• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Doufam, ze ponika spravite, chudaka.
    A co se tyce delani hribat, jsem rada, ze probiha diskuze, to je nahoeou super!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no, mozna to bude chtit nazor druheho veta, tezko soudit takhle na dalku. Ale i nerv to muze byt, moje kobyla sebou jednou pratila ve vybehu a narazila si nerv co inervuje predni nohu a nemohla ji pokrcit, chodila smesne, ale to do druheho dne odeznelo...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak poníka viděla vetka a prej je 100% zdravý (samozřejmě s nadsázkou - ale nemá nic zlomeného, divného, horkého atd.)... takže jsme tam, kde jsme byli... ráno se sotva vlekl, než jsme zpanikařili majitelku a ta zavolala veta, tak poník chodil normálně... teď jsem ho viděla večer a taky mi přišel normální, až na to, že neběhal... on je welsh pony, rád se vylítá, takže když ho pustím, tak obvykle si dá kolečko nebo dvě "z bujnosti" - tak dneska jen chodí... ale válel se, byl schopnej si lehnout a vstát, šel prudit spolubydlícího a tak...

Našla jsem obrázek "fixace čéšky" a takhle podobně si teď kloubí zadní nohy (natáhne nohu dozadu a postaví na špičku), takže možná něco tam? Jsem si vzala foťák, že ho vyfotím až to zas udělá a samozřejmě to teď neudělal...

Pak mě ještě napadá, jeslti si kůň může skřípnout nějaký nerv nebo něco - já měla skříplý sedací nerv a střílelo mi to do nohou, i se mi stalo, že jsem ráno nebyla schopná vstát z postele (prostě noha "nefungovala").... no uvidíme...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: já jsem v tomhle fakt jako mimo, to víš že jsem stupidní panička juchající kolem svého kůníčka a samozřejmě jí miluju, což bude přesně asi ten problém ano :D
    Já jsem fakt jen myslela že pokud všechny hřebčíny welshů mají ten nápis "berem každou" tak je to cajk, ne jako nerada byh zavařila Ravenovi i jeho super paničce, v žádném případě, to může Tamara dál dělat hříbatům tetičku a nic víc
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: resenim by bylomkobylu nechat zapsat do nejaky plemenny knihy a pripustit radne v souladu se zakonem, coz by mozna slo, do jara muzem neco zkusit vymyslet, ale holt to treba nebude uplne zadarmo jako v pripade cerny ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: hele jako pokud páchám trestný čin tak se na to vybodnu
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: tuhle paní bych střelila mezi oči, koně porvaný, sežraný hmyzem a takovej mix, že ani jeden nevěděl co to bylo před křížením, baba to má rozesetý po 4 vesnicích asi podle kondice koní, no a matky vychrtlý a maskovaný dekama....brrr
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ja to klidne budu probirat tady jestli to nyemi nebude vadit ale az zitra nebo tak ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ano bohuzel takovych mnozicu jsou mraky ale tem konim ve finale spis ublizuji ale tak co hlavne ze vydelaji ;) a plemenarska inspekce je imho moc shovivava
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: hele můžu tě spamovat v poště ať nekazíme diskuzi? ráda to proberu, nechci být prasák
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: hele ale ad tahle plemenitba všeho, to by se ti moc líbila paní Dlabalová kterou jsem navštívila, to byl jako mazec, supr kšeftařka, někdo u ní ustájil appíka, šup obtáhla s ním celé své stádo a pokouší se prodávat za 35000 mrňata a vesele je dává už v 5 měsících....zajímavý zážitek jsem měla
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: jako ja chapu ze si chces vyrobit hribatko a bude to vsechno krasny, ale ona ta divoka plemenitba ma svoje dusledky ktery malokdo domysli. Zkusim se nad tim zamyslet a napsat vic az budu u kompu, ale proste to neni jen " juuu pripustime Ferdu na Manu a vypadne krasny hribe"...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: áha...
    tak to jsem zase o něco teda moudřejší no
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: me napada treba myopatie, ale to chce zhodnotit zatezovej rezim a taky udelat krve
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: no jestli si to inzeruji tak urcite ne v souladu s plemenatskym zakonem. Pak ti kone maj nejak vypada kdyz kazdej vyrabi akorat sprsky, uz ted je jich spousta dusnejch a chromejch a exterierove spatnejch chudaku, za chvili to dopadne jak u psu. Vis blby je treba, ze kdyz mas bezpuvodovou kobylu, tak treba nemas sanci zjistit, jestli na ni nahodou nepripoustis jejiho brachu nebo otce. A to je jen jeden z mnoha...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: ale vždyť u welsháků je všude že připouští bezpůvodové klisny, nebo klisny všech plemen, takže si lidi inzerují na webech tedy kravinu?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: a majitele hrebce ti ho na bezpapirovoumkonylu pripusti? Jinak ja jsemzeda dost proti cerny pelenitbe, takovejch hribatek "z lasky" comjim pak neodledas puvod a nic tu je.. A asi bys mela vedet ze je to protizakonny ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: ne, jsem koňácký prase, chci si hříbě nechat a žádné už nemít abych trochu ospravedlnila že to bude bez pp
    je to moje životní láska a parťačka, to je to druhé a poslední čím se lze omluvit, jinak klopí uši a přiznávám že je to koňský mix
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: a kobylu mas zapsanou v plemenny knize u velsu?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak držte palce poníčkovi.... dneska fakt děs běs, právě tam jela majitelka s vetem.... bojím....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam