• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: zatím se to dá ještě povypínat a i vrátit původního "hloupějšího" asistenta...

...mně dost vadí, že na hledání je třeba rovnou explicitně AI režim vypínat anebo používat jiné vyhledávače.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DOKIS: mne sa gemini nanominovalo do telefonu miesto google asistenta a obcas sa to samo aktivuje asi ked omylom niekde sahnem na okraj obrazovky, je to pekne otravne
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    PES: Ten Oracle, co je (skoro) odpad, jsou jejich dluhopisy, ne akcie. Ty budou teprve nasledovat ;-). Vetsina AI spolecnosti pouziva "special purpose vehicle" (SPV) na financovani a stavbu datovych center, aby se aspon castecne chranily pred uverovymi riziky tech datovych center a zaroven aby to nebylo videt v ucetnictvi materske firmy. Takze ve skutecnosti je to jeste horsi. Jen Oracle je celkem vyjimka a SPV moc nepouziva, takze jsou dluhy videt rovnou a proto ten rating.
    FLUO
    FLUO --- ---
    DOKIS: Hlavne na Arena.ai, coz bych rekl je docela siroce pouzivany benchmark a predevsim ukazuje skutecne preference lidi, je az nekde na 30+ miste v hlavnim srovnani. Je dobry predevsim na coding a text-to-image, v ostatnich kategoriich zaostava. KOUDY zase na zaklade jednoho tweetu / benchmarku vyvozuje neco, co je uplne mimo. Porad plati, ze pro vetsinu ucelu je Grok nejhorsi z tech nejznamejsich frontier modelu, zaostava dokonce i za nekterymi cinskymi.
    PES
    PES --- ---
    DOKIS: jj, a pak prodělají na datových centrech, tenhle týden jsem někde viděl jak hodnotili Oracle, že dluží snad 10G a akcie jsou na hranici "odpadu"
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    KOUDY: Grok zabodoval v benchmarku. To u AI fakt moc neznamena. Napriklad prave o te posledni verzi lidi pisou, ze to nektere veci zvlada dobre, ale v mnoha je to uplne mimo. Takze bud je to blbe naucene, nebo je to optimalizovane na omezenou mnozinu. Oboje muze znamenat drtivy uspech v benchraku a propadak v praxi.

A cena aktualne nic neznamena, nezohlednuje realne naklady. Protoze Grok skoro nikdo nepouziva, muzou si dovolit to dotovat agresivneji, nez konkurence.

PES: Dumping delaji vsichni, jen je rozdil, kolikanasobne vic ti daji oproti tomu, kolik zaplatis.

KOUDY: Gemini pouziva miliarda uzivatelu I to bych bral s rezervou. Ale udajne "pouzivat" neznamena, ze ti to google vnutil sam od sebe ve vyhledavaci (tech je pry 2.5B). Ale vtipnejsi to je, kdyz zacne clovek zkoumat, kolik lidi za to plati. Tech je udajne 150M. Ale Gemini predplatne je pribalene ke "Google One", takze si to "plati" i ti, kdo chteji vic mista na drive.

Jop, AI business je aktualne zalozeny na tvrdych datech a neprustrelnem ekonomickem modelu... je neco, co se fakt rict neda :-)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Saubere Rasse. Saubere Rasse! SAUBERE RASSE!!!

JONY
    JONY --- ---
    Všechno bude. I Smetana bude... Tedy vlastně Dysonova sféra.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SATAI: Ač humanista, jsou chvíle, kdy se mi po gilotinách fakt stýská... Čím dál častěji se mi vybavuje ten návrh, aby lidstvo každoročně popravilo nejbohatšího dolarového miliardáře. To by se najednou všichni snažili, aby jejich majetek klesl pod 1 miliardu :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    Elon Musk predicts human language will be obsolete in as little as five years: 'We could still do it for sentimental reasons' | The Independent | The Independent
    https://www.independent.co.uk/tech/elon-musk-joe-rogan-podcast-language-neuralink-grimes-baby-a9506451.html

Vizionářství, čiré vizionářství...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATAI: už zvládnul to přečerpání paliva na orbitu, jak po něm chtěla NASA? :))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Elon je spirit animal vas vsech tady. Jinak byste sem nelezli vy nuly. To ze jste chytrejsi nez jini lidi a nikdy jste se v nicem nezmylili se tu snazite dokazovat kazdej den :D
    FLUO
    FLUO --- ---
    JONY: Elon je jeho spirit animal
    JONY
    JONY --- ---
    Elon just thinks he’s smarter than everyone else in the room and acts like it, even when it’s clear he doesn’t know what he’s talking about.

Uplně jak na Nyxu a ani Elona tady nepotřebujeme. :-)
    FLUO
    FLUO --- ---
    PER2: Pripomnelo starsi clanek:

Trump officials bemoan 'annoying' and 'not funny' Elon Musk | Advocate.com
    https://www.advocate.com/politics/elon-musk-annoying-trump-officials

“I have been in the same room with Elon, and he always tries to be funny. And he’s not funny. Like, at all,” a senior Trump official said. “He makes these jokes and little asides and smiles and then looks almost hurt if you don’t lap up his humor. I keep using the word ‘annoying’; a lot of people who have to deal with him do. But the word doesn’t do the situation justice. Elon just thinks he’s smarter than everyone else in the room and acts like it, even when it’s clear he doesn’t know what he’s talking about.”
    ...
    “Talking to the guy is sometimes like listening to really rusty nails on a chalkboard," the Trump official continued. "He’s just the most irritating person I’ve ever had to deal with, and that is saying something.”
    PER2
    PER2 --- ---
    cringe king strikes again
    Instagram
    https://www.instagram.com/reel/Db-e9WzM2UQ/
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: no jistě, se strojem času (ani by nemusel být fyzický, stačilo by jen pro přenos informace 🤣) bych dnes tím Rentierem pochopitelně už byl (tj. bez těch "životních chyb")
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: ja mel pres 350 bitcoinu patnact let zpet. Asi 30x jsem je prodal a koupil draz zpet a dnes uz mam daleko mensi mnozstvi ktery drzim na duchod..Kazdej retrospektivne vidime plno chyb ktery jsme udelali. Ja vychytal levnou teslu kterou jsem prodal az kdyz Elon zacal magorit s Trumpem..Ted jsem cekal az spadnou akcie SpaceX pod 100 ze bych je mozna zacal trochu nabirat a ony misto toho vzrostly o 20%..takze zas prd.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: no to jsou dvě věci, které si "investičně" v životě vyčítám:

- že jsem nezačal "těžit" BTC hned na začátku, když na to ještě nebylo třeba ASIC a když to ještě "padalo" (coiny) celkem rychle (na druhou stranu si říkám, že bych stejně nevydržel dost dlouho na ty BTC pak "zapomenout", aby ta cena narostla tak, že bych po konverzi na FIAT měny mohl přejít do režimu Rentiér)

- a pak jak jsem zaváhal s nákupem akcií nVidia když byly za $0.1 a $0.5 popř. ještě za $1.0 ☹️
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: mozno nakoniec predstavia ten Tesla Pi Phone co si internet vyfantaziroval a budu mat hned uzivatelsku zakladnu vacsiu :)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: A jako pri bitcoin krizi nekdy ve 2021 tihle chlapi jako kluci z googlu, mety, jensen z nvidie apod jen dal bohatnou..zatimco nas stojej garafny, ramky, disky a dalsi hardware nekrestansky prachy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam