NYEMI: no u nás už víme, proč se koníček plaší - je nejspíš slepej na jedno oko, prošel si asi peklíčkem (už přestal zmatkovat když třeba na druhém konci stájí někdo vytáhne bič ze skříňky a opře ho o tu skříňku) - uklidnil se hodně, děti miluje - ale to neznamená, že "neskočí"... zvládne s přehledem věci jako že přes frekventovanou stezku kolem stájí najednou leží strom a musí se podlézt - ale třeba to, že zezadu přicválají plňasové a on si jich všimne na poslední chvíli (protože nevidí, tak až když je slyší), to prostě nedává... to že za mnou běží synek a upadnou mu klíče od auta, to taky ne... takže můžu chápat, proč se koníček plaší, ale tyhle věci (to, že jiný lidi jsou kreténi a nacválají do dětí na poníkách, nebo to, že někomu něco upadne) to neovlivním a poník se splaší....
A taky poníček je welsh, ti jsou "běhaví" a rychlí...
... a třeba jsem tuhle měla půjčeného zaježděného plňase (zachráněný před salámem, pže neúspěšný v dostizích) - nádherné měkké chody (Foxy ze mě vždycky vytřese duši, u tohodle mi bylo jedno jestli jde, kluše nebo cválá, všechno bylo jak na houpacím koni) - ale když ještě mladší kobyla začala "blbnout" (už jsem to psala, kobyla je "blondýna", furt dělá nějaké scény), tak blbnul taky - a holt se neznáme, takže prostě blbnul asi víc než kdyby byl s paničkou....
... jasně že helma není ochranou proti blbosti, ale imho proti těm náhodným sloupkům a zábradím chrání docela dobře...
... třeba když jdu lézt tak někdy helmu mám, někdy ne... na stěnu a tady jedny skalky v okolí jí nenosím... na druhé skalky v okolí, které jsou slepenec a nikdy nevíš, kdy lezci nad tebou uletí kamínek, helmu nosím... nenosím jí na vyjížďky v horách na známých koních - ale jestli to dobře dopadne a budu mít jednoho z těhle koní na zimu půjčeného, tak helmu nosit budu - protože je to známý kůň, ale v neznámém prostředí, mezi neznámejma koněma - a i když si myslím, že kůň je pohodář, tak to neznamená, že se semele něco nečekaného....