CAROLIAN: no ta naše baba byla prostě praštěná :) já tomu nevěřila skoro co předvedla, ale moje kobyla jí to vrátila naprosto báječně, ona se nechává chytit, jen pokud je na ní člověk mírný a baba se jí pokoušela chytat a dala si 30minut jogingu po ohradě :D jako fakt mi ukázala věci :D jako třeba přoč se neuvazuje hřebec s klisnou na jednu ohradu a proč se netluče hřebec po prdeli.
Baba se projela po celé ohradě lépe než na surfu.
Akorát že je smutný že jí lidi věří, hřebec je cvaklouš absolutní, který ví, že pokud se rozběhne, projedeš se za ním a pustíš, díky téhle paní, takže je mu 5 a neumí nic víc než se bát o zadek.
Přitom baba normálně cvičí své koně a má úspěch a dělá s nima i vystoupení.
No jako asi perla celého víkendu sledování téhle paní bylo, když mě požádala zda bych jí dala svou podprsenku, to po mě nikdo ještě nechtěl jako :D a šla znovu do ohrady cvičit chudáka hřebce. Celé to spočívalo v tom že za ním běhala a vřeštěla, zatímco kůň prchals hrůzou v očích a pak se měl odlovit a uklidnit aby chápal že má jen "jediného majitele"
Nu hřebec je šíleně roztěkaný díky tomu, ale je pravda, že když moje kobyla prudí, říkám jí "neštvi mě nebo zavolám bábu" :)))
já to jinak chápu, jen mě vlastně tyhle přístupy zajímají :ú já mám kobylu paličatou a nerudnou a hrozně mě to na ní baví. Ksichtí se, ale v terénu je milionová a na 100% spolehlivá a je to prostě kámoška :) kdybych an ní byla tvrdá zbytečně a bez důvodu tak ztratíme to fajn pouto co máme