• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: to jsou nadherne kozenky)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tady tenhle ukecanej typek je hodne ukecanej, ale taky tam vysvetluje neco podobnyho ohledne helem. Ukecanej je strasne, ale ma dost dobry postrehy.

Are Horse Riding Helmets Bad - Part 2 - Rick Gore Horsemanship
    http://www.youtube.com/watch?v=qiUTFmAwiGM
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak je člověk musí nechat přijít... když mám čas si s nima na chvilku sednout a není kolem až tolik co zajímavého tak se přijdou vnucovat na drbání... když jsem s nima na pastvě, tak se cpou a nemají čas...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jako kůzlátka jsou fakt muchlovatý... ale pořád jsou víc muchlovatý než koně - když k nám přijdou haranti, tak prostě jsme radši, když muchlují kozeny než koně (menší riziko průšvihu)... a kozí mlíko fakt můžu - tohle jsou Nigerian Dwarf a mají hodně tučné mlíko a nesmrdí... ale na vlastní si ještě počkám (moje jsou ty dvě malé kozeny, je jim šest měsíců, takže ještě cca rok než budou mít mladé a potažmo mlíko)

Tohle je nejmuchlovatější z kůzlat - Walker
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: A pritom vypadaji tak muchlovate!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: s kozenkama je děsně přirozená komunikace :-) Chrastíš kýblem se žrádlem, jsou kámošky... je kýbl prázdný? Tak tě naberou (naštěstí nemají rohy :-))... ale jo, chodí za mnou a relativně poslouchají, ale pořád jsou to hodně divoký zvířata - a to ty naše kozy jsou odchované (odtahané) dětma, takže jsou na lidi zvyklé... ale třeba jako malé se vysloveně sápaly do náruče, teď jako se přijdou podrbat, ale cokoliv co zavání nějakým velkým muchlováním, to rychle ukončí...

Tohle je Lékorka

A tady Večernice

Tohle je Dixie s Večernicí.... jako její trpělivost obdivuju, takhle velkou kozu ještě pořád nechá se krmit (obrázek je z půlky července, dneska už dcera matku skoro dorostla)

samozřejmě máme i bojové kozy, co umí kung-fu

tady je portrét Večernice

a tady jednodenní

a tady jednodenní Lékořice - její máma, Pixie, je dcera Dixie, takže moje kozeny nejen že mají stejného otce, ale ještě jsou vlastně neteř s tetou...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Kozenky! Obrazky! S kozenkama jde urcite taky delat prirozena komunikace :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak to jsi pilná.... já dneska ležím doma, s pánskou smrtelnou chorobou na sedm.... už to dál nejde, nedojdu ani do krámu.... ale zítra, zítra už budu zase kydat hnůj :-)

... chtěla jsem napsat, že se mi přijde podívat vetka na kozy, ale teď nevím, aby to bylo správně pochopeno? Taky máme schůzku kozího kroužku...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja pujdu spat nejdriv ve tri rano. Abych vstala v pul sedmy. A kone uvidim az kdovikdy.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ja mam nakrmeno, napojeno, aj vozik jablek rozvozeny na nocni chroustani ve vybehu.. ale popravde, jablek je tolik, ze uz to ani nechteji :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ok, tak už tu máme i to sluníčko, tak pojďme dělat něco užitečnýho.... třeba vykydat nějakej hnůj nebo tak :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Je to tak. S tim rizenim.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mě přijde, že s těma helmama trošku mícháš hrušky a jabka.... to, že v autě mám zapnuté pásy neznamená, že neumím řídit nebo že se bojím řídit.... (a ano, je spousta lidí, kteří neumí řídit a bojí se řídit)... a naopak to, že ty si ty pásy nezapínáš (nebereš helmu) neznamená, že umíš řídit - a pokud umíš řídit, tak to pořád ještě neznamená, že nemůžeš dostat smyk na ledovce nebo že to do tebe nepráskne nějakej kretén.... samozřejmě že pokud máš zkušenosti a máš třeba náhon na všechny čtyři, tak je menší pravděpodobnost, že dostaneš ten smyk - ale pořád to neznamená, že ho nemůžeš dostat (mě se 4WD auto prostě sesunulo bokem v silnici, která byla z kopce) nebo že to do tebe někdo nemůže napálit - a pak možná bude dost podstatné, že nevyletíš předním oknem ven....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Juchu!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo, ale jen do jiste miry. Kdyz bude s plasanem cvicit klidas, bude ten kun urcite klidnejsi a pristupnejsi, nez kdyz s nim bude cvicit nekdo, kdo je nervak. Zaroven se ten kun ale nikdy uplne nezmeni na flegmouse, porad bude mit citlivou nervovou soustavu a ze soustredeni ho vyhodi kazdej vrabec co mu preleti pod nohama. Akorat kdyz to nerozhodi toho cvicitele, ten kun se dostane opet do klidu driv, nez kdyz bude cvicit s nervakem, ktere se pri preletu vrabce rozklepe taky.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Takze kdyz bude cvicitel sebevedomej a klidnej, bude kun vetsi flegmous. Kdyz bude majitel mit komplexy a bude se bat, bude mit zvire vetsi sklony k tomu bejt nebezpecny.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: to jiste odrazi, ale zaroven nemuze jit pres svou biologickou prirozenost.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Zaroven s tim ale ten kun odrazi to, co je v tom cloveku, co s nim pracuje, ne?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: a ne a ne a ne a dup dup nozickou :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam