne obchazet..O tom se bavis? Jako ze nekdo si v kazachstanu koupi treba Iphone a doveze ho do Ruska..tak je to vina Jobse? :D ...Jen se ptam..nechci te moc trapit :D
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: nesnaž se vykroutit
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: co tam prodaval?
    PEJR
    PEJR --- ---
    XCHAOS: Ja ti nevim karle.. deprivanta znam jen od Koukolika takto:

Slovem deprivant se označuje člověk, který z biologických, psychologických nebo sociálních důvodů nedosáhl běžné lidské normality, případně o ni přišel.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: dost dlouho tomu nebránil
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: elon dodava do ruska?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    No nerad bych do toho nějak zabrušoval ale minimálně poslední 2 - 3 dekády znamenal "dezolát" typickkou punk-existenci někde na schodech kostela s hradní svící a áčkem na chlebníku. Odkud to teda přšlo úůvodně nevím, ale teda přijde mi dost praděpodobný že je to prostě "osoba v dezolátním stavu".

Řekl bych že ne všichni dezoálti jsou proruský, ale značná část proruský svoloče jsou dezoláti. Skoro všichni až na politickou "nomenklaturu" která to dojí
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: no jo, všude jsou takoví malí elonci sráči
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V českým prostředí jsem inflaci tohoto pojmu zaregistroval někdy za covidu, kdy tím Babiš a spol. začali šmahem označovat každýho, kdo dostatečně nejásal nad chaotickými opatřeními.

Jako ne každej má štěstí jako já, že mohl dělat z domu a akorát si jednou za 14 dní dojel nakoupit do prázdnýho Makra. A ne každej má tu náturu, že si řekne „no a co, tak holt půl roku nikoho neuvidím“.

Takže mám pochopení i pro lidi, kterejm Babiš bez náhrady zavřel krám a čau. Nebo kteří trpěli v izolaci.

Kdyby drželi mlčeli a tiše trpěli, nebyli by dezoláti. Ale že se ozvali, tak - pink! - nějakým zázrakem se z VŠ studovaných law abiding citizens stali Estébákovou optikou dezoláti.

Od tý doby to označení nemám rád.
    SMI
    SMI --- ---
    ja puvod neologismu dezolat hledal kdyz jsem se s nim par let zpet poprve setkal a vychazim tedy z latinskeho desolatus, coz je opusteny, osamely nebo zpustoseny, ztraceny, atp, coz mi prislo jako dobry zaklad chapani jako cloveka prepadnuvsiho konspiracnim teoriim nebo propagande, nachazejicim se na okraji spolecnosti (coz bohuzel uz tak uplne neplati..)

o tom francouzkem vyznamu jsem nemel poneti, se priznam
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: jj. To dela treba decathlon nebo raifka ne?
    PES
    PES --- ---
    Proroctví a postoj odpovídající dnešnímu mindsetu KoZa 🐐 (KOlektivní ZÁpad) - appeasement , neochota se bránit , klidně pak dál obchodovat s agresorem jakoby se nic nestalo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PEJR: jenže deprivant je chápáno spíš jako manipulátor - že deprivuje ostatní.

KOUDY: jo, to se totiž dá objektivně změřit, kdo má a nemá život.... a ta objektivní čísla je potřeba předvádět jiným, bez toho to nejde :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Proste noliferi 😀
    PEJR
    PEJR --- ---
    SUMAC: No, v cechach francouzsky mluvi malokdo, takze cekam, ze jde spis ontohle desolate..

Desolate primarily describes a place that is uninhabited, barren, and empty of life, or a person who feels overcome by extreme loneliness and grief. As a verb, it means to lay waste to a place or to fill someone with deep misery.

Uplne spravne cesky mi na tu skupinu sedi deprivant, ale to uz zni asi prilis nespolecensky oznaceni
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    a mne se pokazde kdyz se rekne desolat vybavi tohle:

Désolé is a French adjective that translates to "sorry" or "apologetic" in English. It is used to express regret or to apologize, often as a standalone word (Sorry!) or as part of the common phrase "je suis désolé" (I am sorry).

coz je presne co oni nejsou;)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SMI: dezolati nemaji deti a maji exekuce. Musk ma deti (jeste nestihl vydedit vsechny) a zatim nema exekuce.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SMI: slovo "dezolát" se týká celkového zoufalství, ze stavu sebe i světa. Dezolát z textu Vypsané Fixy a tak. Neznamená to, že je člověk proruský.

Elon predikoval za poslední léta všechno možné, a skupování médií je nejlepší cesta, jak odvést pozornost od starých predikcí, ehm, novými predikcemi :-)
    SMI
    SMI --- ---
    XCHAOS: mozna jsi dezolat v puvodnim slova smyslu, stejne jako pulka nyxu, co tady ma cas hloubat nad nesmrtelnosti chrousta, podobne jako mir chteji vsichni, jen nekteri ne za cenu poroby (jinych), ale ne v tom prenesem

ale zpatky ontopic - narazil jsem v pauze na jednu z neomylnych predikci nejbohatsiho genyja planety, zatimco v rusacku zacinaji poulicni boje o benzin mad maximov style

KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Nejlepsi je podle me nebejt zadnej dezolat a nesirit o lidech vyfabulovany lzi jako to dela napriklad Jony/Stinky. Bud lepsi :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: dezolát nemusí být jen proruskej... já jsem třeba dezolát a nejsem proruskej :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam