CAROLIAN: CHodime pres traktorovou pneumatiku (musi slapnout do ni, i na ni), pres paletu (ta ma sprusle), pres plachtu, pres mosty v prirode. Vetrniky a faborky nemame, ale treba na pouti byly - tyhle veci uz moc nevnima. CHodi a zastavuje se mnou, to uz jsme delaly. Nalejzam na ni zasdane z vyvysenejch mist, protoze jsem lemra a nevyskocim na ni. U toho lezeni na kone moc dobre chape, co se na ni chysta a obcas se ji nechce, to pak nechce stat na miste, a podobne jako kdyz se ode mne odvraci, kdyz nesu sedlo, si pak rozmyyslim, jestli na ni chci lyzt. Pokud opravdu ano, tak staci jednou, dvakrat zopakovat "Stuj" a ona se nehne, nez se tam naprdelim. A nasedani s okopavanim funguje normalne. Bezne, kdyz na ni davam lidi a deti a nejezdce, tak je to deset minut kopani do bruchu a valeni se po koni, nez si sednou, kam maji.
CO se tyce sahani, tak je to samozrejmosti. To byla prvni vec, co jsme delaly. Ale nebyl to moc cvik, spis je to otazka duvery. Ona treba i cejti, ze ji to je neprijemny, nebo je to nezvykly, ale drzi. Strasne dava pozor, aby mi neublizila. Kdyz za ni prijdu na pastvu, rada prohani ostatni kone, aby jim ukazala, ze ja jsem jeji clovek. A ja muzu sedet na zemi a koukat a one dva metry ode mne kope do ostatnich. Hodne si mne hlida, aby mi neublizila.