TRANCEWARP: já reaguji na tu tvoji definici (chytřejší, než člověk) i když mi přijde velmi nedostatečná. Zkus si znova přečíst co jsem napsal. Pokud ti to nedává smysl, tak ti není pomoci a prostě vidíš svet přes nějaké růžové brýle.
Proč by někdo zaměstnával lidi, když bude agi lepší a pravděpodobně levnější? Jaký přínos budeš mít konkrétně ty oproti vyšší inteligenci, která dokáže vše vymýšlet, navrhnout a napsat lépe a rychleji, než celá tvoje firma dohromady i s pomocí dnešních nástrojů? K čemu si myslíš, že budeš v digitálu potřeba? Ptám se tě už potřetí. Odpovědět nechceš, protože se ti ta odpověď nelíbí?
Já holt nejsem moc optimista, co se lidstva týče. Dost nepochybuju o tom, že agi bude jen nástroj, jak lidi ještě lépe ovládat a omezovat a řítíme se do slušné dystopie. To, jak odřízli fable a mythos je jen taková ukázka, jak to bude vypadat v budoucnu. Výsledek bude ještě větší koncentrace světového bohatství mezi ještě méně lidí, než dnes. To vše v životních podmínkách stále méně příznivých pro lidi, což logicky implikuje války, nepokoje a hlad. Je mi z toho smutno. Kdybych se dnes rozhodoval, jestli do toho přivést děti nebo ne, byl bych bezdětnej.