• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To uz je pak o ochrane najemnika ze..viz treba Viden. Neni to neresitelnej problem a myslenka ze 100k rocne dan z majetku propise majitel najemnikovi do najmu o 8k mesicne je naivni..to tomu majiteli nikdo platit nebude.
    PES
    PES --- ---
    KOLCON: To jim tady nevysvětlíš, že to akorát postihne ty, kteří nemají nic a pak nižší střední třídu, která se k něčemu horko těžko dohrabala.
    Ale naivita tady zjevně vládne, stejně jako hloupost a neznalost (a neschopnost se podívat do) minulosti.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    TRANCEWARP: Vyšší zdanění bytů=majitelé přenesou do nájmu=ještě větší krize bydlení a rozevření nůžek. Je naivní si myslet že to majitelé zaplatí ze svého.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    MAWERICK: presne a este vsichni papalasove v tom maj sami prachy

a na zapade to neni jiny
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TRANCEWARP: protoze to by sly proti svejm sponzorum.. to se bohuzel nestane...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    PATISLAV: jako progresivni dat z platu je vazne mrdka
    navic to realne fakt nic nevyresi
    zdanit je treba majetek, ne prijem
    minimalne treba zdanit byty tak, ze uz nebudou vynaset vic, jak jiny investice
    a simsala bim, krize bydleni je vyresena

ale nema to v programu zadna strana :)
    PES
    PES --- ---
    PATISLAV: já Ti tvůj názor nevymlouvám, ale je úplně mimo - a přesně lidi jako ty se pak drbou na hlavě s větami " jak se tohle mohlo stát" , "jak to mohlo dojít takhle daleko"
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TRANCEWARP: resp zavres, oblibena metoda lidstva na to, revoluce/valka

a to bych nerad
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: je to tak, zdaneni majetku je jedina cesta
    snizit masivne dane z prace
    zvysit dane z majetku

jinak nuzky nezavres
    a pak sem najednou komous a jindy sem hroznej kapitalista pro nektery id, ale vono to dava smysl
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Vsak jsem to psal - [KOUDY @ Věci Veřejné - Fond je fond. Zjistěte si, zeptejte se právníků.] ale to je zas vina EU ktera to takhle 20 let zpet nastavila a firmy to zacaly vyuzivat..viz Irsko..ted evropa ty "dane" vymaha hlavne diky pokutam..

Rekordní pokuta pro Google potvrzena. Firma musí zaplatit 4,1 miliardy eur za prosazování svého vyhledávače na úkor konkurence | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://byznys.hn.cz/c1-67899960-rekordni-pokuta-pro-google-plati-firma-musi-zaplatit-4-1-miliardy-eur-za-prosazovani-sveho-vyhledavace-na-ukor-konkurence

Nicmene to ze donutit americky korporace aby tu platily nejaky vetsi dane ti deficity neurovna a v plusu nebudes, protoze je tu furt velka vrstva bohatejch evropanu kteri maji velkej majetek a ten je potreba vic danit. Psovi jsem sem hazel tabulku jaky jsou treba dane z nemovitosti v evropskejch zemich a jak nizky jsou u nas. Tohle kdyz trochu navysis tak dostanes rocne do rozpoctu vic penez nez od googlu.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: no to je jedna cast ty mince, pak tu mas google, kterej dani v irsku naky drobny, metu a vsechny ty usa based firmy, co v evrope mega rejzujou a danej z toho drobacky

a protoze pak ty prachy potrebujes nekam ulejt a staty resej vsechno dotacema, tzn injekcema miliardarum (princip je ti snad jasnej), tak je tady sypes do bytu, ty se nedanej... a mas bytovou krizi... nikdy nepostavis vic bytu nez dokazes vytisknout penez

pisu to velmi zjednodusene, ale v principu to takhke maka

nase ekonomika neni fer, pracovni trh je vysmech, celej biz je rigged
    reseni? naucit se v tom chodit
    bohuzel
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Na avatara se vyser..On je strasne hloupej..Argumentace s nim je kontraproduktivni.

TRANCEWARP: To samozrejme ma. Akcie twitteru zaplatis pujckama a investorama a za ty pujcky rucis svejma akciema. Pokud poseres rizeni svy firmy a akcie klesnou a investori budou chtit vyplatit, tak jdes do bankrotu.

Psovi jsem tu vysvetloval ze zdaneni prace je moc vysoky, ale prej lezu elonovi do prdele a bude gilotina..takze zbytecna diskuze.

Jinak cesti miliardari danej dost i v CR..Kellnerova sem presunula sidlo, Cupr tu ma rohlik a danej dost..Barta zaplatil pres miliardicku na danich apod. Diskuze je o tom ze kdyz lidi, kteri jsou chytrejsi, prubojnejsi a maj lepsi napady nez my a proto jsou narozdil od nas miliardari budes nutit aby ze svejch miliard ktery vydelaj dali pulku statu a oni uvidej ze stat s tema prachama nezachazi dobre..Fialuv kamos tu ma kampelicku, rath nese prachy v krabici..etc..Tak tihle miliardari ukazou statu fakace a radsi budou optimalizovat. Kellnerova chtela na bulovce postavit za pul miliardy pavilon. Ze svejch prachu. Pote co se zjistilo ze reditel dlouhy leta krade a jeho namestek ma 320 pozemku a bytu, tak se na to vysral a zrusila to. Proto maj miliardari svy nadace kam cpou prachy = optimalizujou a vedej kam jejich prachy jdou..na jakou pomoc a komu. Gatesovi tak defakto vymitili malarii v africe a zachranili dost zivotu..Myslis ze kdyby ty prachy dali americky vlade, tak udela to samy? Nope...Kdyz vis jak slozity a tezky je ty prachy vydelat..tak si proste potom rozmejslis jakym zpusobem se o ne podelit aby to bylo efektivni. Ja tomu naprosto rozumim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRANCEWARP: kdybychom tak měli funkční demokratickou občanskou společnost, která na AI datacentra a energii pro ně dokáže říct prostě ne...
    TRANCEWARP: což jsou ty tvoje protimluvy, no :)
    TRANCEWARP: no však. Schovávat se před realitou (globální změna klimatu, technologický dohled, dictatorship) je asi fajn pro tvou psýché, ale na faktech to nic nezmění. Píšu o budoucnosti a našem směřování, nepíšu o tom, že ty konkrétně se máš fajn a tudíž nevidíš důvod, proč by měla naše civilizace skončit jako dystopie, která přišla lidem ještě před pár rokama strašidelná a dnes ji nějaká miliarda a půl lidi na planetě prožívá.

Ty holt píšeš o pocitech, já o faktech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRANCEWARP:.tak ale zase nebylo povinný očkování a děti ti nenakazil woke myšlenkový virus ;-) reaktory byly ještě atomové, rakety z poctivýho nerezu a tak...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: jinak vcer sem tu psal o tom, ze pristich deset let vidim jako cas ai valek, kde nam drony budou litat po cely planete, se uplne nevnimam jako nekdo s ruzovejma brejlema
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: to delame imho vsichni, ale ty si dospel k tomu, ze svet je uplne nahovno a ja k tomu, ze to tak hrozny zase neni

nemam ruzovy brejle, ale cestu dopredu vidim a subjektivne to vypada, ze se cejtim lip
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PES: co to je za píčovinu? Ty tvý "slibotechny z levice" mluví o zdanění miliardových majetků. O jakým bahnu to blábolíš? O jakým vyvlastnění to blábolíš? Přesně tenhle mindset jsem měl, když mi bylo dvacet a byl jsem hrozně proti nespravedlivý progresivní dani, protože jsem byl zmanipulovanej jako ty a myslel jsem si, že to je namířený proti mě, až budu jednou úspěšnej. lol
    TRANCEWARP: buď jsem biased nebo jen dokážu kriticky vyhodnocovat data, aniž bych se musel schovávat za růžový brýle. Definice slova dystopie je jasná a pro jistotu jsem ti ji sem napsal. Možná si ji přečti pořádně. Bias my ass. Fakta jsou fakta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam